به گزارش جام جم آنلاین- استان چهار محال و بختیاری، فاصله دیدن دو هلال در دو ماه متوالی، تقریباً برای این به کار برده شد که در هنگام حرکت ماه به دور زمین ، زمین نیز به نوبه خود حرکتی به دور خورشید دارد که در هر ماه یک دوازدهم آن را طی میکند.
اما زمان دیدن هلال چون وابسته به امور دیگری از جمله، شدت و حدّتِ نور خورشید در هنگام تولد ماه جدید میباشد، دقیقاً مشخص نیست. بنابراین گاهی از لحاظ علمی مسلم است که ماه تولد شدهاست، اما قابل رؤیت نیست، زمانی مشخص است که از تحت شعاع نور خورشید نیز خارج شده ولی باز قابل رؤیت نیست (زمین و ماه هر دو از خورشید نور میگیرند. زمین کروی است و با حرکت به دور خودش که یک شبانه روز به طول میانجامد، موجب میشود که گاهی یک طرفش روبروی خورشید باشد و از آن نور بگیرد که روز است و پس از گذشتن مدتی آن قسمت از مقابل خورشید عبور کند و دیگر در معرض شعاع خورشید قرار نگیرد و قسمت دیگر مقابل خورشید قرار گیرد و نور بگیرد. و همین طور تکرار میشود.
حاج سهراب کریمی بروجنی راصد بین المللی و نماینده رهبری در ستاد استهلال استان
استهلال و رؤیت هلال ماه شعبان المعظم در غروب سه شنبه دوم اسفند تپه نورالشهداء شهرکرد
اما در غروب عصر روز سه شنبه دوم بهمن مطابق با 30 رجب، حاج سهراب کریمی بروجنی مسئول ستاد استهلال هلال ماه در شهرستان بروجن و نماینده دفتر رهبری در ستاد استهلال با حضور در تپه نورالشهداء شهرکرد مرکز استان چهار محال و بختیاری با تجهیزات فنی رصد نجومی را آغاز نموده و رؤیت هلال ماه شعبان المعظم توسط راصد بینالمللی هلال ماه های قمری صورت گرفت و ماه شعبان المعظم در غروب سه شنبه رؤیت شد.
عکس: محمد حسن بیاتی اشکفتکی- اختصاصی جام جم
حضور در تپه نورالشهداء شهرکرد و رصد ماه شب اول شعبان المعظم
تیم رصد و استهلال هلال ماه به ریاست حاج سهراب کریمی بروجنی
نمائی زیبا از شهرستان شهرکرد
مرقد نورانی شهدای گمنام در تپه نورالشهداء شهرکرد
آسمان مه آلود و غروب زیبای عصر سه شنبه دوم اسفند در شهرکرد
حاج سهراب پس از روءیت هلال ماه شعبان المعظم خندان و شاداب
لحظه روئیت هلال ماه شعبان المعظم 1444 در غروب سه شنبه دوم اسفند 1401
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد