اشعار، روایتها و حکایت های سعدی هم زبانش با روزگار ما سازگاری دارد و هم نکاتی که در بوستان و گلستان سعدی مطرح میشود بسیار برای مخاطبان رسانه ملی آموزنده است.
در روزهای مانند ماه مبارک رمضان که مخاطبان به دنبال معنویت و شنیدن داستانهای آموزنده هستند، پرداختن به آثار سعدی میتواند راهگشای مسأله یکنواختی بعضی برنامههای تولیدی رسانه ملی در این ماه باشد.
پرداختن به چنین آثاری بدون تردید می تواند برای مخاطبان تاثیرگذار باشد. به شرط آنکه بتوانیم پرداخت درست و کافی داشته باشیم، چرا که درست پرداخت نکردن به یک موضوع نه تنها آن را ابتر خواهد کرد ، بلکه نمی توانیم انتظار داشته باشیم روی مخاطب هم اثر گذار باشد.
متاسفانه تاکنون بهندرت و خیلی کم به بوستان و گلستان سعدی و استفاده از داستانها و اشعار این کتب در رسانه ملی پرداخته شدهاست. این در حالی است که بوستان و گلستان جای کار زیادی دارد.
می توان از کسانی که در این حوزه صاحب نظر هستند و می توانند کارهای خوبی تهیه کنند، دعوت به همکاری شود
. خوانش حکایتهای بوستان و عامیانه بیان کردن این حکایتها میتواند باعث ارتباط درست مخاطب با حضرت سعدی و شناساندن این شاعر بزرگ در بین مخاطبان باشد.
به واقع در برخی موارد، خوانش یک حکایت یا شعر از سعدی میتواند چند برابر تاثیرگذاری بیشتری از برخی برنامههایی که در حال پخش است، داشته باشد.
گاهی شاهدیم برای بیان یکمسأله اخلاقی ساعتها برنامه ساخته میشود و در آخر هم آنگونه که باید نمیتوان این نکات معنوی را برای مخاطبان بیان کرد اما میتوان با خواندن یک شعر از سعدی و روانخوانی آن برای مخاطب، پیام این مسأله اخلاقی را برای مخاطبان بهخوبی بیان کرد.
مسائل اخلاقی باید با زبان نرم، شیرین و شیوا برای مخاطبان مطرح شود و شاید شیواتر و روانتر از زبان سعدی برای بیان مسائل اخلاقی و معنوی نمیتوان در میان شاعران و نویسندگان یافت. سخن سعدی به واقع معجزه است.
این سخن مرا در باب تملقگویی یا بزرگنمایی این شاعر نگذارید، چون من در شعر گفتن و سخنوری تحت تأثیر سعدی نیستم که بخواهم در تعریف از او مبالغه کنم اما واقعا سعدی یک نمونه بینظیر در شعر و ادب ایران است.
سعدی در تابلو و ویترین رسانه ملی که علاقه و تمایل به ادبیات تعلیمی و اخلاقی دارد، یکی از مؤثرترین شخصیتهای تاریخی ماست. امیدوارم مسؤولان رسانه ملی تمهیدی بیندیشند که بتوان از این گنجینه بزرگ برای ساخت برنامههای اخلاقی و معنوی در صدا و سیما استفاده کرد.
میتوان آیتمهای تصویری و انیمیشنی با خوانش خوب و آمادهسازی ذهن برای شنیدن حکایتها و شعرهای سعدی انجام داد و در ماهمبارک رمضان از شبکههای تلویزیون پخش کرد.
عبدالجبار کاکایی - شاعر و نویسنده
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت