جام جم آنلاین اصفهان؛ طبق پیش بینی های صورت گرفته، در فاز اول پروژه مذکور در بیش از ۲۰ نقطه شهر اصفهان که از نظر مصرف دیتای همراه اول و همچنین تجمع گوشی های با قابلیت ۵G اولویت بالاتری دارند؛ به تدریج تجهیزات تکنولوژی ۵G نصب و راه اندازی خواهد شد.
لازم به ذکر است، برای بهره مندی از شبکه ۵G ، نیاز به تعویض سیم کارت ۴G یا LTE نبوده و تنها گوشی با قابلیت متناسب نیاز می باشد.
گفتنی است، تکنولوژیهای باند پهن ۴G و ۴G+ همچنان در شبکه فعال بوده و با توسعه بسیار گسترده ای که در سال جاری و در بیش از ۳۰۰ سایت LTE همراه اول استان انجام پذیرفته، ارتقاء سرعت دیتای مشترکین در تکنولوژی های LTE بسیار محسوس خواهد بود.
همچنین در سرویس VOLTE یا همان مکالمه بر بستر LTE یا ۴G، کیفیت مکالمه نسبت به تکنولوژی های ۲G و ۳G ارتقاء چشمگیری داشته است؛ به عبارت دیگر تکنولوژی ۵G برای نیازمندیهای سرعت دیتای بسیار بالا و در مکانهای مناسب نزدیک محل استقرار سایتهای موبایل خواهد بود.
نسل های مختلف تلفن همراه
نسل های مختلف تلفن همراه، نشان دهنده پیشرفت های فناوری در ارتباطات بی سیم هستند. هر نسل از تلفن همراه، دارای ویژگی ها و قابلیت های خاص خود در زمینه هایی مانند سرعت، پهنای باند، کیفیت، امنیت و خدمات است. در ادامه به معرفی اجمالی هر نسل از تلفن همراه می پردازیم:
– نسل صفر یا ۰G: این نسل قبل از شبکه های سلولی موبایل بود و از تلفن های رادیویی همراه استفاده می کرد. این تلفن ها بزرگ، سنگین و گران بودند و فقط برای مکالمات صوتی قابل استفاده بودند. این نسل در دهه ۱۹۴۰ میلادی آغاز شد و تا دهه ۱۹۸۰ ادامه یافت.
– نسل اول یا ۱G: این نسل اولین نسل تکنولوژی موبایل بی سیم بود که از سیگنال های آنالوگ برای انتقال صدا استفاده می کرد. این نسل در دهه ۱۹۸۰ میلادی معرفی شد و تا زمان معرفی نسل دوم ادامه داشت. این نسل دارای مشکلاتی مانند کیفیت پایین، امنیت کم، تداخلات زیاد و ظرفیت کم بود.
– نسل دوم یا ۲G: این نسل از سیگنال های دیجیتال برای انتقال صدا و داده استفاده می کرد. این نسل در سال ۱۹۹۱ میلادی در فنلاند تجاری شد و بر روی استاندارد GSM اندازه گیری شد. این نسل کیفیت، امنیت، ظرفیت و کارایی بیشتری نسبت به نسل قبل داشت و خدماتی مانند پیام کوتاه (SMS)، پیام تصویری (MMS) و اینترنت WAP را ارائه داد. این نسل همچنین دارای زیر نسل هایی مانند GPRS و EDGE بود که سرعت داده را افزایش دادند.
– نسل سوم یا ۳G: این نسل از فناوری انتقال اطلاعات با سرعت بالا برای تلفن های همراه و سیستم های بی سیم استفاده می کرد. این نسل در سال ۱۹۹۸ میلادی معرفی شد و کمترین سرعت آن ۲۰۰ کیلوبیت بر ثانیه بود. این نسل امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت، ویدئو کال، تلویزیون موبایل، بازی های آنلاین و رایانش ابری را فراهم می کرد. این نسل نیز دارای زیر نسل هایی مانند HSDPA و HSPA+ بود که سرعت داده را بیشتر کردند.
– نسل چهارم یا ۴G: این نسل از فناوری انتقال اطلاعات با سرعت بسیار بالا برای تلفن های همراه و سیستم های بی سیم استفاده می کرد. این نسل در سال ۲۰۰۸ میلادی معرفی شد؛ این نسل امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت تر، ویدئو کال با کیفیت بالا، تلویزیون موبایل با کیفیت HD، بازی های آنلاین با گرافیک بالا و رایانش ابری را فراهم می کرد. این نسل بر روی استاندارد LTE اندازه گیری شد و دارای زیر نسل LTE Advanced بود.
نسل پنجم تلفن همراه نسل پنجم تلفن همراه یک نوع جدید از ارتباطات سیار سلولی است که سرعت، ظرفیت، کیفیت و امنیت بالاتری نسبت به نسلهای قبلی دارد. این نسل از باندهای فرکانسی مختلفی استفاده میکند که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند.
برخی از مزایای نسل پنجم عبارتند از:
– سرعتی که فناوری ۴G به شما ارائه میدهد چیزی بین ۱۰ مگابیت بر ثانیه تا ۵۰ مگابیت بر ثانیه است. هدف با ۵G دستیابی به ۵۰ مگابیت در ثانیه بهعنوان حداقل سرعت است؛
– تاخیر در اینترنت ۴G حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیثانیه است اما برای اینترنت ۵G این تاخیر به زیر ۱۰ میلیثانیه کاهش مییابد و در بهترین حالت حدود ۱ میلیثانیه تاخیر خواهد داشت؛
– کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر باتری
– پشتیبانی از ارتباطات ماشین به ماشین و اینترنت اشیا
– ارائه خدمات رسانهای با کیفیت بالا مانند ویدئو، بازی و واقعیت مجازینسل پنجم در حال حاضر در برخی کشورها مانند چین، آمریکا، کره جنوبی، اروپا و ایران راهاندازی شده است و در سالهای آینده گسترش بیشتری خواهد یافت.
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم