به گزارش جام جم آنلاین، هفت آوریل همچنین تاریخ سالگرد تأسیس سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۱۹۴۸ میلادی است و امسال این سازمان توجه جهانی را به اقدامات فوری مورد نیاز برای حفظ سلامت انسان و کره زمین و ترویج جنبشی برای ایجاد جوامع متمرکز بر رفاه، جلب کرده است.
در راستای حفظ سلامت، یکی از نکات مهمی که همیشه مورد توجه است و بر آن تاکید میشود، داشتن یک رژیم غذایی سالم و مغذی است.
رژیم غذایی خوب، طیف گستردهای از میوهها و سبزیجات را شامل شده و فواید زیادی برای سلامتی دارد.
با این حال، گاهی اوقات ایجاد تغییرات قابل توجه در رژیم غذایی افراد می تواند طاقت فرسا به نظر برسد به خصوص زمانی که اطلاعات زیادی در مورد رژیم های غذایی مختلف و غذاهایی که فرد باید مصرف کند، وجود دارد.
در این مقاله برای کاربردیتر شدن مطلب به چند نکته مفید اشاره شده که به ایجاد عادات غذایی سالم کمک می کنند و عبارتند از:
صرف زمان کافی برای غذا خوردن، نکتهای ضروری است زیرا غذا خوردن با آرامش مستقیماً بر حجم غذایی که شخص می خورد و در نتیجه روی وزن او، تأثیر می گذارد.
مطالعات نشان میدهد که غذا خوردن با سرعت، موجب مصرف حجم بیشتری از غذا در زمانی کوتاه شده و در نتیجه منجر به افزایش وزن می شود.
منابع پروتئینی سرشار از درشتمغذیها هستند و مصرف آن میتواند به فرد کمک کند تا توده عضلانی خود را حفظ کند و تعداد کالریهای سوزانده شده در روز را کمی افزایش دهد. علاوه بر این، پروتئینها به کاهش وزن نیز کمک میکنند.
پختن غذاها در خانه نه تنها برای سلامتی افراد مفید است بلکه غذاهای خانگی بسیار ارزان تر از غذاهایی هستند که آماده از بیرون تهیه می شوند.
تغذیه خوب و ورزش را فراموش نکنید. ورزش کردن خلق و خوی افراد را بهبود می بخشد و احساس افسردگی، اضطراب و استرس را کاهش می دهد. صرفا لازم نیست که افراد در باشگاه ورزش کنند، می توان فعالیت های دیگری مانند یوگا، انجام کارهای خانه، پیاده روی روزانه و بازی با کودکان را به منظور تحرک و فعالیت بیشتر بدنی انجام داد.
روغنهای گیاهی و دانههای بسیار فرآوری شده از جمله روغنهای سویا، آفتابگردان و کانولا در چند دهه گذشته به یکی از مواد اصلی در سبد غذایی خانوادهها تبدیل شدهاند.
مشکل این روغن ها این است که دارای اسیدهای چرب امگا ۶ هستند اما مقدار امگا ۳ مفید برای قلب در آنها کم است.
برخی از مطالعات نشان داده اند که افزایش نسبت امگا ۶ به امگا ۳ در این روغنها می تواند منجر به التهاب شود و با بروز بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، سرطان، پوکی استخوان و اختلالات خود ایمنی مرتبط باشد و بنابراین مطمئن شوید که جایگزین های سالم تری را انتخاب می کنید. مثلا روغنهای «فرابکرِ» زیتون، آووکادو یا نارگیل را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم