مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان:

خوزستان جزء پنج استان برتر کشور

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفت: زمانی که کار را تحویل گرفتیم اداره اوقاف استان رتبه 29 کشور را داشت و اکنون جز پنج استان اول کشور قرار دارد.
کد خبر: ۱۴۲۴۶۳۲

جام جم آنلاین - خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی خاکباز پیش از ظهر امروز (دوشنبه 10 مهرماه)، در نشست خبری که به مناسبت هفته وقف برگزار شد ضمن تبریک ولادت پیامبر اکرم (ص) اظهارکرد: در دستگاه مقدس و مردمی اوقاف خوزستان، یک خرد جمعی و فکر کامل در چهار بخش معاونت حقوقی، فرهنگی، توسعه و بهره وری صورت گرفت تا اداره استان به نقاط مثبت، موقوفات منفعتی و آبادانی بقعه ها دست پیدا کند.

وی افزود: اوقاف خوزستان و مردم ولایت مدار این استان، میزبان 417 امام زاده واجب التعظیم و تکریم و یک پیغمبر (حضرت دانیال نبی (ص)) هستند؛ البته براساس بررسی هایی که هفته گذشته توسط محققین صورت گرفت آنها معتقد هستند پنج پیغمبر دیگر در خوزستان هستند و آثاری در این خصوص پیدا کرده اند که باید مورد بررسی قرار گیرند تا به صحت آنها دست پیدا کنیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفت: از مجموع این بقعه ها، 22 امام زاده جزء 500 بقاء شاخص ملی کشور قرار دارند که یکی از آنها بقعه علی ابن مهزیار اهوازی (ع) است.

بقاع متبرکه به قطب فرهنگی تبدیل شوند

حجت الاسلام و المسلمین خاکباز بیان کرد: در راستای تبدیل دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی شوند، بر این باور هستیم که در این جبهه حرکت کنیم و حرکت در این مسیر نیازمند آن است که یک بنا در فراخور شان صاحب بقعه وجود داشته باشد؛ روسای ادارات اوقاف در شهرستان ها الزاما به مسئله ساخت بقاع متبرکه، ترمیم و مرمت آنها ورود جدی داشتنه اند که از جمله آنها می توان بقعه علی ابن مهزیار اهوازی، بقعه سبزقبا، بقعه دعبل و حضرت دانیال نبی (ص) در شوش، امام زاده محمدبن جعفر طیار در دزفول، امام زاده محمد و امام زاده عبدالله در شوشتر، امام زاده عبدالله باغملک، امام زاده احمد اندیمشک، امام زاده حیدر و امام زاده اباذر بهبهان را نام برد.

وی در مقایسه دوران قبل و بعد از سال 97 گفت: پروژه بقعه علی ابن مهزیار اهوازی، ابر پروژه ای در بقاع متبرکه است که انجام آن مطالبه و امید مردم بوده لذا نیاز است هرچه سریع تر تمام شود. برای این پروژه دریایی از کار عمرانی تعریف و رها شده بود اما برای فازهای عمرانی، برنامه ای اتخاذ نشده بود، از طرفی دولت هم حمایت جدی در خصوص مسائل عمرانی حرم نداشت و از سوی دیگر، درگیری سه ساله با کرونا تاثیر منفی در روند درآمد بقاع علی الخصوص این بقعه داشته است.

  مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان ادامه داد: به یاری خداوند و با جدیتی که در راستای آبادانی این حرم در پیش گرفتیم، در حال حاضر رواق ها، نماهای بیرونی، نماهای داخل حرم، محراب، درون حرم و درون گنبد تمام شده است، واحد بالا که مختص بانوان است 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، سقف داخل حرم نیاز به سفید کاری دارد تا به اتمام برسد اما اصل و اولویت کار اتمام گلدسته ها است که اداره اهواز تعهد داده اند نهایتا تا پایان فروردین ماه سال 1403 آن را به اتمام برسانند. دو گلدسته ای که در نمای شمالی حرم تعریف شده اکنون در مرحله جوش است تا اسکلت تمام شود، پس از آن وارد مرحله رنگ آمیزی و کاشی کاری می شود که البته برخی کاشی ها در طبقه بالای حرم قالب ریزی شده است.

حجت الاسلام و المسلمین خاکباز با بیان اینکه درآمد بقاع متبرکه به سه بخش فرهنگی، مدیریتی و عمرانی تقسیم می شود، تصریح کرد: تمام درآمدهای هر بقعه برای همان بقعه مصرف می شود و به هیچ وجه مبلغی از بقعه ای در بقعه، سازمان، نهاد و استان دیگری هزینه نمی شود.

خوزستان جزء پنج استان اول کشور

وی عنوان کرد: خوزستان یکی از استان هایی بوده که از دیرباز واقفین خیراندیش داشته و این ظلم است بگوییم اوقاف خوزستان در زمره 10 استان آخر کشور قرار دارد؛ زمانی که اوقاف استان را تحویل گرفتیم جایگاه 29 امین استان کشور را داشت ولی به لطف خداوند در سال 99 براساس شاخص عملکرد به عنوان اولین استان و در سال های 1400 و 1401 از نظر مرمت بقاع، حضور بقاع، درآمد و احیاء بقاع جز پنج استان اول کشور قرار گرفت.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان در خصوص موقوفه های بدون سند بیان کرد: موقوفه هایی در استان وجود دارد که بیش از یک قرن سابقه دارند و از جمله آن می توان موقوفه نظام السلطنه مافی را نام برد که تا سال 1401 سند آن گرفته نشده بود و بسیار نادر به نیت واقف عمل می شد چون درآمدی نداشت اما به همت همکاران بنده بعد از یک قرن، قریب به 110 هزار هکتار سند مالکیت وقفی شد.

حجت الاسلام و المسلمین خاکباز ادامه داد: البته در این مدت ما نیز معطل نماندیم و به دنبال احیاء موقوفات بودیم و توانستیم نسبت به سال های قبل درآمدهای بسیاری کسب کنیم به طوری که در برخی شهرستان ها درآمدها یک یا دو میلیارد تومان بود و یا اینکه زمانی کل درآمد استان تنها 2 میلیارد و 400 میلیون تومان بود اما سال گذشته آن را به 104 میلیارد تومان رساندیم.  

 وی افزود: درآمد موقوفات قطعا باید مطابق با نیت واقف مصرف شود، شاید در بخش فرهنگی، عمرانی یا مدیریتی درصدهای آن تغییر کند اما اصلا نمی توان آن را خارج از موقوفات هزینه کرد؛ در خوزستان موقوف علیه فراوان وجود دارد که هرچه ما بیشتر تلاش کنیم، موقوف علیه بهتر می تواند از آن استفاده کند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان اظهار کرد: موقوفات بیش از 18 شعاع دارند که از جمله آنها می توان کمک به دانش آموزان بی بضاعت، کمک به بیمار بی بضاعت، کمک به عزاداران امام حسین (ع)، کمک به اطعام عزارادان ، کمک به زوج بی بضاعت، کمک به سادات نیازمند، کمک به طلاب امور دینی و کمک به تحصیل علم را نام برد.

صدور 418 رای موقوفه در استان

حجت الاسلام و المسلمین خاکباز گفت: اشخاص حقوقی و حقیقی در ملک های موقوفی هستند که حاضر به عقد قرارداد نیستند که در این مورد بعد از خواهش و مذاکره اگر حاضر به همکاری نشدند از طریق دستگاه قضا اقدام می کنیم؛ براساس پیگیری هایی که داشتیم، طی 4 سال گذشته 418 رای موقوفه صادر شده که بزرگترین آنها موقوفه نظام مافی است لذا از دستگاه قضا بسیار سپاسگزاریم که در این راستا همراهی کرده تا موقوفات برگردند.

وی اضافه کرد: برای برخی دستگاه ها حکم قضائی، خلع ید و قلع و قمع گرفته ایم اما این انصاف نیست برای احیای حقوق دستگاه خودمان به بیت المال ضرر بزنیم و اعیان بنایی را خراب کنیم لذا به روسای این دستگاه ها اعلام کرده و خواهش کرده ایم که حقوق موقوفات را بازگردانند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان تصریح کرد: برای اولین بار قریب 144 قرارداد نفتی با اوقاف امضا شد که واحدهای نفتی رامشیر و ماهشهر و همچنین برخی پتروشیمی ها در این زمینه همکاری خوبی داشته اند.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها