كارشناس حقوق بین‌الملل در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو:

پشت پرده فتنه ژئوپلیتیك قفقاز، امیال انگلیس و ناتو وجود دارد

رییس مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد:

ضرورت مقابله قاطع با هرگونه فتنه ژئوپلیتیکی در منطقه قفقاز جنوبی

رییس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه تحرکات در منطقه قفقاز جنوبی برای تغییر ژئوپلیتیک منطقه به طور قطع منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را در ابعاد امنیتی و اقتصادی تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: نهادهای ذیربط می بایست برای اتخاذ اقدامات مقتضی و متناسب آمادگی لازم را داشته باشند.
کد خبر: ۱۳۸۱۱۴۲

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری در واکنش به درگیری نظامی مجدد باکو و ایروان گفت ابعاد این بحران فراتر از تنش و اختلافات مرزی میان دو کشور بوده و دارای آثار راهبردی سیاسی، امنیتی و اقتصادی نه تنها در منطقه قفقاز جنوبی بلکه برای جمهوری اسلامی ایران است. از این رو، برای درک صحیح از ماهیت تنش در این منطقه باید به اهداف و پیامدهای آن در سطح ژئوپلیتیک توجه ویژه داشت.

وی افزود: تمایل ناتو برای امتداد سرزمینی تا سواحل خزر و مداخله نظامی رژیم صهیونیستی در منطقه قفقاز، نشانه توطئه جدید غرب و برخی بازیگران منطقه‌ای برای ایجاد تغییر ژئوپلیتیکی در این منطقه است.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه پیامدهای این تحرکات، صرفا ژئوپلیتیکی نخواهد بود بلکه ژئواکونومی منطقه را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد، خاطرنشان کرد: برخی تحرکات معنادار در زمینه ایجاد کریدور در مناطق تحت حاکمیت ارمنستان در قالب اسامی و عناوین جعلی می‌تواند تهدیدات مهمی را در حوزه مزیت‌ها و دسترسی‌های ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران ایجاد کند و منافع اقتصادی ملت ایران را در این حوزه تهدید نماید که قطعا مورد قبول نظام نخواهد بود و جمهوری اسلامی در برابر آن کنش پیشگیرانه خواهد داشت.

وی هشدار داد که ایجاد تغییر در مرزهای بین‌المللی توسط هر بازیگری و در هر شکلی منجر به تحریک انگیزه‌های توسعه‌طلبانه و ایجاد دومینویی از درگیری‌های نظامی برای اشغال و الحاق سرزمینی در منطقه خواهد شد. از این رو، جمهوری اسلامی ایران همانگونه که از تمامیت ارضی کشورها دفاع می‌کند، در برابر هر نوع اقدامی برای تغییر ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیک در محیط پیرامونی خود نیز واکنش جدی نشان خواهد داد.

نگاهداری خاطرنشان کرد: طبعا بازیگران خارج از منطقه قفقاز نباید با تحریک برخی طرف‌های درگیر در این بحران و سوء استفاده ابزاری از آنان، صبر راهبردی جمهوری اسلامی ایران را آزمایش کنند.

دکتر نگاهداری ضمن تأکید بر رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب سیاست همسایگی و اهتمام به تقویت همکاری راهبردی با همه بازیگران پیرامونی و حفظ صلح و ثبات در منطقه، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نباید در برابر شکل گیری تهدید در اطراف مرزهای خود بی تفاوت بماند.

وی با بیان اینکه تهران از ابتدای این درگیری اصول مشخص و معقولی را برای مدیریت بحران پیشنهاد کرده است، عنوان کرد: جمهوری اسلامی، راه حل بحران را در حل و فصل مسالمت آمیز و گفت و گوی سیاسی می‌داند و طرفین را به خویشتنداری و پرهیز از درگیری نظامی دعوت کرده است. علاوه بر این، حفظ تمامیت ارضی کشورها مورد تأکید جمهوری اسلامی ایران است. از این رو، تهران با همان منطقی که از بازگشت قره باغ به آذربایجان حمایت می کند، نیات برخی بازیگران برای اشغال نظامی بخشی از ارمنستان چه در قالب ایجاد کریدور و چه در قالب الحاق جنوب ارمنستان به آذربایجان را محکوم ساخته و طبعا نیروها و نهادهای ذیربط در کشور در صورت هرگونه تغییر در مرزها، می‌بایست اقدامات متقابل و مقتضی را در دستور کار قرار دهند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان با اشاره به اینکه هرگونه اقدام در زمینه ایجاد یا توسعه راه‌های ارتباطی باید بدون تغییر در ژئوپلیتیک منطقه و روند حاکمیت دولت‌ها باشد و مانع از آسیب به منافع اقتصادی ملت ایران گردد، تصریح کرد: قطعا جمهوری اسلامی ایران ضمن اهتمام کامل برای دفاع از منافع کشور می‌بایست از همه ظرفیت‌های خود برای میانجی‌گری و کمک به رفع اختلافات بین دو کشور همسایه استفاده نماید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها