وقتی مخاطبان از هنرمندان می‌خواهند به خونریزی دامن نزنند

اعتراض مردمی به سلبریتی‌های طرفدارجنگ

ستارگان سینما علیه حامی صهیونیسم

با نزدیک‌شدن زمان انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا و تلاش‌های دونالد ترامپ برای پیروزی در آن و نشستن بر صندلی کاخ‌سفید، نگرانی جامعه آمریکا و به‌ویژه هنرمندان ضدجنگ و صلح‌طلب هالیوود افزایش یافته است.
با نزدیک‌شدن زمان انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا و تلاش‌های دونالد ترامپ برای پیروزی در آن و نشستن بر صندلی کاخ‌سفید، نگرانی جامعه آمریکا و به‌ویژه هنرمندان ضدجنگ و صلح‌طلب هالیوود افزایش یافته است.
کد خبر: ۱۴۷۹۵۶۱
نویسنده کیکاوس زیاری - گروه فرهنگ و هنر
 
این نگرانی‌ها باعث شده تا بسیاری از بازیگران و فیلمسازان صنعت سینمای آمریکا با سخنرانی‌ها و انجام مصاحبه‌هایی نسبت به رئیس‌جمهور سابق کشور خود اعلام موضع کرده و مخالفت خود با قرارگرفتن او در بالاترین سمت کشوری را اعلام کنند. این درحالی‌است که طی ماه‌های گذشته ودرجریان اعتراض همه‌جانبه هنرمندان هالیوودی علیه جنگ غزه وقتل‌عام مردم فلسطین توسط ارتش اسرائیل، این هنرمندان علیه ترامپ و دفاع همه‌جانبه او ازنتانیاهو و اقدامات ضدبشری‌اش نیز موضع گرفته بودند.
   
کم‌عقل بی‌سواد
لئوناردو دی‌کاپریو ازجمله کسانی است که با انتقاد از دیدگاه‌های زیست‌محیطی ترامپ، از او به‌عنوان آدمی کم‌عقل و بی‌سواد نام برده است. او در پست اینستاگرامی خود با اشاره به ویرانی‌های وسیعی که اخیرا طوفان هلن و میلتن در داخل آمریکا به بار آورده، عقیده دارد اگر ترامپ رئیس‌جمهور شود باید انتظار ویرانی‌ها و کشتارهای بیشتری را در رابطه با طوفان‌های مرگبار پیش‌رو داشت،چراکه ترامپ چیزی از علم و تکنولوژی نمی‌داند و همواره دست به انکار آن می‌زند. به گفته این بازیگر: «دونالد ترامپ به تکذیب واقعیت‌ها ادامه می‌دهد.اوهمچنان درحال انکارعلم است. اوهمان کسی است که آمریکا را ازپیمان آب‌وهوایی پاریس در زمان ریاست‌جمهوری خود خارج کرد وعلیه مدافعان محیط‌زیست اظهار نظر نمود. حالا هم در سخنرانی‌های تبلیغاتی انتخاباتی‌اش به اهالی صنعت گاز و نفت قول داده که در صورت پیروزی آنها را از هر نوع مالیاتی معاف خواهد کرد و اجازه می‌دهد به قیمت ازدست‌رفتن جان انسان‌ها، به سودهای میلیون‌دلاری‌شان برسند.»
   
محکومیت کشتار آدم‌ها
این بازیگر در ادامه چنین می‌گوید: «واقعیت این است که تغییرات آب‌وهوایی در چند سال اخیر، در حال نابودی کره‌زمین و ساکنان آن است و هر روز آدم‌های بیشتری را می‌کشد. تلاش همه ما باید این باشد که در کنار نجات اقتصاد، به فکر نجات سیاره زمین و آدم‌های آن باشیم.» این هنرپیشه آمریکایی که از کشتار آدم‌ها به‌واسطه گرم‌تر شدن کره‌زمین صحبت می‌کند، طی ماه‌های گذشته ازجمله کسانی بوده که در حمایت از آتش‌بس در غزه و پایان‌دادن به کشتار فلسطینی‌ها سخن گفته است. در آن زمان هم او به حمایت‌های بی‌دریغ ترامپ از دولت اسرائیل انتقاد کرده و خواستار پایان‌دادن به آن شده بود. دی‌کاپریو در مصاحبه‌ای به این نکته اشاره کرده بود که در زمان ریاست‌جمهوری ترامپ، دولت اسرائیل دست به اقدامات جنایتکارانه‌ای علیه فلسطینیان زد.
   
بی‌احترامی ترامپ به مردم
مایکل کیتن هم که در چند ماه اخیر در صف اول دفاع از مردم غزه و از امضاکنندگان بیانیه هنرمندان هالیوود برای آتش‌بس فوری در منطقه بوده، صدای خود را علیه ترامپ و سیاست‌های ارتجاعی او بلندکرده است. کیتن همچنین به ایلان ماسک، مدیر میلیاردر هم تاخته و علیه حمایت همه‌جانبه او از ترامپ موضع‌گیری کرده است.این بازیگر سینما طرفداران ترامپ را مخاطب قرار داده و به آنها یادآوری کرده که ترامپ و ماسک کوچک‌ترین احترامی برای این طرفداران قائل نیستند و فقط رأی آنها را می‌خواهند. به‌دنبال این اظهارنظر، کیتن از طرفداران معمولی ترامپ می‌پرسد: «پس چرا در گردهمایی‌های تبلیغاتی این دو نفر شرکت می‌کنید؟» به گفته کیتن: «شما مردم عادی با آرزوهایی بزرگ از ترامپ حمایت و فکر می‌کنید که او قرار است برایتان کارهایی انجام دهد. اما این‌طور نیست. نه ترامپ و نه ماسک، هیچ‌کدام ارزشی برای شما قائل نیستند. این دو جلوی روی شما حرفی می‌زنند و در پشت سر، به شمامی‌خندند. آنها فکرمی‌کنندکه شما احمق‌هایی بیش نیستید. ترامپ فقط رأی شما را می‌خواهد که بتواند وارد کاخ‌سفید شود و در آنجا، از ثروتمندان و میلیاردرها حمایت کند. شما مردم عادی هیچ نقطه اشتراکی با او ندارید و اجازه ندهید شما را بازیچه اهداف ارتجاعی خود قرار دهد.»
   
خرید غیرقانونی رأی
ایلان ماسک هفته قبل با به‌راه‌انداختن یک کارزار درچند ایالت کلیدی آمریکا،صدای اعتراض حقوق‌دانان وهنرمندان را درآورد. او برای این‌که به نفع ترامپ رأی جمع‌آوری کند، اعلام کرد درهر ایالت به قید قرعه به یک نفر از کسانی که در انتخابات شرکت کرده و به ترامپ رای می‌دهند، یک‌میلیون دلار جایزه می‌دهد. فعالان اجتماعی و حقوق‌دانان این اقدام را خرید غیرقانونی رای اعلام کرده و خواستار جلوگیری از انجام آن شدند. جین فوندا، بازیگر دهه ۷۰ میلادی که بارها در تظاهرات مربوط به ضدجنگ شرکت کرده و دخالت نظامی ارتش آمریکا در خاورمیانه و شرق‌آسیا را محکوم کرد، ازجمله کسانی است که حرکت ایلان ماسک را دزدی رأی مردم ارزیابی کرده و می‌گوید: عناصر تندرو در آمریکا برای حکمرانی خود به شیوه‌های فاشیستی روی آورده‌اند. 
   
ظهور فاشیسم تازه
این روزها در مطبوعات و رسانه‌های گروهی آمریکا، کلمه فاشیسم و انتصاب آن به ترامپ و طرفداران متعصب او بسیار مورد اشاره قرار می‌گیرد. چند روز قبل یکی از دولتمردان همکار با ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری او، در نقل قولی از شومن موقرمز هالیوود(لقبی که جین فوندا به ترامپ داده است)گفت ترامپ یک‌باربه اوگفته بودکه هیتلر در دوران زمامداری‌اش کارهای خوبی هم کرده است.اهل فن عقیده دارند حمایت ترامپ از سرمایه‌داران بزرگ، میلیتاریسم موجود در آمریکا و اقدامات ضدبشری نتانیاهو در منطقه خاورمیانه، همگی دلالت بر این نکته دارند که او نماینده ظهور فاشیسم تازه‌ای در دنیای معاصر است. این نکته اهمیت اعتراض هنرمندان سینما وتلویزیون آمریکا علیه ترامپ را بیشترمی‌کند. به همین دلیل است که در صنعت سینمای آمریکا این روزها این جمله شنیده می‌شودکه باید فیلم‌هایی درباره دونالد ترامپ تولید ودرآنها به تحلیل شخصیت نیمه‌دیوانه او پرداخته شود تا مردم عادی تصویر بهتر وروشن‌تری از آدمی پیداکنندکه با دیدگاه‌هایش به دنبال نابودی کره‌زمین و ساکنان آن است.

ترامپ و صدای پای مک‌کارتیسم 
اگرچه هنرمندان مواضع مختلفی درباره رویکردهای دیوانه‌وار ترامپ دارند، اما جملگی آنها در یک موضوع، آن‌هم حمایت اسرائیل از ترامپ و عواقب غیرانسانی آن مشترک هستند. سینماگران هالیوودی طی یک سال گذشته چه در راهپیمایی‌ها و چه در مراسم‌های سینمایی مثل اسکار همواره تلاش کرده‌اند در برابر نسل‌کشی صهیونیست‌ها موضع بگیرند و چنین جنایاتی را محکوم کنند. از سوی دیگر صنعت سرگرمی هالیوود که در دست یهودیان است عملا دوقطبی را میان استودیوهای فیلمسازی و بازیگران و کارگردانان ایجاد کرده است. تحلیلگران بر این عقیده هستند از آنجا که ترامپ دست در دست جنایتکاری چون نتانیاهو دارد، به‌قدرت‌رسیدن او می‌تواند دوران سیاه مک‌کارتیسم را در هالیوود به‌وجود بیاورد که بسیاری از سینماگران به بهانه کمونیست، باموجی ازعوام‌فریبی، سانسور، فهرست‌های سیاه، گزینش شغلی، مخالفت با هنرمندان، افشاگری‌ها و دادگاه‌های نمایشی و تفتیش عقاید، روبه‌رو شدند و بسیاری از سینماگران، ممنوع‌الکاری را تجربه کردند تا برگ سیاه دیگری در تاریخ آمریکا رقم بزند. 


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها