جام جم آنلاین البرز: روز غزه مانند روز جهانی قدس فرصتی است که فریاد مظلومیت و حق طلبی مردم مظلومش به گوش جهانیان برسد، به خاطر سرپوش گذاشتن رسانههای غربی بر جنایات رژیم صهیونیستی و از طرفی به خاطر حماسه آفرینی مردم مظلوم غزه در دفاع از سرزمینشان 29 دی ماه با نام روز ملی غزه نامگذاری شده است.
آشنایی با غزه
نوار غزه با ۴۰ کیلومتر طول و ۱۰ کیلومتر عرض در کنار دریای مدیترانه واقع شده و با مصر و فلسطین اشغالی هم مرز است. در این منطقه یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر زندگی می کنند.
این منطقه مهم که هم اکنون تحت کنترل جنبش حماس قرار دارد ، دارای 11 کیلومتر مرز مشترک با مصر 51 کیلومتر مرز مشترک با فلسطین اشغالی و 40 کیلومتر ساحل مدیترانه ای است .
غزه از اشغال تا محاصره
در ابتدای قرن بیستم میلادی و پس از سقوط امپراتوری عثمانی، نیروهای انگلیسی وارد باریکه غزه شدند و تا پس از جنگ جهانی دوم و تأسیس رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین، در این منطقه باقی ماندند.
باریکه غزه از سال 1948 تا 1967 تحت سرپرستی مصر بود و در همین سال یعنی در جریان جنگ دوم رژیم صهیونیستی با اعراب و فلسطینیان، به اشغال نیروهای ارتش این رژیم درآمد.
این رژیم ظرف 38 سال اشغال، بارها با حمله مسلحانه و عملیات تروریستی به باریکه غزه که به بهانه حمایت از شهرک نشینان صورت گرفت هزاران فلسطینی بویژه کودکان و کهنسالان را به شهادت رساند یا مجروح کرد.
غزه در جنگ 22 روزه
جنگ 22 روزه غزه یک واقعیتی بود که در عالم واقع در منطقه خاورمیانه رخ داد و ریشه در ناکامی های رژیم صهیونیستی در اهداف خود داشته است. در این جنگ برای اولین بار رژیم صهیونیستی با تمام توان و نیروهای خود و با حمایت قدرت های بیرونی مثل آمریکا در صدد حذف کامل حماس بود و برای اولین بار حماس نشان داد که توان ایستادن و مقاومت را در مقابل رژیم تا دندان مسلح صهیونیستی دارد.
غزه در جنگ 8 روزه
قبل از آغاز جنگ هشت روزه، رژیم صهیونیستی یک ستون زرهی را به شرق خان یونس، شرق غزه اعزام کرد که فلسطینیان با استفاده از موشک کورنیت موفق شدند یک خودروی زرهی را منهدم کنند و این واکنش به رژیم صهیونیستی فهماند که فلسطینی ها از امکانات جدید ضدزرهی برخوردار شده اند و به همین دلیل نیروهای صهیونیستی عقب نشینی کردند و هواپیماهای این رژیم حملات گسترده هوایی را آغاز کردند.
غافلگیری دوم فلسطینی ها، پرتاب موشک به تل آویو بود که به پست برق جنوبی این شهر برخورد کرد و شهر را به خاموشی کشاند.
پاسخ دندان شکن مقاومت اسلامی فلسطین و هدف قرار دادن شهرهای دور و نزدیک از جمله تل آویو، قدس، هرتزیلیا، ایلات، بئرالسبع، عسقلان، اشدود و ده ها شهر کوچک و بزرگ، رژیم صهیونیستی را با بحران مواجه کرد.
غزه در جنگ 51 روزه
جنگ ۵۱ روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه بدون تردید یک پیروزی برای گروه های مقاومت و مردم غزه و یک ناکامی برای رژیم صهیونیستی بوده است. اگرچه ۲۱۵۸ شهروند فلسطینی در این جنگ شهید و بیش از ۱۱ هزار نفر نیز زخمی شدند، زیرساخت های غزه تخریب و شرایط زندگی برای مردم غزه سخت تر شد اما مقاومت آنها و اثبات این موضوع که از سرزمین و آرمان های خود تا پای جان دفاع می کنند، سبب شد صهیونیست ها مشتاقانه خواهان برقراری آتش بس باشند و البته به این نتیجه برسند که هیچ گاه در جنگ ها پیروز نخواهند شد.
مقاومت، تنها راه پیروزی
رژیم صهیونیستی هیچگاه و در هیچ مقطعی از تاریخ در مقابله با خشم فلسطینیان تا بدین اندازه احساس عجز و ناتوانی نکرده است. اولین نشانه آن، آمادگی نخست وزیر این رژیم برای مذاکره بدون پیش شرط با فلسطین است! تصمیم گیران این رژیم به خوبی آگاهند پشتوانه این قیام، مشت آهنین مسلحانه در غزه است که چندین مرتبه آنان را در جنگ های 22 روزه، 8 روزه و 52 روزه به زانو در آورده است و می دانند فشار بیش از حدّ به مبارزان، چشیدن دوباره طعم تلخ شکست را در پی دارد. در بیت المقدّس، شهری که همواره آن را پایتخت و مرکز حکومت خود می دانند، شرایط به گونه ای است که زندگی روزمره ساکنان سرزمین های اشغالگر مختل شده و حتی افراد عادی قادر به خروج از منازل خود نیستند. انتفاضه این روزهای سرزمین های اشغالی آنچنان گسترده شده که ساکنان صهیونیست در خانه خود نیز احساس امنیت نکرده و حبس شده اند. خدمات عمومی و برخی از امورات اداری که توسط اعراب ساکن در فلسطین اشغالی انجام می شد اکنون به حالت تعطیل درآمده و حالت آماده باش در همه جا مشاهده می شود. خفّتی بالاتر از این برای بزدلان صهیونیست وجود ندارد که در مرکز بیت المقدس از عبور عادّی و معمولی جوانان در خیابان ها نگرانند و از تامین امنیت زندگی روزمره مهاجران صهیونیست برای از سرگیری فعالیت های خود، عاجز شده اند.
و در پایان این که همه مجاهدان فلسطین و همه مؤمنان دنیای اسلام به هر نحو ممکن موظف به دفاع از زنان و کودکان و مردم بی دفاع غزه اند و هر کس در این دفاع مشروع و مقدس کشته شود شهید است و امید آن خواهد داشت که در صف شهدای بدر و احد در محضر رسول الله محشور شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم