به گزارش جام جم آنلاین، محمد آئینی اظهار کرد: کسانی که ملکشان در محدوده بافتهای فرسوه شهری، سکونتگاه های غیررسمی و بافتهای تاریخی واقع شده، نسبت به نوسازی اقدام کرده اند، پروژه شان به ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و قصد دارند از تسهیلات جدید نوسازی تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان استفاده کنند به سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن (نهضت ملی مسکن) به نشانی saman.mrud.ir و یا سایت شرکت بازآفرینی شهری تهران به نشانی udrc.ir مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه سقف تسهیلات صرفا به واحدهای واقع در اطراف حرمهای مطهر چهار شهر مشهد، قم شیراز و تهران پرداخت میشود افزود: سقف وام ۴۵۰ میلیون تومان است اما در چهار شهر مشهد، قم، شیراز و تهران و در محدوده حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (ع)، حرم شاهچراغ (ع) و حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان رسیده که ۱۵۰ میلیون تومان از وام کلیه متقاضیان بدون سود بانکی پرداخت میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: افراد برای آنکه بدانند خانهشان در محدوده هدف بازآفرینی قرار دارد یا خیر کد جام یا کد پستی ملک را وارد کنند.
آئینی گفت: برای دریافت این تسهیلات نیازی به سپرده گذاری نیست و همین که ملک در بافتهای فرسوده واقع شده باشد کافی است تا مشمول دریافت این وام شود.
وی تاکید کرد: ۱۵۰ میلیون تومان از تسهیلات نوسازی در تمامی شهرها با سود صفر درصد پرداخت میشود. مابقی ۱۸ درصد خواهد بود. لذا نرخ سود در تهران حدود ۱۲ درصد، در کلانشهرها ۱۱ درصد و در سایر شهرها حدود ۱۰ درصد است. علاوه بر این در تهران ۱۵۰ میلیون تومان دیگر از این تسهیلات و در سه شهر دیگر قم، شیراز و مشهد ۲۰۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد است و اگر متقاضیان زیر پوشش نهادهای حمایتی باشند سود این بخش از تسهیلات ۴ درصد خواهد بود.
آئینی با بیان اینکه ۴۵۰ میلیون تومان از تسهیلات نوسازی توسط بانک مسکن پرداخت می شود گفت: مازاد این رقم تا سقف ۶۰۰ میلوین تومان برای چهار شهر تهران، قم، مشهد و شیراز توسط صندوق سرمایهگذاری حرم مطهر که زیرمجموعه شرکت بازآفرینی شهری است تامین خواهد شد. خوشبختانه طی چند ماه اخیر با حمایت وزیر راه و شهرسازی منابع نوسازی ۳.۵ برابر دورههای گذشته شده و انشاءالله بتوانیم به هدف نوسازی سالیانه ۱۵۰ هزار واحد دست پیدا کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون حمایت از احیا، حمایت از نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده، شهرداریها موظفند حداقل ۵۰ درصد در عوارض پروانه و تواکم ساخت تخفیف بدهند که این رقم تا ۱۰۰ درصد هم میتوانند باشد. در حال حاضر شهرداریهای کشور همکاری خوبی در بافتهای فرسوده دارند و به طور متوسط بالای ۸۵ درصد تخفیف میدهند.
آئینی اظهار کرد: از شهرداریها درخواست کردیم تا مدت زمان صدور پروانه را کاهش دهند که اکثرا اجابت کردند. در حال حاضر دریافت پروانه بیش از ۷ تا ۸ ماه طول میکشد که شهرداریها قصد دارند این زمان را به کمتر از ۲ ماه برسانند و این برای سرمایه گذار بسیار مهم است.
بنا بر این گزارش، سقف تسهیلات نوسازی و بهسازی در بافت های ناکارآمد تا پیش از این ۲۵۰ میلیون تومان بود که در روزهای اخیر به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
بر این اساس هم اکنون تسهیلات بافت فرسوده در تهران ۴۵۰ میلیون تومان است، در کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان، در مراکز استانها ۳۵۰ میلیون تومان و در باقی شهرها ۳۰۰ میلیون تومان است.
از سوی دیگر مبلغ نوسازی بافت فرسوده در چهار شهر مشهد، قم، شیراز و تهران و در محدوده حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (ع)، حرم شاهچراغ (ع) و حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است که ۱۵۰ میلیون تومان از وام کلیه متقاضیان بدون سود بانکی پرداخت میشود.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛