به گزارش جام جم آنلاین، بانک مرکزی گزارش تولید ناخالص داخلی در زمستان 1401 را منتشر کرد بر اساس این گزارش در فصل پاییز رشد اقتصادی کل کشور به 5.3 درصد رسید و رشد اقتصادی بدون احتساب نفت 4.7 درصد بوده است.
در این فصل رشد بخش کشاورزی 1.5 درصد، نفت 12 درصد، معدن 0.8 درصد، صنعت 13.5 درصد، ساختمان 2.8 درصد و خدمات 2.9 درصد بوده است.
در مجموع رشد اقتصادی کل سال 1401 به رقم 4 درصد رسید و بدون احتساب نفت، رشد تولید ناخالص داخلی معادل 3.5 درصد محاسبه شده است.
در کل سال 1401 رشد بخش کشاورزی 1.1 درصد، نفت 10 درصد، معدن 2.8 درصد، صنعت 9.5 درصد، ساختمان 1.2 درصد و خدمات 2.7 درصد بوده است.
در بخش رشد تولید ناخالص داخلی بر حسب ارقام هزینه نهایی در سال 1401 مصرف خصوصی 12.1 درصد افزایش یافته است، اما مصرف دولتی رشد منفی 10.6 درصدی را به ثبت رسانده است.
در بخش تشکیل سرمایه که بیانگر روند سرمایهگذاری در اقتصاد ایران است، ارقام خوبی به ثبت رسیده است به طوری که نرخ تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در سال 1401 معادل مثبت 6.7 درصد بوده است.
در زیرمجموعه تشکیل سرمایه ثابت، بخشهای ماشینآلات و ساختمان قرار میگیرد که رشد تشکیل سرمایه در بخش ماشینآلات 15.4 درصد و بخش ساختمان 1.2 درصد بوده است، بنابراین پس از چندین سال رشد منفی و نزدیک به صفرِ تشکیل سرمایه ثابت، در سال 1401 نرخ سرمایهگذاری در اقتصاد ایران رشد قابل توجهی داشته است.
افزایش تولید ناخالص داخلی و رشد تشکیل سرمایه ثابت در اقتصاد ایران نشان میدهد که چرخهای اقتصاد کشور به حرکت درآمده و دورنمای مثبتی برای اقتصاد ایران در سال 1402 و سالهای آتی میتوان متصور بود تا جایی که یکی از متغیرهای پیشنگر برای رشد اقتصادی کشور روند سرمایهگذاری است که خوشبختانه سرمایهگذاری در حوزه صنایع به ویژه در حوزه ماشینآلات صنعتی افزایش قابل توجهی در سال 1401 داشته است و به طور طبیعی با تکمیل فرآیند استقرار ماشینآلات صنعتی و بکارگیری آنها در فرآیند تولید در سالهای 1402 و 1403 و استمرار این روند، رشد اقتصادی در حوزه صنایع و معادن افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
همچنین ثبت رشد اقتصادی 9.5 درصد در حوزه صنعت این گروه را به پیشران توسعه اقتصادی کشور تبدیل کرده است؛ در صورتی که سیاستهای حمایت از تولید در سال جاری و سالهای آینده، استمرار یابد سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی بیش از پیش افزایش خواهد یافت./فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت