دلیل اتحادیه اروپا برای حذف پرستیوی از ماهواره یوتلست برمبنای قوانین و مقرراتی است که خودشان تعیین و تنظیم میکنند. یعنی قوانین را خودشان تنظیم و خودشان هم اجرا میکنند. به تعبیری، زمین بازی را اول چیدهاند و همه را ناچار میکنند با قوانین و ضوابط این زمین بازی پیش بروند.
درضمن هر جایی که به نفعشان نباشد، قوانین را به نفع خود تغییر میدهند و ما در این زمینه ضعف داریم؛ یعنی به دلیل اینکه ما هنوز نتوانستهایم خودمان ماهوارهای داشته باشیم، ناچاریم در زمینی که آنها تعریف کردهاند بازی کنیم و این به ما ضربه میزند. یعنی جایی که وابستگی داریم، هر زمان که آنها اراده کنند میتوانند این امکانی را که دادهاند سلب کنند و همه قوانینی را که برای آزادی بیان و حمایت از اهالی رسانه و... وضع کردهاند، سلب کنند.
از طرفی جلوی انتشار هر رسانهای گرفته میشود و نمیگذارند صدایش به گوش دیگران برسد و به نوعی آزادی بیان از بین میرود. به هر حال انواع و اقسام رسانهها در اروپا فعال هستند و همه صداهایی را که میتوانند داشته باشند را سعی میکنند در چارچوب و قواعدی که خودشان میخواهند، عنوان کنند. مثلا درباره هولوکاست هیچ رسانه اروپایی و اندیشمندی نمیتواند تشکیک کند یا اینکه حرفی خلاف آن چیزی که منافع ملی و نظام حاکم بر هر کدام از کشوهای اروپایی است را نمیتوانند به چالش بکشانند. از این رو رسانهای را که بخواهد خلاف این جریان شنا کند، قطع میکنند؛ بنابراین از این منظر، غربیها خیلی هم آزاد نبودند و خیلی بقیه را آزاد نگذاشتهاند؛ بنابراین اتحادیه اروپا خیلی با افکار و عقاید، آزادانه برخورد نکرده است که ما حالا از حذف پرستیوی از یوتلست شگفتزده شویم.
بیانیه پرستیوی در خصوص اقدام ناقض آزادی بیان
پس از اعمال تحریمهای اتحادیه اروپا علیه شبکه خبری انگلیسیزبان پرستیوی، شرکت ماهوارهای یوتلست نیز اخطار قطع پخش این شبکه را صادر کرد. شبکه پرستیوی بیانیهای صادر کرد که بخشی از آن را مرور میکنیم.
پس از آن که اتحادیه اروپا در ۱۴ نوامبر گذشته، در اقدامی آشکارانه ضدایرانی، دست به تحریم شبکه انگلیسیزبان خبری پرستیوی زد، شرکت فرانسوی یوتلست نیز پخش ماهوارهای اخطار قطع برای این شبکه ارسال کرد. از نگاه ما، اقدام خصمانه یوتلست و در درجه اول، اتحادیه اروپا تنها یکی از حلقههای زنجیره اقداماتی است که برای خاموشکردن تنها صدای مردم ایران در فضای رسانهای انگلیسیزبان طراحی شده است. تجارب زیسته ما در پرستیوی، از آغاز فعالیت این شبکه از سال ۲۰۰۷ تاکنون، از مراحل مختلفی از حذف سکوهای پخش کابلی و ماهوارهای از سوی نهادهای تنظیمگر و شرکتهای سرویسدهنده اروپایی نشان دارد. مسدودشدن حسابهای کاربری در پلتفرمهای اجتماعی از توییتر گرفته تا فیسبوک، اینستاگرام و یوتیوب و حتی توقیف دامنه com. وبسایت پرستیوی از سوی وزارت دادگستری آمریکا و نیز تحریم کارمندان و مدیران این شبکه از سوی وزارت خزانهداری آمریکا و اتحادیه اروپا نیز بخشی دیگر از همین پرونده تروریسم رسانهای است. کما این که مجری، مستندساز و خبرنگار ارشد ما، مرضیه هاشمی نیز در راستای همین حرکت منسجم و طرحریزیشده در آمریکا بازداشت شد و تحت رفتارهای غیرانسانی و منافی همان حقوقبشری قرار گرفت که طراحان و عاملان این اقدامات دم از آن میزنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم