جام جم آنلاین اصفهان؛ وحید فولادگر عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون اقتصاد دانشبنیان اتاق بازرگانی در افتتاحیه این رویداد که با هدف شبکهسازی و توانمندسازی نخبگان و همافزایی و نوآوری جمعی در حل مسائل زیستبوم کسبوکار برگزار میشود، اظهار داشت: در استان از یک طرف با مشکل بیکاری مواجه هستیم و از طرف دیگر، بنگاههای اقتصادی عنوان میکنند با کمبود نیروی انسانی دست به گریباناند؛ بنابراین به نظر میرسد نظام آموزشی که دانشگاهها نیز بخشی از آن هستند نتوانسته نیروی انسانی موردنیاز را پرورش دهد و یا اینکه صنعت کشور به درجهای از بالندگی و رشد نرسیده که از نیروهای نخبه استفاده کند.
وی با بیان اینکه برای رفع این مشکلات متناقض نمیتوان به امید بخش دولتی نشست، افزود: اتاق اصفهان بهعنوان نماینده فعالان اقتصادی با ایجاد کمیسیون اقتصاد دانشبنیان در دوره دهم، دو رویکرد توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان و تحریک تقاضای فعالان اقتصادی در حوزه دانشبنیان را دنبال میکند، چون اگر بنگاههای اقتصادی بهخصوص در حوزه صنعت و کشاورزی کسبوکار خود را بهروزرسانی نکنند، در آینده با مشکل مواجه میشوند.
به گفته فولادگر، اتاق بازرگانی اصفهان و کمیسیون اقتصاد دانشبنیان تمام ظرفیت خود را در جهت بکارگیری نخبگان در اقتصاد به کار خواهد بست که امضای تفاهمنامه با بنیاد نخبگان استان یکی از این اقدامات است.
توانمندسازی و شبکهسازی، عوامل بقای کسبوکارها
احسان شهیر، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری اصفهان نیز با بیان اینکه تنها 15 درصد 500 شرکت برتر دنیا تا سال 1950، همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند، گفت: توانمندسازی و شبکهسازی دو عامل بقای کسبوکارها است و رویداد کسباتور هر دو عامل را برای شرکتکنندگان فراهم میکند.
وی با بیان اینکه کوتاهترین مسیر لزوماً بهترین مسیر نیست، اضافه کرد: بهترین مسیر آن است که با اهداف و چشماندازهای ما سازگاری داشته باشد؛ بنابراین باید با تقویت تفکر خلاقانه همواره به دنبال یافتن چنین مسیرهایی باشیم. همچنین چون امروزه دنیای کسبوکارها بسیار پرتلاطم است، باید هدف خود را بدانید، محیط خود را بشناسید و برای رسیدن به این هدف تلاش ویژه انجام دهید.
هدایت جریان نخبگی به سوی تولید ثروت
همچنین حسین ربانی، رئیس بنیاد نخبگان استان با بیان اینکه این بنیاد از زمان تأسیس تاکنون بیشتر بر حمایت از نخبگان علمی و دانشگاهی متمرکز بوده تصریح کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر این حمایت شامل سایر نخبگان نیز شده و حمایت از علم و تولید ثروت به صورت توأمان مورد توجه قرار گرفته و تلاش شده جریان نخبگی به سوی تولید ثروت هدایت شود.
وی بورسیه صنعت را یکی از طرحهای بنیاد نخبگان دانست و ادامه داد: در این طرح دانشجویان بخشی از دوران تحصیل خود را در واحدهای صنعتی میگذارنند و پس از فارغالتحصیلی، در همان صنعت مشغول کار میشوند و این جایگاهها در دفترچه کنکور امسال در نظر گرفته شده است. نفوذ فناوری در شرکتهای دانشبنیان دیگر برنامه بنیاد نخبگان است و از شرکتهایی که از اکوسیستم مناسب برای رشد استعدادهای برتر برخوردار باشند، با پرداخت بخشی از دستمزد این نیروهای متخصص حمایت میشود.
فاطمه سادات ناظری، دبیر طرح کسباتور نیز با تأکید بر اینکه قرار نیست آموزشهای رویداد کسباتور به صورت تئوری به شرکتکنندگان ارائه شود و توانمندسازی از طریق گیمیفیکیشن، نمایشوارسازی و آموزش معکوس صورت میگیرد، استفاده از تجربیات منتورها و مربیان، بازدید از کسبوکارها و ارائه سبک زندگی کارآفرینان ایرانی در قالب رویداد جابکست را بخشهای گوناگون این دوره حدوداً سه ماهه دانست.
در ادامه این مراسم تفاهمنامهای میان اتاق بازرگانی اصفهان و بنیاد نخبگان استان به امضا رسید.
اجرای پنل معرفی مربیان رویداد کسباتور 7 و پنل تجریه شکست و شکوفایی استارتاپها، شتابدهندهها و سرمایهپذیرها با حضور کارآفرینان شهر و همچنین حضور شرکتکنندگان در کارگروههای تخصصی همکارستان و کارگروههای حکمرانی عالمانه بنیاد نخبگان استان از دیگر بخشهای این رویداد بود.
گفتنی است، رویداد کسباتور از طریق میزهای گفتوگو، شبکهسازی و برگزاری رویدادهای آموزشی و مشارکتی به دنبال رشد و توسعه مهارتهای فردی و تیمی برای حل نوآورانه مسائل در زیستبوم کسبوکار استان است.
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مطرح شد