اعتماد به نفس یا خودباوری ویژگی بسیار مهم و اکتسابی است که روند زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد و مستلزم درک واقعبینانه توانمندیها و احساس امنیت فردی است. به فرد اعتبار میدهد و کمک میکند با چالشهای فردی و اجتماعی مقابله کند. ایمان و اعتقاد به توانمندیهای فردی به کسب تجارب موفقی میانجامد که نتیجه آن خودباوری و بالا رفتن اعتماد به نفس است.
اگر دیدگاه دیگران و نحوه قضاوت آنها بیش از حد معمول برای شما مهم باشد، اعتماد به نفستان مختل میشود و نمیتوانید در جهت بهبود عملکردتان قدم مثبتی بردارید در عوض سعی کنید خود و عملکردتان را همانطوری که هستید بپذیرید و دوست داشتهباشید. وظیفهشناس و مسئولیتپذیر باشید تا مورد توجه مثبت دیگران قرار بگیرید. با پیشرفت در انجام کارهای مورد علاقهتان و ایجاد علایق جدید اعتماد به نفستان را تقویت کنید.
در جمع حضور یابید و در برقراری ارتباط با دیگران پیشقدم شوید. برای خودتان ظاهر مناسبی در نظر بگیرید که در آن احساس راحتی میکنید به سلامت و وضعیت جسمانیتان اهمیت دهید، ورزش کنید. در برخورد با دیگران گشادهرو، پر انرژی و با نشاط باشید. از اوضاع و احوال دیگران بپرسید و با آنان همدلی کنید. در بین صحبتهای آنها و زندگی خودتان یا آشنایانتان ارتباط برقرار کنید.
مثبتاندیش باشید و بهجای اینکه مرتب به خودتان فکر کرده و خودتان را با دیگران مقایسه کنید، به دیگران بیندیشید و آنها را درک کنید. رفتاری دوستانه داشتهباشید، مهربان و سخاوتمند باشید، اما هرگز وارد حریم خصوصی دیگران نشوید. آرام و شمرده صحبت کنید، صاف بایستید، عادتهای ناپسندتان را تغییر دهید، بخندید و قدردان زحمات دیگران باشید. اعتماد به نفس توانایی اکتسابی است که به مرور زمان به دست میآید و با تمرین مداوم بهبود مییابد و نتایج بسیار ارزشمندی را در مسیر موفقیت برایتان به ارمغان میآورد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد