به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛ استاندار کرمان در دیدار با رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور که به منظور انعقاد تفاهمنامه و راهاندازی کنسرسیوم اشتغال و فنی و حرفهای به کرمان سفر کرده بود با بیان اینکه این استان نیازمند مهارتآموزی جهت اشتغال جوانان است، افزود: کرمان، استان صنعتی و معدنی است و نیاز به نیروی کار متخصص و ماهر دارد.
محمدمهدی فداکار، افزود: حوزه تدریس دانشگاهها با حوزه کار و نیازهای شغلی متفاوت است و لذا در این زمینه مجموعه فنی و حرفهای میتواند موثر باشد و با افزایش و تربیت نیروی انسانی متخصص در رشتههای مورد نیاز، باعث افزایش اشتغال شوند.
فداکار، با اشاره به راهاندازی نخستین کنسرسیوم اشتغال و فنی و حرفهای کشور درکرمان بیان کرد: در استان ظرفیتهای زیادی وجود دارد و عملکرد ما در استفاده از این ظرفیتها و پیشبرد توسعه استان مهم است.
وی افزود: اگر بتوانیم زیرساخت خوبی در آموزش فراهم کرده و درمرحله اول اجرای این کنسرسیوم خوب عمل کنیم، شرکتها برای همکاری تمایل نشان داده و ظرفیتهای خود را در اختیار استان قرار میدهند.
فداکار، تصریح کرد: فنی و حرفهای نیز ظرفیت خوبی برای آموزش دارد و براساس سر فصلها و رشتههایی که دارد، استان کرمان پایلوت خوبی برای ارائه این آموزشها است و میتواند در کنار شرکتهای معدنی فعالیت کنند.
عرفان خسرویان، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور نیزگفت: امروزکار بینظیری درحوزه آموزشهای فنی وحرفهای بعنوان اولین پایلوت کشور در استان کرمان انجام شد و در بحث کنسرسیوم اشتغال تقریبا ظرفیتی حدود 9000 نیروی انسانی برای برنامه میان مدت با مشارکت صنایع برای دانشگاه فراهم شد.
وی با بیان اینکه درفنی و حرفهای زنجیرههای پیچیده صنعتی نیروی تکنیکی تربیت میشوند و از چالش مهاجرت جلوگیری میکند، گفت: فنی و حرفهای میزبان 200 هزار دانشجوی دولتی حضوری در کشور است و تنها دانشگاه مهارتی دولتی و یک سرمایهگذاری راهبردی محسوب میشود.
خسرویان، افزود: همچنین دانشگاه فنی و حرفهای دانشگاهی تقاضامحور است و به تناسب صنعت و بازار زیرساختها را بازآرایی میکند و نیروی انسانی و هیئت علمی نیز به همان تناسب بازآرایی خواهند شد.
وی کنسرسیوم اشتغال را یک اتفاق برد - برد دانست و بیان کرد: زنجیرههای پیچیده صنعتی، نیروهای تکنیکی میخواهند.
خسرویان، اظهارکرد: دانشگاهها تاکنون عرضهمحور بودهاندو اکنون مادانشجو رابازارمحور تربیت میکنیم تا نیاز بازار کار کشور را تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه خیران ۶۰۰ میلیارد تومان در حوزه فنی و حرفهای سرمایهگذاری کردهاند، تصریح کرد: دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان تنها نهادی است که مجوز تایید صلاحیت حرفهای را صادر میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز اظهار داشت: کمیته مهارت ذیل کارگروه اشتغال استان کرمان تشکیل شده تا برای ارائه مهارت به افراد جویای کار اقدام شود.
امیرحسنزاده، ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفهای شهید چمران کرمان ظرفیت لازم برای ارائه مهارت به فارغالتحصیلان را داشته و پای کار راهاندازی نخستین کنسرسیوم اشتغال کشور در کرمان آمد و امروز ۱۹ شرکت با دانشگاه تفاهم نامه امضا کردند تا مهارتآموزی در قالب رشتههای دانشگاهی و دورههای کوتاهمدت ارائه شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد