به گزارش جام جم آنلاین مازندران ،فریبا بریمانی نرخ شیوع معلولیت در استان را ۱۸۸ نفر در هر ۱۰ هزار نفر عنوان و اضافه کرد: در حال حاضر ۸ هزار و ۷۷۷ فرد دارای اختلالات بینایی تحت پوشش خدمات بهزیستی مازندران هستند.
بریمانی به راهکارهای پیشگیری از اختلالات بینایی اشاره کرد و افزود: یکی از روشهای پیشگیری از اختلالات بینایی تدوین و اجرای برنامههای آگاهسازی در خصوص پیشگیری از انواع معلولیتها از طریق مشاوره ژنتیک و بررسیهای ژنتیکی است. روش دیگر نیز غربالگریهایی است که توسط بهزیستی به خوبی انجام میشود که در ۶ ماهه نخست سال جاری ۲۰ هزار و ۶۶۶ نفر غربال بینایی شدند.
مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه در سال گذشته نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ قلم تجهیزات توانبخشی تهیه و در اختیار نابینایان و کم بینایان استان قرار گرفت، تصریح کرد: این تجهیزات شامل، عصا، ساعت مچی گویا، اسپیکر، قلم مخصوص و غیره میباشد که با دعوت از انجمن و بر اساس اولویت و نیاز این عزیزان خریداری میشود.
بریمانی دسترس پذیری برای حضور افراد دارای معلولیت در اجتماع را ضروری برشمرد و گفت: استفاده از امکانات جامعه برای افراد دارای معلولیت مستلزم وجود زیرساختهای اجتماعی نظیر مناسب سازی اماکن عمومی، مناسب سازی ناوگان حمل و نقل عمومی و غیره میباشد و وجود این زیرساختها تأثیر مثبتی در کلیت زندگی آنان از جمله در استقلال، آموزش، سلامت و کیفیت زندگی این افراد دارد.
وی خواستار رعایت قوانین و ضوابط شهرسازی و ساختمان سازی برای حضور مستقل افراد دارای معلولیت در جامعه شد و گفت: این مساله عزم جدی و همکاری همه جانبه دستگاهها و نهادها را میطلبد تا برنامهریزی لازم برای استفاده از تمام ظرفیتها و تحولات در این زمینه صورت پذیرد.
مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از افراد نابینا و کمبینا با تکیه بر مهارتها و تجارب خویش در عرصههای اجتماعی و شغلی فعالیت دارند و بهزیستی نیز با ارائه تسهیلات اشتغالزایی، معرفی به کارفرما و پرداخت حق بیمه و غیره در راستای توانمندسازی این افراد گام برمی دارد.
مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه برای نخستین بار با تلاش مشترک سازمان بهزیستی و سازمان امور استخدامی امکان برگزاری آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت برگزار شد، اظهار داشت: این آزمون با هدف رفع چالش بیکاری افراد دارای معلولیت و اجرای قانون ۳ درصد استخدامی افراد دارای معلولیت در دستگاههای اجرایی برگزار شد.
در ادامه مسلمی مدیرعامل جامعه نابینایان و کم بینایان استان گفت: هیچ پشت نوبتی برای دریافت خدمات توانبخشی نداریم و همچنین کلیه تجهیزات توانبخشی توسط بهزیستی مازندران به صورت هدفمند و کارشناسی خریداری و در اختیار روشندلان قرار میگیرد.
مدیرعامل جامعه نابینایان و کم بینایان مازندران عدم مناسبسازی شهری را از مشکلات و چالشهای افراد دارای معلولیت عنوان و اضافه کرد: مساله مناسبسازی اهمیت ویژه ای دارد چرا که جامعه نابینایان و کمبینایان همچون افراد عادی نمیتوانند از معابر، دستگاههای اجرایی، نهادها و غیره استفاده کند.
وی خواستار فراهم کردن بستری برای استفاده معلولان از فرصتها شد و تصریح کرد: انتظار داریم کرامت معلولان و نابینایان، حفظ شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم