به عبارت بهتر، واشنگتن و لندن در صدد ایجاد گرههای کور راهبردی و مستمری در اطراف روسیه هستند. دراینخصوص گفتوگویی با رامیالشاعر، تحلیلگر روسی - فلسطینی شبکه راشاتودی صورت دادهایم که از نظرتان میگذرد:
مقامات آمریکایی مدعی هستند به سبب جنگ اوکراین و منازعات جاری در این کشور، قصد دارند روسیه را بهعنوان یک دولت حامی تروریسم معرفی کنند. نظر شما بهعنوان یک تحلیلگر نزدیک به وزارت خارجه روسیه در این خصوص چیست؟ چه انگیزهای از سوی کنگره و دولت آمریکا در این راستا وجود دارد؟
باید بگویم اعلام نام روسیه بهعنوان دولت حامی تروریسم از سوی آمریکا به معنای عبور از نقطهای بدون بازگشت است. در این صورت، شاهد بروز آسیبهای جدی و غیرقابل پیشبینی در مناسبات طرفین خواهیم بود. روسیه خطوط قرمز خود را بهصورت واضح برای طرف آمریکایی تشریح کرده است. بنابراین، بحرانسازیهای آمریکا در اوکراین و اقدامات واشنگتن در این عرصه، قطعا با سکوت مسکو مواجه نخواهد شد. این قاعده در قبال دیگر بازیگران (اعضای ناتو) نیز صادق است. از سوی دیگر، مقامات آمریکایی تلاش میکنند خود و متحدانشان مخصوصا اعضای اروپایی ناتو را مصداق جامعه جهانی بدانند. بارها گفته شده جامعه جهانی مدنظر آمریکا با جهان واقعی فرسنگها فاصله دارد. جامعه جهانی واقعی، منتقد سیاستهای آمریکا در مناطق مختلفدنیاست.
به انتقاد جامعه جهانی و افکار عمومی دنیا نسبت به سیاستهای بیثبات کننده آمریکا اشاره کردید. این سیاستها و رفتارهای مداخلهگرایانه شامل چه مواردی است؟
باید بگویم ک مصادق مداخلهگرایی بیحد و حصر و خونین آمریکا در نقاط مختلف جهان امروز قابل مشاهده است. اکنون کافیاست نیم نگاهی به حضور نیروهای آمریکایی در سوریه بیندازیم. واشنگتن نهتنها اجازه حکومت سوریه را درخصوص حضور در خاک آن کشور کسب نکرده، بلکه در تقابل عینی با حکومت مستقر و مردم آن کشور در خاک سوریه حضور دارد؛ به عبارتی بهتر، آمریکا به صورت غیرقانونی و به بهانه از بین بردن سازمانهای تروریستی در خاک سوریه حضور دارد، اما واقعیت برعکس است. این واشنگتن است که در زمینههای مختلف قاچاق سلاح به خاک سوریه را تسهیل و از گروههای تروریستی مانند داعش در این کشور حمایت کرده است. ماشین نظامی آمریکا بهطور مستقیم و غیرمستقیم و تسهیل انتقال انواع تسلیحات و تروریستها از مناطق مختلف جهان به سوریه، با استفاده از دستکشهای تروریستی خود در خاک سوریه، منجر به قتل و آوارگی وحشت مردم این کشور شده است. این قاعده در عراق، افغانستان و دیگر نقاط دنیا نیز صادق است. بهراستی در چنین شرایطی آمریکا چگونه در خصوص ارتباط دیگر کشورهای دنیا با تروریسم سخن میگوید؟ تروریسم بینالمللی و دولتی، زاییده آمریکاست.
در بررسی سیاستهای آمریکا در جنگ اوکراین، شاهد مانور ویژه بازیگران غربی در قبال نیروگاه هستهای زاپروژا هستیم. نقشه راه آمریکا و بازیگران اروپایی ناتو را در این خصوص چگونه ارزیابی میکنید؟
واقعیت این است اکثر آنچه آمریکا با عنوان نگرانی مطرح میکند، جنبه واقعی ندارد و بیشتر، جزئی از پازل تاکتیکی غرب در جنگ محسوب میشود. حتما تاریخ به یاد دارد که مقامات آمریکایی چگونه با انداختن بمب اتمی در هیروشیما و ناکازاکی بیش از ۲۰۰هزار نفر را مستقیما به کام مرگ فرستادند. از سوی دیگر، سیاستهای کلان آمریکا در استفاده از سلاحهای ممنوعه نیز بر همگان مشخص است. در چنین شرایطی مانور تبلیغاتی و نظامی واشنگتن روی مسائلی که خود در آن متهم هستند، جای بسی تامل دارد. بخشی از این اقدامات با هدف انحراف افکار عمومی دنیا نسبت به جنایات و مداخلهگراییهای آمریکا در جهان صورت میگیرد. بهتر بود کنگره آمریکا زمانی که ارتش این کشور عراق، لیبی و افغانستان را به خاک و خون کشید به فکر تروریسم دولتی و مصادیق آن در جهان میافتاد. در طول دهههای اخیر، بارها رژیماشغالگر قدس مردم بی دفاع فلسطین را به خاک و خون کشیده و آنها را از سرزمین خود بیرون رانده است. در چنین شرایطی آمریکا بهعنوان اصلیترین حامی سیاستهای غیر انسانی اسرائیل در اراضی اشغالی، چگونه به خود اجازه میدهد تروریسم دولتی و بینالمللی را تفسیر کند؟ این مسأله نیازی به تحلیل و تفسیر ندارد، کافیاست مقامات آمریکایی به چهره خود بنگرند تا متوجه شوند چه بازیگری تروریست و کدام بازیگر در مقابل تروریسم ایستاده است. در خصوص مسائلی مانند تاراج منابع طبیعی در قاره آفریفا و دیگر نقاط دنیا توسط آمریکا و متحدان آن نیز بهتر است چیزی نگوییم.