مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان

افزایش 150 لیتر بر ثانیه به تامین آب شرب گرگان

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان اظهار کرد: در سال جاری در استان شرایط خشکسالی حکمفرما است. تا پایان فروردین 180 میلی متر از مجموع متوسط 450 میلی متر بارش سالیانه داشتیم و 100 میلی متر نیز در اردبیهشت بارش اتفاق افتاد. برای عبور از این چالش با همفکری با آب و فاضلاب از 15 خرداد تا کنون 80 لیتر بر ثانیه چاه وارد مدار شد و تا یک هفته دیگر 70 لیتر بر ثانیه دیگر وارد مدار بهره برداری و در مجموع با اقداماتی که صورت گرفته است 150 لیتر بر ثانیه به آب شرب گرگان اضافه می شود.
کد خبر: ۱۴۱۳۶۶۳
نویسنده شبیر دائمی

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان، دکتر ایرج حیدریان در خصوص تامین آب شرب گرگان، گفت: بخشی از منابع تامین شرب به طرح آبرسانی به گرگان از منابع آب زیرزمینی اختصاص دارد. موافقت نامه ای که برای طرح آبرسانی به مرکز استان پیش بینی شده است 76 حلقه است که 73 حلقه تاکنون حفاری و تحویل شده است.
وی با بیان اینکه تا انتهای این طرح حدود 3 تا4 حلقه چاه دیگر باید حفاری و تحویل شود که در حال انجام است و ما به دنبال افزایش احجام در این طرح هستیم، گفت: کاهش نزولات جوی باعث شده است، تغذیه آبهای زیرزمینی و در نتیجه آبدهی چاه ها کاهش یابد.

مدیر عامل آب منطقه ای استان بیان کرد: تامین آب شرب استان از منابع آب زیرمینی است و با توجه به اینکه بیشترین برداشت ها در حوزه آب کشاورزی است ، این موضوع منابع آب زیرزمینی را تحت تاثیر قرار می دهد. در بخش منابع آب سطحی نیز سد شصت کلا از سال 1400 ردیف اجرائی گرفته است و تکلیف سازمان برنامه بودجه، ابتدا استملاک اراضی مورد نیاز طرح است که در حال انجام است و پس از آن رود به اقدامات اجرائی است.
مدیر عامل آب منطقه ای استان در خصوص طرح نکاشت اظهار کرد: با توجه به مصوبه شورای حفاظت و سازگاری با کم آبی ، 37 حلقه چاه در محیط پیرامونی گرگان در زون تامین آب شرب با ظرفیت تولید ۷۱۰ لیتر بر ثانیه شناسائی شد که در گام اول 15 حلقه چاه با دبی 225 لیتر بر ثانیه اولویت دارند و می توانند به شبکه انتقال و توزیع متصل شوند که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و آب و فاضلاب استان این طرح در حال پیگیری است.
دکتر حیدریان افزود: در ارتباط با تامین آب استفاده از آبهای نامتعارف از ظرفیت دریای خزر نیز باید استفاده شود و اقدامات جدی با حمایت وزارت نیرو، دکتر زنگانه استاندار محترم و مجمع نمایندگان انجام شده است که اقدامات انجام شده، منجر به این شده است که وزیر محترم نیرو خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه موضوع خطوط انتقال شیرین سازی و اخذ ماه 23 را موافقت نموده اند و در گام اول 36 میلیون متر مکعب برنامه ریزی برای زون غربی گرگان به عنوان مرکز استان اولویت دارد و مجوز محیط زیست اخذ گردیده است. 
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان همچنین ضمن تاکید به نصب کنتور هوشمند بر چاه های کشاورزی، گفت: لطمه برداشت غیرمجاز از چاه های مجاز کمتر از حفر و استفاده از چاه های غیرمجاز نیست.
 دکتر ایرج حیدریان  از کاهش ۲۹ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: در این مدت اثرگذاری آورد رودخانه ها در حوزه گرگان روز ۷۰ درصد و اترک ۹۷ درصد است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان با بیان این نکته که ۹۲ درصد منابع آب در اختیار کشاورزان به عنوان بزرگترین مصرف کننده قرار دارد، افزود: متاسفانه راندمان تولید در این حوزه با وجود مصرف این حجم از آب، حداکثر ۳۱ درصد است.
وی ادامه داد: بر اساس ماده ۳۵ قانون برنامه ششم توسعه جهادکشاورزی مکلف به اصلاح الگوی کشت در سال نخست این برنامه بود با اینحال به رغم پایان زمان برنامه ششم توسعه همچنان این موضوع روی زمین مانده است.
وی ضمن اشاره به انجام اصلاحاتی در الگوی کشت استان ها، افزود: برخی مدل های الگوی کشت در استان ها به واسطه خشکسالی و کمبود آب امکان پذیر نیست که باید اصلاح شود.
دکتر حیدریان اجرای روش آبیاری نوین در کشاورزی را الزامی برشمرد و گفت: نکته بعدی نصب کنتور هوشمند بر چاه های کشاورزی است چراکه در این سال ها برداشت غیرمجاز از چاه های مجاز بسیار زیاد است که لطمه این موضوع کمتر از حفر چاه های غیرمجاز نیست.
وی اضافه کرد: برای سال آینده حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان برنامه ریزی کار تعریف کردیم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گلستان همچنین در ادامه سخنان خود گفت: نزولات جوی ۲۰درصد کاهش یافته است و باید الگوی کشت و بازچرخانی آب در صنعت اجرایی شود‌.
دکتر ایرج حیدریان، اظهارکرد: با تغییر اقلیم شدید مواجه هستیم و شاهد کاهش 20درصدی نزولات جوی در استان گلستان هستیم و باید ازطرح هایی که به مدیریت مصرف کمک می کند استفاده کنیم.
دکتر حیدریان تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است که برداشت غیرمجاز از چاه‌های مجاز به مراتب بیش از چاه‌های غیرمجاز بوده و با بی ‌انضباطی خارج از سهمیه، بهره‌برداری می‌شود و آبخوان‌ها دچار مشکل می‌شود و در همین رابطه در نشست شورای حفاظت منابع آب استان در خصوص نصب کنتورهای هوشمند تاکیدات فراوانی صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در موضوع مدیریت مصرف آب، گفت: بهره‌برداران بخش کشاورزی باید در صرفه جویی آب در تولیدات محصولات کشاورزی به مشارکت گرفته شوند و طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری ، اگر صرفه جویی ۱۰ درصد در بخش آب کشاورزی صورت گیرد، مشکل آب شرب در کشور و استان حل خواهد شد.
دکتر حیدریان بر همراهی پررنگ حوزه ترویج و مشارکت‌های جهادکشاورزی استان در این حوزه تاکید کرد و گفت: اجرای درست الگوی کشت راهکاری برای موفقیت در صرفه‌جویی آب کشاورزی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: اکنون ۷.۷ درصد از ظرفیت مخزن سدهای قابل بهره‌برداری در این استان ( ۲۴۵ میلیون متر مکعب) دارای آب است.
وی ادامه داد: این میزان کاهش آبگیری در مخازن سدهای استان بیانگر این است که نزولات جوی کاهش یافته است و باید به سمت سازگاری با تغییر اقلیم در منطقه باشیم.
وی گفت: ۹۲ درصد منابع آب در کشور و حتی گلستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که ۶۹ درصد آن هدر رفت دارد و باید در این حوزه برنامه‌ریزی درست در افزایش راندمان صورت گیرد.
به گفته وی استفاده از منابع آبی سطحی در گلستان با اجرای طرح‌ها آغاز شده و برنامه‌ریزی فشرده ای در دست اجرا است.
دکتر حیدریان ساخت سد نرماب مینودشت را از جمله برنامه‌های مهم استفاده از منایع آبی سطحی در استان دانست و افزود: این سد در دست اجرا از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار بوده ولی باید اسکان روستاهای واقع در مخزن سد، ایجاد تونل انتقال رودخانه خرمارود آزادشهر به سد، برداشت درختان از مخزن، شتاب بیشتری به خود گیرد.
به گفته وی یک چهارم از جمعیت گلستان از تامین آب شرب سد «نرماب» مینودشت در شرق استان برخوردار خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان تصریح کرد: استاندار گلستان با جدیت پیگیر مسائل مرتبط با حوزه آب است تا بتوانیم از پروژه آب شیرین‌ کن به سرعت استفاده کنیم و از ظرفیت شیرین‌سازی آب دریای خزر بهره ببریم.
وی اضافه کرد: ما در برخی از نقاط استان مجوز شیرین‌سازی آب از منابع لب شور را اخذ کردیم تا بتوانیم بخشی از مشکلات را مرتفع کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان خاطرنشان کرد: احداث سد، استفاده از آب شیرین کن و شیرین سازی منابع لب‌شور به صورت همزمان نقش بسیار پر رنگی در کاهش تنش آبی استان خواهد داشت.
مصرف آب شرب روستای «سقرتپه» گمیشان بیش از الگوی مصرف
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: اکنون با توجه به وجود خشکسالی، مصرف آب شرب در روستای «سقرتپه» در شهرستان مرزی گمیشان ، ۴۰۰ لیتر در شبانه‌روز به ازای هر نفر بوده در حالی که میانگین مصرف آب شرب در روستا باید ۱۷۱ لیتر تامین شود
دکتر حیدریان افزود: علت افزایش مصرف آب شرب در این روستا، تامین آب شرب دام و ...است.
وی بر مشارکت روستاییان استان در مدیریت مصرف آب شرب در شرایط مواجه با خشکسالی تاکید کرد.
دکتر حیدریان بر اجرای سند آمایش آب استان در بخش صنعت، مدیریت طرح جامع سیلاب برای ممانعت از پسروی آب در آق‌قلا با همکاری قرارگاه خاتم‌الانبیا، لایروبی رودخانه‌ها در قالب قرارگاه شهید «لولایی» با بهره‌گیری از ماشین‌های راهسازی استان‌های همجوار و سرمایه‌گذاری در اجرای طرح‌های آبخیزداری و جمع‌آوری آب‌های سطحی در شهرها تاکید کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها