به گزارش جامجمآنلاین در خصوص انتخابات آمریکایی رای سلبی به این معناست که مخاطبان برنامههای ارائه شده از سوی هیچ یک از دو نامزد را اساسا قبول نداشته و صرفا از ترس پیروزی یکی از این دونامزد، آرای خود را به سود نامزد رقیب به گردش در میآورند.
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، آرای سلبی به سود ترامپ و در سال ۲۰۲۰ به سود بایدن به گردش در آمد.
اکنون نیز نامزدهای دو حزب سنتی آمریکا به جای توجیه و تفسیر برنامههای اقتصادی، مهاجرتی و امنیتی خود، روی به تخریب و تمسخر شخصیت و برنامههای اعلامی یکدیگر برآمده اند.
گردش آرای سلبی در ایالات هفتگانهای که به ایالات خاکستری معروف هستند، از اهمیت وافری برای ترامپ و هریس برخوردار است. حتی در این میان، ایالت نوادا با شش امتیاز الکترال تبدیل به یکی از ایالات تعیین کننده در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر شده است.
با توجه به نزدیکی آرای ترامپ و هریس در ایالات کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین، آریزونا و جورجیا، احتمال برابری نسبی آرای آنها در سطح الکترال وجود دارد.
در این صورت، ایالت نوادا با شش رای الکترال میتواند برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تعیین کند. البته این فقط یک احتمال است، اما نمیتوان آن را منتفی قلمداد کرد! حدود یکماه است که گردش کار کمپین انتخاباتی دو نامزد نهایی حزب دموکرات و جمهوریخواه، بر اساس گردش آرای منفی یا سلبی شکل گرفته و خبری از آرای ایجابی طرفین نیست.
به عبارت بهتر، طرفداران قطعی هر دو نامزد انتخاباتی، مشخص هستند و افراد باقیمانده که حدود ۳۰ درصد از رای دهندگان را شامل میشود، معیار رای احتمالی خود به هریس را "رای نیاوردن ترامپ" و معیار رای احتمالی خود به ترامپ را "رای نیاوردن هریس"قلمداد میکنند.
جوامع هدفی که هریس و ترامپ، بر روی جذب آرای سلبی آنها تمرکز پیدا کرده اند، اکثرا رنگین پوستان و لاتین تبارها هستند.
این دو قشر تاثیرگذار انتخاباتی جامعه آمریکا در انتخابات سال ۲۰۲۰، به پلی برای پیروزی دموکراتها و بایدن تبدیل شدند، اما اکنون در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴، سردرگمتر از هر زمان دیگری به نظر میرسند.
اساسا یکی از اصلیترین دلایل کاهش محبوبیت هریس و عدم تضمین پیروزی وی، رویگردانی بخشی از لاتین تبارهای این ایالت از نامزد حزب دموکرات است. در هر حال، باید در انتظار نتیجه این زورآزمایی دقیقه نودی ترامپ و هریس ماند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: