به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین - خوزستان، جواد تقی زاده در چهاردهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان در نشست خبری ضمن تبریک ایام ماه رجب اظهار کرد: در زمانی که صنعت نفت بیشتر از هر زمان دیگر به جهان طبیعی نیاز دارد، اصحاب رسانه میتوانند بازوی اصلی این صنعت باشند. یعنی همانطور که حضرت آقا فرمودند جهاد تبیین داشته باشیم، ما نفتیها به این نتیجه رسیدهایم که شاید مظلومترین سازمان کشور هستیم لذا لازم است اصحاب رسانه به کمک نفت بیایند و وضعیت موجود نفت را به هموطنان و حتی مردم جهان انعکاس دهند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز آغاجاری گفت: نفت و گاز آغاجاری دومین شرکت نفتی کشور است که حوزه پیرامونی آن ۸ شهرستان استو، با وسعت ۱۱.۵ هزار کیلومتر مربع و ۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خطوط لوله که یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر آن زیرزمینی است در سه استان گستردگی دارد.
وی عنوان کرد: شرکت نفت و گاز آغاجاری دارای ۴۸ واحد صنعتی اعم از کارخانههای بهرهبرداری، گاز مایع، تقویت فشار گاز، تزریق گاز و نمک زدایی دارد که یک ششم از تولید مناطق نفتخیز جنوب بر عهده این شرکت است؛ همچنین ۷ هزار و ۲۰۰ نیروی رسمی، ارکان ثالث و مدت موقت در این شرکت مشغول به کار هستند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز آغاجاری با بیان اینکه طی چند سال گذشته کارهای بزرگی در این شرکت انجام شده است تصریح کرد: اولین کاری که از بهمن ماه سال گذشته آغاز کردهایم و میتوان به آن اشاره کرد، بزرگترین مخزن ثقلی مناطق نفتخیز در نمک زدایی مارون ۲ با ۱۷۰ هزار بشکه ظرفیت است که آخرین بار سال ۹۸ تعمیرات اساسی آن انجام شده بود و سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسید اما متاسفانه پایان سال ۱۴۰۱ به دلیل آنکه تعمیرات کف مخزن انجام نشده بود، سوراخ شد که با عنایت مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به شرکت های بهره بردار، تاسیسات اساسی مخزن را آغاز کردیم و توانستیم با برنامه ریزی دقیق و کنترل پروژه ای را که قبلا ۲۴ هفته زمان می برد در کمتر از یک هفته به انجام برسانیم. اگر این مخزن در سرویس نباشد روزانه ۳۰ هزار بشکه کاهش داشتیم لذا انجام این کار عایدی بزرگی برای کشور بود.
تقی زاده ادامه داد: عموم میدان های ما در نیمه دوم عمر خود هستند که همکاران ما با استفاده از تفکیک گرهای سیار و اصلاحاتی که در چاه کم فشار انجام دادند، ۶ حلقه از چاههای کم فشار میدان پازنان را در سرویس آوردند و از ابتدای سالجاری تا پایان آذر ماه حدود بیش از ۵۰۰ هزار بشکه نفت تولید کرده ایم و می توان این را دومین کار برجسته شرکت دانست.
وی گفت: طرح دیگری که در مهندسی تولید ارایه کردند استفاده از شرکت های دانش بنیان، پمپ های چندفازی و دیزل ژنراتورها است که اگر این اتفاق بیفتد معضل چاههای کم فشار در سطح ملی نفت برطرف می شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز آغاجاری بیان کرد: ایمن سازی و تعویض شیرآلات تاج سه چاه، بدون حضور دکل که مسأله مهمی است و عایدی بیشتر از ۸۹۰ میلیارد تومانی برای کشور داشته از دیگر اقدامات انجام شده طی سال گذشته و امسال است.همچنین حلقه فراز آوری با گاز میدان پارسی و پرند را تا پایان سال به بهرهبرداری خواهیم رساند که روزانه حدود ۶ هزار بشکه نفت به تولیدات ما اضافه می کند.
تقی زاده گفت: همچنین استفاده از ابزار روتالی جتنازل و همزمان حلال زایلن است که ۲ چاه رگ سفید که اصطلاحا به چاه های آسفالتی معروف هستند با دبی چهار هزار بشکه روزانه در سرویس قرار دادند؛ از دیگر اقدامات انجام شده ۷۲ عملیات لوله مغزی سیار به میزان ۴۳۰ نفر روز بوده که ۲۹ حلقه چاه را تحت عملیات انجام داده ایم و ۱۶ چاه با دبی ۲۳ هزار بشکه جواب داد.
وی با اشاره به اقداماتی که نسبت به سال گذشته در این شرکت با رشد چشمگیر همراه بوده، عنوان کرد: تا دی ماه امسال ۱۸ هزار و ۲۲۵ نقطه ضخامت سنجی کرده ایم که نسبت به کل سال گذشته ۷۷ درصد رشد داشته و در این ضخامت سنجیها ۲۸۱ مورد مشکل دار تشخیص داده شد که ۲۱۸ مورد برطرف شده و برنامه ریزی شده مابقی تا پایان سال انجام شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز آغاجاری اظهار کرد: در خردگی فلزات کارخانه گاز مایع ۱۵۰۰ که ۳۳ درصد خوراک پتروشیمی بندر امام را تامین می کند، بدون از سرویس خارج کردن با یک تکنولوژی جدید جریان گردابی پارسی، ضخامت سنجی از روی عایق انجام می شود که این کار برای اولین بار در مناطق نفتخیز جنوب در حال انجام شدن است؛ همچنین در ضخامت سنجی سال گذشته ایستگاه ۲ هزار که با روش بازرسی غیرمخرب TEOFT انجام داده ایم، این کارخانه از سرویس خارج نشد و در زمستان سرد سال گذشته به کمک کشور آمدیم که طبق تعریف دکتر خجسته مهر در بازدید از این شرکت گفته شد شرکت نفت و گاز اغاجاری در سال ۱۴۰۱ در بحرانیترین زمان ممکن ۱۷ میلیون مترمکعب گاز به خط سراسری تزریق کرد که این برای شرکت ما مایه مباهات شد.