جام جم آنلاین؛ مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه با بیان اینکه گردشگری مذهبی یکی از ظرفیتهای بالقوه استان است، گفت: برای رونق گردشگری مذهبی با تمام توان در کنار اوقاف هستیم.
محمدرضا سهیلی در نشست با مدیرکل و مسئولین ادارهکل اوقاف و امور خیریه کرمانشاه که به منظور اجراییکردن تفاهمنامه همکاری دو دستگاه برگزار شد، اظهار کرد: با ادارهکل اوقاف و امور خیریه مباحث مشترک زیادی داریم که میتواند زمینه فعالیت و همکاری گستردهای را میان دو دستگاه فراهم کند.
وی ادامه داد: هم نیاز است میراث تاریخی و مذهبی گذشتگان را حفظ کنیم و هم اینکه بتوانیم برای کسب درآمد و ایجاد اشتغال از این مجموعهها برنامهریزی کنیم.
سهیلی با اعلام اینکه موارد مشترک زیادی برای همکاری داریم که باید به آن توجه شود، گفت: در بحث مرمت بقاع تاریخی و کاروانسراها، حفظ و احیای بناها و بافتهای تاریخی و اقتصادی کردن آنها آماده همکاری هستیم.
سهیلی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه ساختار شهری کرمانشاه به هم ریخته شده است، افزود: معماری ایرانی اسلامی و سبک زندگی ایرانی اسلامی مد نظر مقام معظم رهبری یکی از محورهایی است که در حفظ بافت تاریخی باید به آن توجه و در زمینه صیانت و بازسازی آن تلاش شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه با تاکید بر اینکه در بحث گردشگری مذهبی با تمام توان در کنار اوقاف هستیم، گفت: در حوزه صنایع دستی نیز پیشنهاد ما این است که در مراکز مذهبی در مناسبتهای مختلف نمایشگاه موقت صنایعدستی و در اماکن مذهبی که در مسیرهای تردد اصلی قرار دارند، فروشگاههای دائمی صنایعدستی برپا شود.
حجت الاسلام محمد صالحی مدیرکل اوقاف و امور خیریه کرمانشاه نیز در این نشست گفت: میراثفرهنگی یکی از دستگاههایی است که بیشترین نقطه مشترک را با توجه به ثبت بقاع متبرکه و بناهای مذهبی ثبتی با آن داریم.
وی ادامه داد: گردشگری مذهبی و معرفی بقاع به عنوان مراکز گردشگری مذهبی یکی از ضروریات استان است که میتوان با سرمایهگذاری و صدور مجوزهای کسب و کار باعث ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی استان شود.
صالحی گفت: در سطح استان کرمانشاه ۶۳ بقعه متبرکه اعم از بقاع تشیع، بقاع مشترک با اهل سنت و بقاع اهل حق وجود دارد که ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه گردشگری مذهبی در استان هستند.
وی افزود: از این تعداد هفت بقعه ثبت شده و یا در جوار آثار تاریخی قرار دارند که شامل امامزاده ابراهیم طاقبستان، امامزاده ابراهیم کنگاور، بقعه ویس القرن، بقعه امامزاده احمد سنقر، امامزاده باقر بیستون، امامزاده باقر گودین و بقعه کوسه هجیج هستند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کرمانشاه با بیان اینکه تفاهمنامه همکاری دو دستگاه از فروردین امسال ابلاغ شده، گفت: امیدوارم هرچه سریعتر با اقدامات مشترک برای حفظ و معرفی میراثفرهنگی و فرهنگ غنی اسلامی، توسعه گردشگری مذهبی، ترویج صنایعدستی اقدامات مشترک در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اهمیت اجرایی کردن تفاهمنامه میان دو دستگاه، اظهار کرد: باید کارگروههای مختلف ذیل این تفاهمنامه برای تسریع در اجرایی شدن مفاد آن در دستور کار قرار گیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد