به گزارش جام جم آنلاین، علی بهادری جهرمی شنبه شب در برنامه زنده تلویزیونی با بیان اینکه تلاش می کنیم بررسی برنامه هفتم را تا پایان سال به اتمام برسانیم، گفت: قانون برنامه هفتم در چارچوب سیاستهای برنامه هفتم تدوین میشود. در همین حوزه هم در طراحی برنامه هفتم سعی کردیم در همان چارچوب حرکت کنیم.
سخنگوی دولت افزود: سه حوزه کلان در برنامه هفتم وجود دارد؛ یک حوزه مربوط به چالشها، یک حوزه مربوط به پیشرانها و یک حوزه هم مربوط به زیرساختها است. رفت و برگشتها در سازمان برنامه و بودجه انجام شده و در دولت، بررسیهای آن انجام میشود.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر لزوم رشد اقتصادی گفت: کشور ما، کشور پر منبعی هم از لحاظ منابع انسانی و هم منابع طبیعی است. آیتها ظرفیتهایی است که به ما اجازه میدهد به رشد اقتصادی فکر کنیم.
بهادری جهرمی ادامه داد: بطور قطع بخشی از رشد اقتصادی کشورها، در تعامل با سایر کشورها است؛ اما اگر به منابع داخلی خود نگاه کنیم، رشد اقتصادی شدنی است. البته سیاست خارجی و مذاکرات و روابط با همسایگان کنار گذاشته نشده است. از این تعاملات برای ترانزیت هم میتوان استفاده کرد.
سخنگوی دولت با اشاره به پیشرفت کریدور شمال - جنوب گفت: افتتاح راهآهن زاهدان - خاش را داشتیم که بخشی از این کریدور است. دولت سرمایه گذاری جدی برای این موضوع پیشبینی کرده است.
وی با اشاره به تصمیمات دولت برای کنترل نوسانات ارزی، گفت: قبلاً نرخ گذاری ثابتی برای ارز انجام شده بود که فاصله زیادی با سایر نرخها داشت و رانتی را برای واردکنندگان ایجاد میکرد. در دولت سیزدهم این حمایتها به سمت خریدکننده داخلی هدایت شد تا تولید داخلی افزایش پیداکند. این موضوع باعث شد فروش گندم داخلی به دولت ۶۰ درصد و تولید گندم ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد.
بهادری جهرمی افزود: عرضه و تقاضای ارز توسط دولت مدیریت شد. نرخ دوم برای صادرات و واردات به صورت حوالهای تعیین میشود وتفاوت چندین برابری وجود ندارد. در واقع عرضه و تقاضا یا بازار، نرخ را میسازد نه دستور.
سخنگوی دولت درباره تحقق شعار سال تصریح کرد: اگر به تفکیک تولید، اشتغالآفرین و دانش بنیان اقداماتی صورت گرفت. در حوزه تولید، رشد اقتصادی در صنعت، ۹ درصد افزایش پیدا کرد. یکی از دلایلی که با بازار امروز خودرو مواجهیم، تولید کمتر از یک میلیون خودرو درسال بودیم که فاصله عرضه و تقاضا را به وجود آورد. امروز رکورد تولید ۱میلیون و ۳۰۰ هزار تولید خودرو شکسته شده است. این رشد ۴۰ درصدی نرخ تولید، بیشترین نرخ رشد در یکسال در جهان است.
وی اضافه کرد: در طول یک سال اول فعالیت دولت، افزایش ۶هزار مگاواتی تولید برق را داشتیم و رکورد افزایش یکساله را در این حوزه شکستیم.
سخنگوی دولت با اشاره به موضوع اشتغال گفت: نرخ بیکاری از ۹.۷ درصد به ۸.۲ درصد رسیده و چیزی در حدود ۲ درصد کاهش پیدا کرده است. البته این کاهش کافی نیست و هنوز نیاز به کاهش بیشتری دارد.
بهادری جهرمی درباره حوزه دانشبنیان بیان کرد: به دولت تکلیف شده بود که در این زمینه فعالیت کند که ۱۲ آییننامه به صورت تخصصی در حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین تصویب شد. همچنین قانون حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
وی اظهار داشت: اولین پارک علم و فناوری و ۹ دهکده در دولت سیزدهم در حوزه کشاورزی افتتاح شد و تعداد شرکتهای دانشبنیان از ۲۰۰ به۴۸۰ رسید.
بهادری جهرمی درباره رویکرد کلی بودجه ۱۴۰۲ گفت: یکی مسائل اساسی کشور در سالهای اخیر ناترازی بودجه بوده است. درآمدهایی که محقق نمیشود و هزینههای انجام شده در بودجه، باعث خلق پول و در نتیجه تورم میشود. جهتگیری اصلی دولت در بودجه رفع ناترازی بودجه بوده است.
سخنگوی دولت افزود: منابع واقعی دیده شده و به تناسب آن، هزینهها هم در سقف منابع، کنترل می شود. در مرحله دوم، میزان افزایش حقوق کارکنان دولت بصورت موثر و مخصوصا کارکنان بخش خصوصی و بخش کارگری است. دولت پیشبینی کرده که افزایش ۲۰ درصدی به طور متوسط است. اما پیشنهاد دیگری که مجلس شورای اسلامی هم سال گذشته و هم امسال درباره آن توافق نداشته، افزایش پلکانی حقوق کارکنان دولت است.
وی بیان کرد: به این وسیله عدالت در پرداختها رعایت میشود و تورمی که فشار آن همیشه بر دهکهای پایین است، کاهش پیدا میکند.
بهادری جهرمی درباره تاثیر بیانضباطی بانکها بر ناترازی بودجه گفت: دولت شهامت خود را در مبارزه با رانتها در زمینه ارز نشان داده است. در حوزه بانکها هم دو مسیر به موازات پیش میرود. در برنامه پنج ساله بعدی احکام جدی برای افزایش اقتدار و توان بانک مرکزی برای امکان کنترل موثرتر برای بانکهایی که ناترازی دارند، پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هم تسهیلات تکلیفی، یعنی وامهایی که به بانکها تکلیف میشود، در سقف منابع پیشبینی شده است. یعنی در سقف منابعی که دارند، میتوانند پرداخت کنند؛ نه وامهایی که نتیجه آن خلق پول است.
بهادری جهرمی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه سلامت گفت: مدیریت موفق بحران کرونا را داشتیم. حدود ۱۵ هزار تخت بیمارستانی در یک و نیم سال استقرار دولت افزوده شده است. شاهد ژن درمانی بودیم و نسخهنویسی الکترونیکی فعال شد که ۹۸ درصد نسخهها به صورت الکترونیک صادر میشود. طرح دارویار آغاز به کار کرد. بسیاری از بیماریها مثل نازایی تحت پوشش بیمه قرار گرفت و حدود ۹۰ درصد از هزینهها پرداخت میشود.
دبیر هیأت دولت با بیان اینکه دبیرخانه دولت محل هماهنگی کمیسیونهای مختلف دولت است، افزود: دولت ۱۱۵ جلسه تشکیل داده است. ۱۳۸۶ پیشنهاد در دولت واصل شد و جمعا ۷۳۴ مصوبه داشتیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم