جام جم آنلاین، پیمان اسکندری عصر دوشنبه در یکصد و نود و نهمین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، با بیان اینکه تمام شهرستانهای استان به غیر از دیواندره و سروآباد کشتارگاه مرغ دارند، اظهار کرد: شهرستان دیواندره سالانه ظرفیت تولید 7 هزار تن گوشت مرغ دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان میزان تولید گوشت مرغ در استان را دو برابر میزان مصرف اعلام کرد و افزود: در مدت اخیر تنشی در بازار مرغ ایجاد شد که امیدواریم تا هفته آینده به ثبات برسد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت سالانه تولید گوشت مرغ در استان کردستان 100 هزار تن است، افزود: برنامه و سیاست سازمان جهاد کشاورزی این است که مرغ به صورت کشتار روز از استان خارج شود و ارزشافزوده آن برای استان و واحدهای تولیدی استان باشد.
اسکندری تاکید کرد: در حال حاضر مرغ زنده از استان کردستان برای 6 استان دیگر صادر میشود و چون در این زمینه توانایی و ظرفیت مورد نیاز را داریم لذا اولویت این است که فرآوری آن در استان صورت گیرد و ارزش افزوده و منابع آن برای خود استان باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه در رابطه با طرحهای تولیدی مرغ تخمگذار نیز گفت: در کردستان برخلاف روند مناسبی که در تولید گوشت مرغ و مازاد مصرف داریم، اما واردکننده تخممرغ هستیم.
اسکندری مصرف روزانه تخممرغ کردستان را 40 تن اعلام کرد و افزود: چون میزان تولید در استان فقط 4 تن است، اجرای طرحهای تولیدی مرغ تخمگذار جزو اولویتهای این سازمان در کردستان است.
در این جلسه 12 طرح برای امهال تسهیلات 7.5 درصدی مطرح شد که با توافق بانک کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی کردستان، مقرر شد تمام واحدهای مرغداری استان به دلیل مشکلات و زیان انباشت برای این واحدها ، به همه مرغداریها تسهیلات 7.5 درصد پرداخت شود.
در ادامه نیز مشکلات 7 طرح صنعتی و کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت که یکی از طرحهای بررسی شده طرح تولیدی مرغ تخمگذار 100 قطعهای در شهرستان دیواندره بود.
نافع یوسفی مجری اجرای این طرح با اشاره به کمبود واحدهای تولیدی مرغ تخمگذار در استان کردستان، اظهار کرد: واحدهای مرغ تخمگذار استان اکنون فقط 10 درصد سرانه استان را تامین میکنند.
یوسفی افزود: طرح تولیدی مرغ تخمگذار در شهرستان دیواندره یکی از نیازهای استان است و با وجود اینکه قریب به دو سال از آغاز طرح گذشته و از پیشرفت فیزیکی 50 درصدی نیز برخوردار است، برای 35 نفر اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم دارد.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: تاکنون هیچ گونه تسهیلات دریافت نکردهایم و در سال گذشته با اعطای تسهیلات پایدار روستایی موافقت نشد.
در این جلسه مصوب شد، به محض پرداخت سهم اعتبارات تبصره 18 به بانکهای استان میزان تسهیلات مورد نیاز این طرح تولیدی پرداخت شود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد