از سوی دیگر، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که در جریان جنگ غزه، آنچه در کنار بعد میدانی و نظامی صهیونیستها را به شکست و استیصال کشانده، فرهنگ غنی مقاومت و توانایی جبهه مقاومت در انتقال این فرهنگ به سرتاسر دنیاست؛ مسألهای که منجر به همراهی افکار عمومی دنیا با ملت فلسطین و نفرت بیسابقه آنها از رژیم اشغالگر صهیونیستی شده است. در این خصوص گفتوگویی با پروفسور محمود ارول کلیچ، رئیس مرکز فرهنگی -هنری سازمان همکاری کشورهای اسلامی (ارسیکا) صورت دادهایم که از نظرتان میگذرد:
درکنارهجمههای نظامی و نسلکشی آشکار رژیم اشغالگر درنوارغزه، شاهدروایتگری نامتعارف، دروغین و تحریف وقایع تاریخی و فرهنگی در قبال اشغال فلسطین و جنایات مسلم صهیونیستها از این مسأله هستیم. نظر شما در این خصوص چیست؟
این یک جنگ همهجانبه است. نمیتوان ابعاد آنچه امروز در فلسطین میگذرد را به جنگ غزه محدود کرد. غیرانسانی بودن جنایات رژیم صهیونیستی، مسألهای نیست که بتوان آن را با ابزارهای رسانهای، آن هم برای همیشه انکارکرد. امروز جهان درمعرض این واقعه قرار گرفته و افکار عمومی دنیا در حال قضاوت حقایق مسلم و غیرقابل تحریف هستند. یکی از موضوعاتی که قابلیت تحریف ندارد، مربوط به مالکیت فلسطین بر این سرزمین است. تمام اسناد و مدارک مالکیت فلسطینیها بر این سرزمین موجود است و این منطقه براساس اسناد حقوقی متعلق به مردم فلسطین است و فلسطین با توطئه و شیطنت انگلیسیها برای غارت این سرزمین حاصلخیز توسط آنان اشغال شد و در این مدت با فجیعترین شکل ممکن ظلم، قتل و غارت عیله مردم فلسطین تداوم دارد. پس ما شاهد ورود بازیگری به نام اسرائیل هستیم که اساسا به لحاظ تاریخی، صاحب سرزمین فلسطین نیست. فلسطین به خود فلسطینیان تعلق دارد و بس. هرگونه روایت دیگری که در این خصوص ارائه شود، نوعی کژتابی و دروغ محسوب میشود. مسأله دیگر، مربوط به اصالت و موضوعیت مسأله قدس و فلسطین و جایگاه آن در نزد مسلمانان است. ارزش ذاتی قدس و مسجدالاقصی بر هیچ کس پوشیده نیست. پیامبر گرامی اسلام(صلی ا...علیه وآله)از مسجدالاقصی به معراج رفت و چه بسا آثار ادبی و مذهبی که در این خصوص در طول تاریخ اسلام نگاشته شده است. پس نباید نسبت به ازبین رفتن حریم و حرکت قدس شریف و مسجدالاقصی توسط اشغالگران بیتفاوت ماند.
اشاره به مالکیت وحق مسلم فلسطینیان درقبال سرزمین خودکردهاید.باتوجه به وسعت جهان اسلام وحمایت افکار عمومی کشورهای دنیا از مسأله فلسطین، چه اقداماتی باید در دفاع از این سرزمین مقدس صورت داد؟
قطعا در اینجا باید از همه ابزارها، خصوصا ابزارهای فرهنگی و هنری استفاده کرد. باید در این خصوص مسئولیت تاریخی خود را ادا کنیم. آنچه امروز باید کوچه به کوچه، خانه به خانه و شهر به شهر فریاد بزنیم، دفاع از مردم مظلوم فلسطین است. همگان باید در این خصوص انجام وظیفه کنیم. ملت فلسطین امروز از حقوق حقه خود سخن میگویند و در راستای تحقق این حقوق انسانی و طبیعی، باید درکنار آنها بود. وجدانهای بشری و انسانها در سرتاسر جهان، امروز عمق فاجعه و جنایاتی که (در غزه) رخ میدهد را مشاهده میکنند.
نقش و جایگاه ارسیکا(مرکز فرهنگی -هنری سازمان همکاری کشورهای اسلامی) در ایجاد یک رویکرد هماهنگ فرهنگی و هنری در میان کشورهای مسلمان در دفاع از ملت مظلوم فلسطین چیست؟ آیا در این خصوص اقداماتی صورت گرفته است؟
بله. دقیقا. ما مسأله فلسطین را یکی از مهمترین دغدغههای خود دانسته و میدانیم. حتی این رویکرد، قبل از وقوع جنگ غزه نیز وجود داشته و البته با توجه به شرایط کنونی وزجری که ملت فلسطین میکشند،اکنون این مسئولیت دوچندان شده است.ایجاد همکاریهای دوجانبه وخلق الگوهای همکاری چندجانبه هنری وفرهنگی میان کشورهای مسلمان درحمایت ازملت فلسطین، موضوع و دستور کاری است که ارسیکا نسبت به آن پایبند بوده وآثار آن را نیز ما دربرهه کنونی مشاهده میکنیم.هنر و فرهنگ بسیاری از مسلمانان دغدغهمند ازسایرکشورهای اسلامی، درخدمت آرمانهای مقدس فلسطین قرارگرفته واین مسأله جای بسی خوشبینی نسبت به آینده دارد. قطعا این روند در آینده نیز با قدرت ادامه خواهد یافت.