حرکت همگرایی ورقههای زمینساختی اوراسیای عربستان موجب تبدیل فلات ایران به یکی از لرزهخیزترین نواحی جهان شده است. با همه این اوصاف یک موضوع قطعی است؛ اینکه بالاخره روزی زلزلهای در ابعاد بزرگ، همانطور که در سالهای پیش هم رخ داده، اتفاق خواهد افتاد و اگر این لرزه در کلانشهری مثل تهران رخ دهد، میتواند موجب مرگ میلیونها نفر شود، اما ما چقدر برای رویارویی با زلزله آمادهایم؟
از شرکتهایی که در راستای آمادگی در برابر زلزلههای احتمالی فعالیت میکند، شرکت دانشبنیان «ایمن پیشرو صنعتعادل» است. از محصولات این شرکت سیستم شتابنگاری با قابلیت قطع محلی گاز حساس به زلزله است. هنگام وقوع زلزله، این سیستم با دریافت امواج ارتعاشی و تحلیل آنها میتواند به شیرآلات اضطراری فرمان قطع خودکار بدهد و با قطع جریان گاز از انفجار و آتشسوزی جلوگیری کند. گروه صنعتی «ایمن زلزله سدید» دیگر شرکت دانشبنیان در زمینه تولید محصولاتی است که هنگام زلزله به کمک شهروندان میآید.
ازجمله محصولات این شرکت میتوان به دستگاه قطع اتوماتیک گاز هنگام وقوع زلزله و سیستم توقف سریع آسانسور با امواج زلزله اشاره کرد. سامانه توقف سریع آسانسور، سیستمی کارآمد است که موجب کاهش تعداد تلفات افراد حاضر در آسانسورها هنگام وقوع زلزله میشود. این سامانه دارای دو بخش حسگر زلزله و دستگاه قابل نصب درتابلو فرمان آسانسور است.
حسگر زلزله به امواج اولیه زلزله حساس است و در طبقه زیرین یا همکف ساختمان روی یکی از ستونهای اصلی ساختمان نصب میشود. بخش دوم، دستگاهی قابل نصب در تابلوهای فرمان آسانسور است که بهصورت بیسیم یا باسیم به حسگر زلزله متصل میشود. با دریافت امواج اولیه و قبل از تکانهای شدید زلزله، دستگاه ذکر شده فرمان را از حسگر زلزله دریافت کرده و باعث توقف سریع آسانسور در نزدیکترین طبقه شده و با بلندگوی آسانسور اعلام خروج اضطراری میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت