در طول چند ماه گذشته نشان داده شد که روابط این دو کشور موثر در جهان اسلامی میتواند در بسیاری از موارد، تاثیرات قابل توجهی داشته باشد. از جمله همراهی و همگرایی این ایران و عربستان در خصوص توهین و جسارتی که در برخی از کشورهای اروپایی نسبت به قرآن و مقدسات دینی مسلمانان صورت میگرفت همگرایی این دو کشور و اتخاذ موضع مشترک میان تهران و ریاض توانست شرایطی ایجاد کند که این توهینها که به صورت مستمر و هفتگی انجام میشد به حداقل خود برسد و حتی کشور دانمارک، توهین و جسارت و سوزاندن قرآن را به عنوان یک جرم محسوب کند.
در خصوص موضوع مهم توقف جنگ در غزه که در طول بیش از دو ماه گذشته تعداد کثیری از مسلمانان به فجیعترین شکل از سوی رژیم اشغالگر قدس مورد حمایت آمریکا و غرب به شهادت رسیدند نیز برگزاری دو جلسه نشست جهان اسلام توانست تاثیر این همگرایی را بیش از پیش نشان بدهد.
همچنین در گفت و گوی حضوری دو وزیر خارجه ایران و عربستان در حاشیه نشست ژنو درباره افزایش فشار بویژه در حوزه مسائل اقتصادی و انرژی به رژیم صهیونیستی گفتگوهایی صورت گرفته که این مذاکرات میتواند طلیعهای برای جلوگیری از تداوم و استمرار رژیم اشغالگر قدس باشد و علاوه بر آن میتواند زمینهای را فراهم کند تا مقدمات گفتگوهای بعدی برای ساماندهی به نوار غزه و شرایطی که بعد از جنگ در آن منطقه بوجود خواهد آمد مهیا شود.
از این رو به نظر میرسد که این نزدیکی روابط و تعاملات سیاسی میان تهران و ریاض که بعد از هفت سال رخ داده است میتواند تاثیرات قابل توجهی را در صلح و ثبات جهان اسلام ایجاد کند. این نکته را هم باید خاطرنشان کرد که به همان اندازه که جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی پیوند خود را در حوزههای مختلف افزایش دهند و سطح روابط ارتقا پیدا کند به همان میزان این موضوع میتواند باعث افزایش توسعه، پیشرفت و امنیت منطقه غرب آسیا و کشورهای جهان اسلام شود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد