به گزارش جام جم آنلاین، نشست خبری قدرتالله محمدی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اصحاب رسانه برگزار شد.
محمدی در ابتدای این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آتشنشان بر ضرورت تعامل دستگاهها برای ایجاد فضای امن در شهر تاکید کرد و گفت: رویکرد ما در بودجه سال ۱۴۰۲ آموزش و پیشگیری است. نباید بگذاریم اتفاقی مانند پلاسکو رخ دهد و باید از بروز چنین حوادثی پیشگیری کنیم. بر همین اساس، برای آموزش شهروندی و پیشگیری ردیف در بودجه پیشبینی شده است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران خاطرنشان کرد: همه بخشهای کشور از موضوع ایمنی در اماکن خود غافل شدهاند. در کدام دانشگاه ما رشته مهندسی حریق تدریس میشود؟ قطعاً باید فارغالتحصیلانی داشته باشیم که بتوانند در این حوزه فعالیت کنند. در سازمان آتشنشانی بیش از دو هزار نفر کسری نیرو داریم.
وی اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم این است که آموزش شهروندی کمرنگ است و باید به این مطلب پرداخته شود تا خروجی آن کاهش آسیبها باشد.
محمدی در ادامه با بیان اینکه مراکز بهداشتی و درمانی خط قرمز ماست، اظهار کرد: تعداد زیادی از شهروندان به آنجا مراجعه میکنند که بیمار هستند و اگر حادثه آتش سوزی رخ دهد رنج این افراد ۱۰ برابر میشود و تمرکز ما روی این مراکز است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران ادامه داد: موضوع بعدی مدارس و مراکز آموزشی ما هستند که یکی از نقاط هدف ما در این دوره است که به آن میپردازیم و مورد بعدی مراکز تجاری و بازار است که مورد توجه ویژه است.
وی با اشاره به تردد روزانه دو میلیون نفر از مترو عنوان کرد: کمیسیون مجزایی برای مترو گذاشتهایم تا اگر اتفاقی در مترو رخ داد قدرت مدیریت بحران داشته باشیم.
محمدی گفت: تا قبل از این ارتباط رادیویی زیر زمین با روی زمین نداشتیم و در حال حاضر آغاز شده و تا شش ماه آینده کل مترو با روی زمین ارتباط خواهد داشت تا در موقع خطر قدرت کنترل و فرماندهی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دانشکده علمی و کاربردی برای اولین بار امسال رشته مهندسی حریق را پذیرش کرد، گفت: تقریباً هفت هزار نفر از مهندسان سازمان نظام مهندسی را آموزش دادیم تا زمانی که به ساختمانها وارد میشوند بتوانند در خصوص مسائل ایمنی اقدامات بیشتری انجام دهند.
محمدی اظهار کرد: در سال جاری هدفگذاری شده تا یک میلیون نفر از شهروندان را آموزش شهروندی دهیم و ظرف برنامه چهارم، حدود پنج میلیون نفر از شهروندان آموزشهای لازم را خواهند دید.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان برای خرید و ارتقا تجهیزات آتش نشانی مناقصه داشتهایم، اذعان کرد: تا پایان سال دو ایستگاه جدید به ایستگاههای ما اضافه خواهد شد و یک ایستگاه نیز در اردیبهشت ماه افتتاح خواهد شد.
محمدی ادامه داد: در حوزه نیروی انسانی با مساعدت شهردار سالانه ۲۰۰ نفر مجوز جذب برای ورود به سازمان داریم تا بتوانیم کادر نیروی انسانی را تکمیل کنیم.
وی گفت: در حال حاضر ۱۶ خانم آتش نشان در حال گذراندن دورههای تخصصی هستند و تا پایان سال وارد ایستگاه ۷۷ در ستارخان خواهند شد و در مأموریتها از این همکاران استفاده خواهند شد.
محمدی در ادامه و در خصوص وضعیت بازار گفت: با توجه به تردد روزانه چند میلیون جمعیت، بازار تهران یکی از نقاط حساس هدف ماست و خودروهای مخصوصی را تهیه کردیم و موتورهای چهار چرخی که مخصوص تردد در معابر بازار است، تهیه شده است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران عنوان کرد: با همکاری شهرداری منطقه ۱۲ و دادستانی دو هفته یکبار با حضور عوامل مرتبط جلسه داریم و ساماندهی کابلهای برق بازار شروع شده است.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه تردد در آنجا سخت است شیرهای هیدرانت آتش نشانی را به بازار انتقال دادیم و ماشینهای امدادی آتش نشانی در بازار تا زمانی که مردم حضور دارند، مستقر خواهند بود.
محمدی با بیان اینکه بازار گل محلاتی و بازار گل امام رضا دو بازاری است که در آنجا مشکل داریم، اذعان کرد: در خصوص بازار گل محلاتی پرونده در دستگاه قضائی است و قرار است آنجا تملک شود و مرکزی برای بازار گل باشد.
وی افزود: در حال حاضر به هیأت امنای آنجا دستورالعمل ارائه شده و آموزشهای لازم داده شده و بنا شد برای بازار گل امام رضا دستور قضائی پیگیری شود تا تعیین تکلیف شود.
محمدی در ادامه گفت: در خصوص ساختمان های ناایمن در شهر تهران به صورت روزانه اکیپهای ما در شهر تهران بازرسی میکنند و تاکنون ۳۳ هزار پلاک را بررسی و دسته بندی کردند که خروجی آن بر چهار محور ناایمن، پرخطر، میان خطر و کم خطر است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۱۹ ساختمان ناایمن داریم و هفته بعد ۳۰ نفر از مالکان احضار شدند تا توجیه شوند و برای ایمن سازی اقدام کنند. اخطار اول ما قطع انشعاب این اماکن خواهد بود که دو مورد در ماه گذشته انجام شد. تاکنون برای هفت مرکز دولتی و تجاری برای پلمب دستور قضائی اخذ شده و این جدیت وجود دارد و اگر همکاری صورت نگرفت، برخورد بعدی قطع انشعابات و مرحله آخر پلمب تا رفع خطر خواهد بود.
وی با بیان اینکه ایمن سازی مرکز تجاری معروف در خیابان جمهوری در حال انجام است و کارهای مربوط به آن در حال انجام است، گفت: ساختمان علاالدین همکاری خیلی خوبی کردند و ۹۰ درصد ایمن سازی شده و پرسنل آن توسط همکاران آموزش دیدهاند.
محمدی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه معیشت آتشنشانان اظهار کرد: اولین مشکل ناشی از کسری نیرو است که سبب فشار مضاعف کاری میشود و مشکل اصلی این دوستان مسکن است که در این حوزه قرارگاهی تشکیل شده تا برای فاز اول دو هزار واحد مسکونی در شهر تهران جانمایی کردهایم که در حال پیگیری و صدور پروانه است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران با اشاره به وعده ریاست جمهوری برای حل مشکل سختی کار آتشنشانان عنوان کرد: بهدلیل اینکه این افراد کارمند رسمی دولت هستند باید ۲۵ سال خدمت کنند که آقای رئیس جمهور قول دادند و در حال پیگیری برای رفع این مشکل بعد از چهل سال هستیم.
وی با اشاره به شهید محسوب شدن شهدای آتش نشان پلاسکو گفت: در حال حاضر پیگیر هستیم تا سایر شهدای آتشنشان نیز در بنیاد شهید، شهید محسوب شوند.
محمدی در ادامه و در خصوص ایمن سازی مراکز درمانی تصریح کرد: وزیر بهداشت و درمان شخصاً وارد این موضوع شد و چند مورد از بیمارستانهای تهران را دستور تخلیه داد و تخلیه کردند و بخشنامهای صادر کردند که مجوز سالانه فعالیت مراکز درمانی منوط به مجوز آتش نشانی است
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۵۰۰ مجوز در این حوزه صادر شده است، گفت: روز گذشته یکی از بزرگترین بیمارستانها داوطلبانه برای ایمن سازی بیمارستان کمک خواستند و ما نیز آماده همکاری هستیم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران در ادامه با بیان اینکه بهترین شاخص برای ایمنی ساختمانها، پلاک ایمن و پایان کار در سالهای اخیر است، گفت: برای ساختمانهای جدید پایان کار همراه با اسناد و مدارک ارائه میشود و تا زمانی که ضوابط آتشنشانی رعایت نشود، پایان کار داده نخواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه برخی سازندگان از ایمنی دریغ میکنند تا سود بیشتری داشته باشند، گفت: مردم باید هنگام خرید یک خانه به این مسائل توجه داشته باشند.
محمدی افزود: زمانی که سیل امامزداه داوود رخ داد یک دستگاه متولی نبود؛ لذا باید یک سازمان واحدی وجود داشته باشد که عملیاتی باشد و ما به عنوان نیروی پشتیبان کننده مساعدت میکنیم. در حال حاضر متولی خاصی برای امر حوادث نداریم. باید توجه داشت کشور ما مخاطره آمیز است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران در ادامه با بیان اینکه در حوزه شهر تهران، یکی از وظایف سازمان آتش نشانی تأمین ایمنی است، اظهار کرد: اگر پلاسکو فروریخت چه کسی مقصر بود؟ چند دستگاه اهمال کردند؟ پلاسکو در چه سالی و چه میزان جمعیت ساخته شد؟ کاربری آنچه بود؟ مانند پلاسکو در تهران زیاد داریم که به ظاهر مشکلی ندارند اما تغییر کاربری باعث میشود حوادث وحشتناکی رخ دهد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص ایجاد ایستگاههای پرتابل آتشنشانی در سطح شهر گفت: ترافیک بلای جان آتش نشانان است و زمانی که شهر شلوغ میشود نگرانی ما بیشتر میشود. یکی از روشها برای چیره شدن بر ترافیک، استقرارهای موقت است اما مشکل داریم چرا که آتشنشان در محل مورد نظر هیچ چیزی ندارد.
محمدی اظهار کرد: بررسی کردیم تا بتوانیم جایگاههای تک منظورهای احداث کنیم و سال آینده تا پنج نقطه را شروع خواهیم کرد. حسن این کار این است که به محض تماس سامانه، این خودرو برخی کارهای ابتدایی را انجام خواهد داد تا نیروهای پشتیبان به محل حادثه برسند
وی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۳۰ موتورسیکلت تجهیز شده داریم که در حوادث اخیر نیز نقش آفرینی کردند و اطفا حریق را انجام میدهند و به دنبال این هستیم که تعداد آن را افزایش دهیم.
محمدی در پایان اذعان کرد: تفاهم نامهای با آموزش و پرورش آماده شده و مدارس به طور خاص مدارس استثنایی مورد بررسی قرار خواهند گرفت تا بتوانیم هم در بخش نوسازی مدارس در خدمت این دوستان باشیم.
جلال ملکی نیز در این نشست خبری با بیان اینکه در حوزه کشف حریق و اطلاع رسانی مشکل داریم، گفت: با راه اندازی سیستم مانیتورینگ به دنبال این هستیم تا به صورت اتوماتیک اطلاع رسانی به آتش نشانی انجام شود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران در خصوص آموزش خبرنگاران گفت: نامهای از طریق مرکز ارتباطات آماده کردیم تا به رسانهها ارسال شود ولی کرونا کار ما را عقب انداخت. آشنایی اصحاب رسانه با مرکز آموزش و ارائه آموزشهای لازم تا پایان سال انجام خواهد شد تا هم خبرنگاران با سختی کار ما آشنا شوند و هم خبرنگاران به عنوان آتش نشان داوطلب حضور داشته باشند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد