در یکی از این موارد، پایگاه اکونومیست گزارش میدهد که هرقدر جنگ در غزه پیش میرود، پستهای حمایت از رژیمصهیونیستی در فضای مجازی کاهش مییابد و در مقابل، هواداری از فلسطینیان در شبکههای اجتماعی روندی افزایشی و محسوس دارد. نکته قابل تامل اینکه جامعه آماری این پیمایش را کاربران شبکههای اجتماعی در آمریکا و اتحادیه اروپا تشکیل میدهند. در بخش قابل تامل دیگری از این پیمایش تاکید میشود افراد سنین بالاتر در جوامع غربی، بیشتر هوادار رژیم صهیونیستیاند و جوانان که سهم عمده کنشگران مجازی را تشکیل میدهند، اکثرا هوادار فلسطین و ساکنان غزه هستند. بدون شک نمیتوان از سه پیام اصلی نهفته در فرامتن این نظرسنجی بهسادگی عبور کرد:
نخست اینکه روایتگری و درک نسل جدید در آمریکا و اروپا در قبال مسأله فلسطین و موجودیت نامشروع صهیونیسم، با ذهنیت و رسوبات فکری نسلهای گذشته این جوامع و کشورها در تعارضی آشکار قرار دارد. نکته کلیدی در تشریح این شکافنسلی، مربوط به ثابت ماندن مؤلفه حمایت دولتهای غربی از رژیم صهیونیستی است. به عبارت بهتر، دولتهای غربی رویکرد حمایتگرایانه خود را در قبال ماهیت و جنایات رژیم اشغالگر قدس، ذرهای تغییر ندادهاند و برعکس، صهیونیسمستیزی را به خط قرمز امنیتی، اجتماعی و سیاسی خود مبدل ساختهاند اما جوامع غربی الگوی دولتمردان خود را پس زدهاند و درصدد کشف حقیقت مسألهفلسطین برآمدهاند.
نکته دوم اینکه شکاف نسلی در غرب، میتواند روی آینده مسأله فلسطین تاثیرگذار باشد. پیمایش اخیر اکونومیست، بیانگر آن است که جمعیت فعال در جوامع غربی تسلیم قرائت خاص جمعیت نیمهفعال و منفعل (سالمندان) در این خصوص نشده و بهجای صیانت از صهیونیسم، عملکرد رایج در غرب را تقبیح میکنند. در سالها و دهههای نخستین اشغال فلسطین توسط صهیونیستها، افرادی نظیر گلدامایر، موشه دایان و مناخیم بگین، مدعی بودند گذشت زمان به عاملی تسریع کننده در پذیرش و تثبیت موجودیت رژیم صهیونیستی مبدل خواهد شد اما اکنون گذار از صهیونیسم تبدیل به یک چارچوب گفتمانی فراجغرافیایی در جهان شده است.
نکته سوم به مخدوش شدن عملکرد لابیهای صهیونیستی در جوامع غربی برمیگردد. بهرغم تسلط مطلق لابیهای صهیونیستی بر محافل پارلمانی، دولتی و حزبی در آمریکا و اتحادیه اروپا، ملتهای غربی راه خود را از مسیر دولتمردانجدا کردهاند.
یکی ازکارویژههای تعریف شده برای لابیهای صهیونیستی درغرب، انطباق نگاه ملتهای غربی با دولتهایشان در قبال فلسطین بوده است اما امروز مشاهده میکنیم که حتی جرم انگاری هرگونه صهیونیسمستیزی از سوی دولتهای اروپایی و آمریکا مانع ابراز حمایت شهروندان این کشورها از فلسطینیان نشده است. تمسک به ابزار تهدید و تنبیه، آخرین راهکار لابیهای صهیونیستی در جوامع غربی برای جلوگیری از خیزش عمومی به سود فلسطینیان محسوب میشد که آن نیز متعاقب جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه به بنبست رسیده است.