انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیهای مشترک ایران را به «تنشآفرینی هستهای» متهم کردهاند. به این شکل آنها گامهای اخیر ایران در جهت توسعه برنامه هستهای خود را محکوم کرده و از ایران خواستهاند تا این گامها را به عقب برگرداند.
لازم به یادآوری است که بیانیه اخیر تروئیکای اروپایی در فضایی منتشر میشود که غربیها تصور میکنند با سقوط حکومت بشار اسد و ضربهای که به محور مقاومت در سوریه زدهاند میتوانند با سیاست فشار حداکثری و به بهانههای مختلف جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار و در انزوا قرار دهند.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران حدود دو هفته پیش با ابتکار عملی که در خصوص شروع مذاکرات با تروئیکای اروپایی در ژنو انجام داد به نوعی تلاش کرد به نوعی تنشزدایی در روابط ایران و غرب را آغاز کند. به عبارت دیگر این اقدام جمهوری اسلامی در راستای رویکرد رفع هرگونه سوءتفاهم، ابهام و شبههای است که از سوی غرب در خصوص برنامههای صلح آمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است.
بنابراین به نظر میرسد که دولتهای اروپایی دوباره به سیاست چماق و هویج روی آوردهاند. در واقع آنها تصور میکنند با توجه به مجموع تحولات در خاورمیانه و توسعه سیاستهای اشغالگرانه و متجاوزانه رژیم صهیونیستی میتوانند به اهدافشان در جهت فشار به جمهوری اسلامی ایران و تشدید سیاست ایران هراسی دست پیدا کنند. این در حالی است که این رویکرد نمیتواند سبب فراهم شدن زمینه برای شکل گرفتن تفاهم، گفتگو و مذاکره با ایران شود.
در خصوص این سیاست غرب باید گفت که این رویکرد در دو دهه گذشته بارها به کار گرفته شده است. اما تاکنون به نتیجه نرسیده. این در حالی است که سیاست فشار حداکثری ایران را بیشتر ترغیب میکند تا بسمت توسعه برنامههای هستهای خود برود. لازم به یادآوری است که ایران بارها اعلام کردهکه به دنبال نظامی سازی برنامه هستهای خود نیست. اما رویکردی که دولتهای غربی در دستور کار خود قرار دادهاند میتواند شرایط را برای ایران سخت کند و سبب اتخاذ تصمیماتی از سوی ایران شود تا به این شکل اهداف دولتهای غربی در جهت مهار برنامه هستهای ایران را خنثی کند.
در این شرایط، فضا و برخلاف فشارهای غرب البته جمهوری اسلامی ایران رویکرد مذاکره و گفتگو با غرب را ادامه خواهد داد. اما باید اعلام کرد که چنانچه غرب به دنبال گفتگو و مذاکره است، نمیتواند خواهان مذاکره و گفتگو باشد. اما همزمان سیاست فشار و تهدید را نیز پیش ببرید، زیرا این رویکردی نیست که سبب برقراری ثبات و امنیت در منطقه شود. در این بین باید تاکید کرد که قطعا اولین پیامدهای گسترش ناامنی و بیثباتی در منطقه خاورمیانه متوجه دولتهای اروپایی خواهد بود و جمهوری اسلامی ایران کشوری نیست که بخواهد تحت فشار به تفاهم، گفتگو و مذاکره با غرب رو بیاورد.
به این ترتیب باید تاکید کرد مسیری که دولتهای اروپایی در پیش گرفتهاند، مسیر مناسبی نیست. اما جمهوری اسلامی ایران در این شرایط نیز میز مذاکره را ترک نخواهد کرد، زیرا گفتگو و مذاکره همواره به عنوان بهترین گزینه برای رفع سوء تفاهمهای مطرح شده از سوی کشورهای غربی پیرامون برنامه هستهای ایران شناخته میشود. به عبارت دیگر بر تداوم گفتگو و مذاکره و برای حل تنشهای موجود میان ایران و غرب تاکید میکنیم. اما این رویکرد به منزله این نیست که ایران بخواهد تحت هر شرایطی همچنان پای میز مذاکره بنشیند.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با دبیر سابق کارگروه مد و لباس کشور مطرح شد
امین شجاعی، کارگردان و تهیهکننده مینیسریال «دم زندگی» در گفتوگو با «جامجم» از شیرینیهای تولید اثر تلویزیونی در فضای کرمان گفت