جام جم آنلاین اصفهان؛ احمد شریعتی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با حضور در اتاق خبر *اصفهان شورا* از دغدغههای خود در مدیریت شهر سخن گفت. از حضورش در شورای ششم تا روزهایی که به صورت ناشناس برای بررسی دقیق مشکلات مردم به کوچه پس کوچههای شهر میرود.
بخش دوم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
اکثریت طیف دوره چهارم شورا، نزدیک به طیف دوره ششم هستند و زیربنای کارهایی که اکنون در حال انجام است در دوره چهارم شکل گرفته بود. من نیز بچه جبهه و جنگ هستم و انقلاب اسلامی و ولایت خط قرمز من است. در لیستبندی انتخابات، متأسفانه واقعیتهای قضیه برای همه مشخص نشد. اینکه من خود اعلام کنم که میخواهم در این لیست قرار بگیرم اشتباه است، بلکه نخبگان باید به دنبال افراد بروند، بنابراین من در مرحله اول ثبت نام نکردم اما روز آخر با درخواست تعدادی از دوستان ایثارگر ثبت نام کردم. البته بنده را در لیست انتخاب نکردند و مستقیم به عرصه انتخابات وارد شدم و همینطور در لیست های گام دوم -وسلام
برای شورای اسلامی شهر نیز به توصیه دوستان ثبت نام کردم، اما روش، همان روش انتخابات مجلس بود. در مرحله اول رأی آوردم و بعد برای مصاحبه رفتم. در مرحله بعد فرمودند رأی نیاورد ،لذا به لیست گام دوم و سلام وارد شدم و از جمله لیست های مردمی (موتلفه و غیره وارد شدم).
با این حال اهداف لیستها به هم نزدیک بود و فاصلهای میان افراد وجود نداشت. بنده نیز به خدا توکل کردم و گفتم میخواهم برای مردم کار کنم. از همان لیست من به عنوان عضو علی البدل انتخاب شدم و تعدادی دیگر نیز مسئولیتهای مختلف در ادارات و وزارتخانهها گرفتند که در نهایت همه با هم همراه و همهدف شدیم.
چون وابسته به لیست نیستم راحتتر میتوانم از حق مردم دفاع کنم
من چون وابسته به لیست نیستم راحتتر میتوانم از حق مردم دفاع کنم. این را در روز ادای سوگند به دوستان و همکاران نیز گفتم که فکر نکنید در لیست شما نبودم، در مسائل مردم و حل مشکلات همراه شما نیستم.در مسائل مردم و حل مشکلات همراه شما هستم.در دوره قبل در کمیسیونهای مختلف بودم و در این دوره بنا به تخصصم در کمیسیونها حضور پیدا کردم و نیازی به اینکه چه مسئولیتی در کمیسیون داشته باشم ندارم. هدف کار است و خدمت.
با توجه به تجربیات دوره چهارم و رابطهام با مردم، با اقشار و صنوف مختلف ارتباط دارم. در دوره اخیر، مسائلی که عنوان میکنم برگرفته از ارتباطات مردمی و نکاتی است که با حضور فیزیکی و نظارت شخصی کسب میکنم. گاهی حتی به صورت ناشناس در محل حضور پیدا میکنم و مسائل و مشکلات را از نزدیک بررسی و از مسئولان مربوط پیگیری میکنم. اگر جوابی نگیرم باز هم پیگیری میکنم و اگر بی نتیجه بود اعلام میکنم.
به عنوان مثال در مسیر رفت و آمد، بسیاری نکات را از نزدیک رفته و بررسی میکنم. مسائل مربوط به پسماند، فضای سبز، ایستگاههای ورزش صبحگاهی و برنامه های فرهنگی، کمیته نظارتی .. بسیاری از این موارد را شخصا بررسی میکنم.
مطب من مرجع حضور مردم شده است. ملاقاتهای مردمی هم شلوغ است و معتقدم این ارتباط فیزیکی با ارباب رجوع بسیار مهم است.
شایسته سالاری در سیستم مدیریت شهری فراموش شده است
معتقدم در سیستم مدیریت شهری شایسته سالاری فراموش شده است. زمانی در تهران مشاهده کردم که بهترین مدیران یکی از مناطق شهرداری اصفهانی بودند. آمدم و گفتم اگر این مدیران قوی هستند چرا از اصفهان رفتهاند؟ نتوانستیم از آنها استفاده کنیم، اکنون نیز نیروهای توانمندی در شهرداری وجود دارد که نتوانستهایم به خوبی آنها را بشناسیم....
و معتقدم ارتقاء نیروی انسانی در شهرداری باید از ذخیره های خود سیستم استفاده کرد نه اینکه از بیرون و سازمانهای دیگر نیرو وارد کنیم.
نیرو را در اختیار کارگزینی قرار دادن ترور شخصیت است. امروز اگر رفاهیات نیروی انسانی مدنظر قرار نگیرد توجهش به دست دیگران میشود و این رانت است. در شهرداری به این مسائل کمتر توجه شده است.
کارمندان ما امروز خانه ندارند و به بازنشستگان بیتوجهی میشود باید به این مسئله توجه خاص داشته باشیم بنابراین حتی ایده ایجاد خیریه شهرداری را دادم تا با توانایی ها و کمک خود افراد شاغل و حمایت های بیرونی بتوانیم مشکلات پرسنلی را که نیاز مبرم به حمایت دارند را دنبال کنیم.
سالهای پیش در آموزش و پرورش یک صندوق امداد تشکیل دادیم که ماهیانه مقداری از حقوقمان کم گردد و برای کمک به کارکنان که در مسائل بحرانی نیاز به کمک داشتند (دارو ، درمان بیماری و غیره) جمع آوری شود. بنابراین در هنگام بیماری و مشکلات و نیازها و بحران ها ایجاد این خیریه یا صندوق امداد مهم است.
در سیستم تخصصی مدیریت شهری سلایق سیاسی باید کنار گذاشته شود-از هر طیف نیروها باید استفاده شود.
چتر حمایتی شهرداری برای همه مردم هست اما برای پرسنل خودش نیست. در شهرداری نیروی کارمند دکترا دارد اما به لحاظ ارتباط سیاسی، زیر دست یک فوق دیپلم کار میکند. در سیستم تخصصی مدیریت شهری سلایق سیاسی باید کنار گذاشته شود و مهارتهای تخصصی و تعهدها را مورد توجه قرار دهیم. به عنوان مثال آموزش و پرورش در طرح مراقبین سلامت از معلمانی که پزشک شده بودند استفاده کرد و این یعنی استفاده از مهارت و تخصص. استفاده از تخصص ۱۰ هزار نیروی شهرداری میتواند انقلابی برای شهر باشد و دادن امتیاز و تسهیلات به کارکنان شهرداری سبب ایجاد انگیزه میشود، اما این موضوع را در شهرداری فراموش کردهایم.
مطالبهگر در درجه اول، باید واقع بین باشد، از نزدیک موضوع را نگاه و درباره آن تحقیق کند و در مرحله بعد سلسله مراتب پیگیری را رعایت کند. او همچنین در مطالبهگری باید منافع عموم را مدنظر قرار دهد نه منافع شخصی. اخیرا، گروههایی به نام مطالبهگران فعالیت میکنند که سازماندهی شدهاند، البته هنوز تشکیلات آنها قوی نیست و باید حمایت بشوند اما کار خوبی را شروع کردهاند که باید روند پیگیریهای خود را بهبود ببخشند. در مطالبهگری اگر ایدههای مردم در محلات را جلب کنیم، میتوانیم در اداره شهر از آن بهره ببریم.
در دو سال اخیر، اولویتهای زیست محیطی برای رسیدن به شعار شهر زندگی تعیین شده که کارهای خوبی نیز در کمیسیونها انجام شده است. در این دوره اعضای شورا بیش از دورههای قبل وقت و انرژی میگذارند. البته در کمیسیونها باید کمیتههای زیرمجموعه تشکیل شود و جای کار بسیاری وجود دارد.پیشنهادم این است که هر کمیسیون حداقل با توجه به موضوع کار، 5 تا 7 کمیته داشته باشد.
اصفهان میتواند به قطب گردشگری سلامت، مذهبی و اقتصادی تبدیل شود و پتانسیل های هر مورد خاص است در کشور و جهان.
کل کره جنوبی و بعضی از کشورها به اندازه میدان امام (ره) ما آثار باستانی ندارند اما آمار گردشگری ایران و کره را باید مقایسه کنیم. ما در گردشگری سلامت، مذهبی، اقتصاد و... میتوانیم به قطب تبدیل شویم. متأسفانه به این سرمایه کمتر توجه کردهایم. زیرساختهای گردشگری که شامل هتلسازی است ایجاد نشده است، مدتی از جذب سرمایهگذار و فرش قرمز صحبت کردیم اما هنوز نتوانستهایم در این زمینه موفق عمل کنیم.
خیلی از مردم اصفهان ممکن است برخی نقاط گردشگری شهر را ندیده باشند، خبر دار شدم که اتوبوس گردشگری راه افتاده است چه خوب است که مردم اصفهان از این فرصت استفاده کنند و سازمانهای دیگر هم باید به کمک شهرداری بیایند.(ارشاد، سازمان تبلیغات، میراث و گردشگری ، اتاق بازرگانی)
در شهر زندگی، جسم، روح و روان، اجتماع، معنویت اصالت فرهنگی و... باید در کنار هم رشد پیدا کند. تامین آب، پیشگیری از خشکسالی، زندگی سالم و.. همه سبب میشود که به شعار شهر زندگی نزدیک شویم. در این شهر مردم آرامش و امنیت دارند، درگیر ترافیک نیستند، در کمترین زمان به زیرساختهای شهری دسترسی خواهد داشت و اینها از اولویتهای رسیدن به شهر زندگی است.
زمانی که زاینده رود جاری است شادابی مردم چندین برابر است
زمانی که زاینده رود جاری است شادابی مردم چندین برابر است. هوای شهر خنکتر و رطوبت بیشتر میشود. بنابراین همین شرایط مانع بروز بیماریها شده و از برخاستن ریزگردها جلوگیری میکند و نتیجه آن زنده نگه داشتن تالاب گاوخونی است. تالابی که حقابه داشته و دارد و باید حقابه آن ادا شود.
هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد