ارز کشور صرف واردات چه کالاهایی می‌شود؟

خرس عروسکی وارداتی یک میلیون تومان!

سهم ایران از واردات و صادرات اسباب‌بازی چقدر است؟

بازی با بازار اسباب‌بازی!

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نسبت به واردات «بی‌رویه» اسباب‌بازی خارجی به ایران گلایه کرده است، البته سخنان عبدالحسین خسروپناه، دبیر این شورا صریح‌تر از چیزی است که بتوانیم آن را «گلایه» بنامیم؛ چراکه او در گفته‌هایش حتی مسببان این واردات بی‌رویه را تهدید به شکایت هم کرده است.
کد خبر: ۱۴۴۰۴۸۴
 
او گفته: «متأسفانه با این‌که صنعت اسباب‌بازی در کشور رو به رشد و خودکفا است، امکان واردات بی‌رویه محصولات این صنعت وجود دارد که با این اتفاق، صنعت اسباب‌بازی، آسیب جدی خواهد دید.» اما وضعیت ایران در زمینه واردات و صادرات اسباب‌بازی چگونه است؟ بسیاری باور دارند شرایط کنونی تولید اسباب‌بازی در ایران، می‌تواند به نوعی چشم‌انداز مثبتی را پیش روی خود ببیند. در پژوهش‌های صورت‌گرفته پیرامون این موضوع هم از قول آنها آمده است که ایران می‌تواند علاوه‌بر همسایه‌های نزدیک به کشورهایی مثل بلاروس و عمان نیز برای صادرات اسباب‌بازی چشم‌داشته باشد. چراکه ظرفیت کافی برای ارائه کالاهای صادراتی در صنعت اسباب‌بازی را دارد. گواه این ادعا، سهم۲۱درصدی فرانسه از صادرات اسباب‌بازی ایرانی درسال۲۰۱۵ است اما در کنار مولفه‌های اقتصادی مهم در این زمینه، باید به تاثیرات فرهنگی و سبک زندگی متاثر از اسباب‌بازی هم اشاره کنیم. همین حالا در کلام کودکان ایرانی به جای اسطوره‌های ملی همچون رستم و آرش، ابرقهرمان‌های پوشالی غربی همچون مرد عنکبوتی نشسته است و یکی از دلایل این بیراهه را باید به حجم بالای وجود اسباب‌بازی‌های غربی نسبت دهیم. همه مبادی واردات اسباب‌بازی به ایران هم رسمی نیست و باید به سهم بالای ۳۰درصدی قاچاق اسباب‌بازی هم اشاره کنیم. اساسا یکی از مشکلات حوزه اسباب‌بازی، واردات کالای قاچاق است. البته از سال گذشته کارگروهی برای مبارزه با قاچاق اسباب‌بازی تشکیل شده و اسباب‌بازی جزو اولویت‌های ده‌گانه ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز قرار گرفته است. با آزاد شدن واردات اسباب‌بازی، قاچاق کاهش یافته و تخمین زده می‌شود در حال حاضر سهم کالای قاچاق در این بازار حدود ۳۰ درصد است. صنعت اسباب‌بازی در ایران سالانه بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار (تقریبا معادل ۵۰‌هزار میلیارد تومان) گردش مالی دارد اما از این میزان تنها بین ۳۰ تا ۳۵ درصد مربوط به اسباب‌بازی ایرانی و تولید داخل است. شاید بتوان گفت استفاده از اسباب‌بازی در ایران، نسبت به سایر کشورها کمتر است. اکثر خانواده‌ها به این کالا به عنوان یک محصول گران‌قیمت و هدیه نگاه می‌کنند. دلیل این امر این است که ساختار و فرآیندهای توزیع و ترویج اسباب‌بازی در‌ایران هماهنگی نداشته و رونق تولید اسباب‌بازی ایرانی را محدود کرده است. هرچند که فناوری در صنعت اسباب‌بازی‌سازی در حال پیشرفت است اما توزیع محصولات هنوز به صورت سنتی و بدون بررسی وضعیت توزیع و عملکرد مشتریان انجام می‌شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها