درهمین راستا،هفته گذشته دکتر حسین افشین، معاون علمیفناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، به دیدار دکتر مهدی محقق نویسنده، علامه، ادیب، فقیه، مجتهد، فیلسوف و استاد دانشگاه تهران و بانو نوشآفرین انصاری استاد دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر علوم کتابداری و اطلاعرسانی و از بنیانگذاران شورای کتاب کودک رفت.
دکتر حسین افشین دراین دیدار ضمن تقدیر و تشکر از زحمات ارزنده این زوج نخبه و اثرگذار کشورمان به تشریح برخی برنامهها، اقدامات و ماموریتهای معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان پرداخت و بسترسازی برای افزایش تعامل، هماهنگی و ارتباط مستمر با تمام وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی کشور درحوزههای علمی و نخبگانی بهمنظور تسهیل مسیر نخبگان برای اثرگذاری در کشور را ازجمله وظایف بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی برشمرد.
وی گفت: رشد شرکتهای دانشبنیان از جمله نتایج تلاشهای معاونت علمی در ایجاد رابطه میان نخبگان، مراکز علمیپژوهشی و صنعت و دانشگاه و دستگاههای اجرایی در سالهای اخیر است که البته عمدتا در حوزههای علم و فناوری عملیاتی شد.
دکتر افشین در ادامه با بیان اهمیت حوزه علوم انسانی، از ورود معاونت علمی و بنیاد نخبگان به این حوزه از دو سال گذشته باهدف حمایت از رشتههای هنری و علوم انسانی خبر داد و گفت: باکمک مشاوران و متخصصان، بهدنبال راهکارها و تعاریفی صحیح برای حمایت مناسب و درخور از حوزههای علوم انسانی و هنری هستیم که راهاندازی پارک انیمیشن و تامین زیرساخت مناسب برای تبدیل ایده خلاقانه به اثر در حوزه انیمیشن ازجمله این اقدامات است.
وی با اشاره به فعالیت خانههای خلاق بر ضرورت ایجاد بستری برای انتقال تجربه نخبگان برجسته به جوانان تاکید کرد و گفت: در حوزه علوم انسانی نیز مانند حوزههای علم و فناوری به طراحی زیستبومی نیاز داریم که بتواند ارتباط مستمری میان نسل قدیم و جدید برای تبادل تجربه فراهم کند. در بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی نیز این امر بهجد دنبال خواهد شد و امیدواریم گامهای مثبتی در حوزههای علوم انسانی و هنر با همراهی بزرگان این عرصه برداشته شود.
درادامه این نشست، استاد نوشآفرین انصاری پژوهشگر برجسته ادبیات کودک و عضو سابق هیاتعلمى و مدیر گروه کتابدارى دانشگاه تهران، ضمن اشاره به برخی افتخارات و آثار استاد مهدی محقق فقیه، مجتهد و فیلسوف، و اقدامات شورای کتاب کودک، بر ضرورت وجود تشکلها و فضاهای فرهنگی برای گردهمایی و هماندیشی اساتید نخبه کشور و همچنین وجود تسهیلات اجتماعی و فرهنگی تاکید کرد و گفت: رعایت انصاف و عدالت ایجاب میکند که حمایت از نخبگان ضابطهمند باشد و براساس آییننامههای مشخص صورت گیرد.
دکتر انصاری، مهندسی جدید اطلاعات، بحث هویت ایرانی و هویت هنرها در ایران را عامل تشکیل شورای ادبیات کودک بهعنوان سازمانی مردمنهاد دانست و گفت: باید سازو کاری درست و تعریفشده در حوزه ترویج هویت و فرهنگ ایرانی شکل گیرد، باید به معلمها بگوییم، دایرهالمعارفها و فرهنگنامهها چهاثری در رشد تفکر کودکان و نوجوانان دارد. جامعه آموزش و پرورش باید پذیرای این کتب در مدرسه باشد و آن را در یک پروسه مناسب آموزشی در اختیار دانشآموزان قرار دهند.
این استاد برجسته با بیان اینکه در شورای ادبیات کودک، از دریچه عشق به کارمان نگاه میکنیم، ادامه داد: دانایی ارزش است، دانستن ارزش است، باید بدانیم مدرسه و درسخواندن تنها مسیر دانایی نیست، نیازمندیم تعامل و ارتباط سازندهتری میان سازمانهای دولتی و مردمنهاد برقرار کنیم، باید به خانوادهها بگوییم ادبیات چیست، ادبیات کودک چیست، داستان کودک چیست؛ تا خانواده کتاب نخواند و علاقهمند نشود، برای فرزندش هم کتاب تهیه نمیکند و درباره آن با فرزندش صحبت نمیکند. بسیار مهم است که خانواده را با فرهنگ ایرانی، جغرافیا و تاریخ ایران درگیر کنیم و فراموش نکنیم در زنجیره ارزش کار علمی، مدیریت علمی کار مهمی است.
دربخش دیگری ازاین دیدار دکتر مهدی محقق درسخنانی کوتاه گفت: علم کیمیای بزرگیها است، شِکَر کند اگرچه تو افیونی. او گفت: این شعریست از ناصرخسرو و میگوید اگرچه تو تلخ باشی و همچون تریاک، علم تلخی تو را به شکر تبدیل میکند و هیچچیزی شیرینتر از علم نیست.
درپایان این دیدار صمیمانه، حسین افشین معاون علمی ریاستجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، ضمن ابراز خرسندی از افتخار همنشینی با دو چهره اثرگذار و فرهیخته کشور، گفت: تلاشهای شما را در راستای تولید آثار فاخر برای حفظ فرهنگ ایرانزمین ارج مینهیم. امیدواریم سایه شما سالهای سال بر سر ما، فرهنگ ایران و کشور عزیزمان باشد.