به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، مهندس وحید جعفری اظهار داشت: استاندارد میزان مصرف نمک در نان ۱٫۸ به ازای هر ۱۰۰ گرم ماده خشک نان است که در استاندارد جدید این میزان به یک گرم کاهش یافته است.
وی گفت: میزان مصرف نمک در نان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا استفاده بی رویه از نمک در عمل آوری خمیر میتواند در بروز بیماریها یا تشدید بیماریها غیرواگیر تاثیر گذار باشد.
مدیرگروه سلامت کار و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خاطر نشان کرد: مصرف بی رویه نمک علاوه بر ایجاد سرطان باعث بالا رفتن فشارخون، سکته قلبی و مغزی و بیماریهای قلبی و عروقی میشود و با کنترل میزان مصرف میتوان برخی از بیماریها را کاهش داد.
جعفری در ادامه با اشاره به تدوین سند بهبود کیفیت نان در استان اظهار داشت: سند بهبود کیفیت نان در استان مصوب شده و ساخت سیلوهای استاندارد، اصلاح میزان مصرف نمک نان، بازرسی از نانواییها و آموزش به نانوایان از مصوبات این سند بوده است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد در ادامه بیان داشت: یکی از بیماریهای مزمن غیرواگیر جامعه بیماری پرفشاری خون است و بر اساس آخرین مطالعات، استان یزد از نظر شیوع رتبه دوم کشور را دارا است.
مسعود شریفی یکی از عوامل موثر بر پرفشاری خون را مصرف زیاد نمک برشمرد و گفت: مصرف نمک یکی از متهمین اصلی بیماری فشارخون و عمده مصرف آن در نان است.
وی اظهار داشت: افزایش میزان نمک در نان باعث افزایش فشار خون افراد مبتلا به بیماری فشارخون میشود و زمینه ابتلای دیگر افراد را به این بیماری فراهم میکند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد