به گزارش جام جم آنلاین، تیمی از دانشگاه هنگ کنگ پی بردند که تزریق دوز سوم تقویت کننده برای جلوگیری از ابتلاء به سویه اومیکرون لازم است.
اثربخشی واکسن های کووید ۱۹ به طورجداگانه ثابت شده است، اما ایمنی ایجاد شده از طریق ترکیب واکسنها، بهویژه برای گروههای در معرض خطر، چندان واضح نیست.
برای این مطالعه، محققان ۵۳ مطالعه را که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر را شامل میشد، تجزیه و تحلیل کردند. در مجموع، شرکت کنندگان ۲۴ ترکیب از واکسن های کووید ۱۹ را با استفاده از هفت واکسن مختلف mRNA و ناقل آدنوویروس دریافت کردند.
این تیم دریافت که سه دوز از هر نوع واکسن mRNA مؤثرترین (۹۶٪) در برابر عفونتهای غیر شدید کووید ۱۹ و مؤثرترین (۹۵٪) در کاهش بستری در بیمارستان است.
استفاده از یک تقویت کننده mRNA پس از دو دوز واکسن ناقل آدنوویروس ۸۸ درصد مؤثر بود.
«پیتر پاک هانگ چونگ»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «ما به این نتیجه رسیدیم هر شیوه سه دوزی از یک نوع واکسن یا ترکیبی از انواع مختلف واکسن منجر به ایمنی بیشتر در تمام گروههای سنی نسبت به دو دوز از یک واکسن میشود.»
بر اساس این مطالعه، دریافت سومین دوز تقویت کننده mRNA، محافظت بسیار بهتری را برای بیماران دچار نقص ایمنی نسبت به دو دوز ایجاد کرد.
نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند، مشخص نیست که آیا سه دوز واکسن از مرگ ناشی از کووید ۱۹ محافظت میکند یا خیر.
به دلیل اطلاعات محدود در مطالعات، محققان قادر به ارزیابی فاصله زمانی ایده آل برای دوز تقویت کننده اولیه یا شیوههای تقویتی نبودند.
منبع: مهر
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد