به گزارش جامجمآنلاین از فارس، انتقال صنایع آلاینده به خارج از محدوده شهری و مکانی دور از منطقه مسکونی، تصمیمی است که از اوایل دهه ۷۰ در قوانین زیست محیطی کشور عنوان شد.
طبق این طرح صنایع آلاینده، باید ملاکها و معیارهایی را رعایت نموده تا آلودگی ناشی از آنان برای محدوده مسکونی و سازههای شهری، زیانآور نباشد که در غیر این صورت انتقال این واحدها در دستور کار قرار میگرفت.
هرچند راه سادهتر استقرار کارخانه در محدوده خارج شهر، در همان بدو تاسیس است، اما از آنجا که برخی از واحدهای صنعتی هنگام تاسیس، با منطقه مسکونی در کلانشهر شیراز فاصله داشتند و بعدها اطراف آنها احداث واحدهای مسکونی انجام شد، این مسأله مطرح شد.
طی سالهای اخیر کارخانههای سیمان، روغن نباتی و پشم شیشه که در سطح شهر قرار دارند و آلایندگی آنان برای ساکنان منطقه زیانبار تلقی میشود، در دستور کار قرار گرفته است. در مرحله بعد و پس از انتقال این واحدهای صنعتی، کارخانه نشاستهسازی و لاستیک دنا نیز قرار دارند.
انتقال کارخانه پشم شیشه به خارج از شهر شیراز، از ۹ سال پیش مطرح شد، اما این کارخانه هنوز در محدوده شهری مستقر است. هر چند طی ۲ سال اخیر مسیر انتقال آن، شکل جدیتری به خود گرفته است.
بر اساس اعلام مسؤولان و متولیان امر، فرایند احداث پشم شیشه در منطقه ویژه، طبق برنامه زمان بندی که مدیریت کارخانه ارائه داده، میباشد.
همچنین اعلام شد که کارخانه پشم شیشه تا پایان سال ۱۴۰۱ در منطقه ویژه به بهرهبرداری برسد و شاهد تعطیلی این کارخانه در شهر شیراز هستیم، اما این اتفاق نیفتاد.
مانعی که انتقال پشم شیشه را به تاخیر انداخت
در همین راستا، معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت شرکت پشم شیشه ایران (کپشیر) با اشاره به تغییراتی که در روند پروژه انتقال پیش آمده و انتقال کارخانه به محل جدید را به تاخیر انداخته است به خبرنگار فارس گفت: پروژه پشم شیشه، انتقال و احداث کارخانه جدید بود که باعث توقف زیاد کارخانه فعلی میشد.
حمیدرضا سمتی ادامه داد: بنابراین مقرر شد با مساعدت هلدینگ کل تجهیزات برای کارخانه جدید به روز شود که در همین زمینه، قراردادی جدید با شرکت خارجی بسته شد که تجهیزات اصلی از آنها خریداری شود.
وی بیان کرد: البته با نظر به توانمندی شرکتهای داخلی، یک سری قطعات نیز از شرکتهای داخلی تهیه شده است.
سمتی اظهار داشت: تحریمها باعث شد پروسه وام به تاخیر بیفتد و طولانی شدن انتقال کارخانه نیز به همین دلیل بود.
معاون پشتیبانی کپشیر اضافه کرد: با تمهیداتی که پیش گرفتیم، پیگیری وامها انجام و یکی از وامها دریافت شده است که این روند چابک سازی پروژه را به دنبال دارد.
وی بیان کرد: تجهیزات خریداری شده بیش از چهار میلیون یورو هزینه در بر دارد که طی چند مرحله به شرکت خارجی پرداخت میشود. تاکنون سه محموله دریافت شده که پول آن را پرداخت کردهایم.
سمتی تصریح کرد: تجهیزات خریداری شده، در حال آمادهسازی است و به سرعت نصب میشود.
وی با بیان اینکه کارخانه مستقر در منطقه ویژه ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: برآورد ما برای انتقال کارخانه به محل جدید در منطقه ویژه، نیمه اولِ سال آینده است.
سمتی خاطرنشان کرد: شرکت پشم شیشه ایران مستقر در شیراز، ۷۰ درصد پشم شیشه کشور را تامین میکند و علاوه بر تاسیس کارخانه جدید، همزمان اورهال و تولید کارخانه قدیمی نیز وجود دارد.
ارتقای ظرفیت تولید به ۱۴ هزار تن
معاون پشتیبانی کپشیر با اشاره به ظرفیت تولید کارخانه جدید اظهار داشت: کارخانه فعلی ۹ هزار تن ظرفیت دارد که در کارخانه جدید این میزان به ۱۴ هزار تن ظرفیت اسمی میرسد.
وی به وضعیت اشتغالزایی کارخانه جدید پرداخت و افزود: از آنجا که این کارخانه تولید و صادرات بیشتری خواهد داشت، بنابراین علاوه بر نیروهای فعلی که به کارخانه جدید میروند، تعداد دیگری نیز اضافه میشوند که تعداد دقیقشان از حالا مشخص نیست.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو