به گزارش جام جم آنلاین، بر اساس تحقیقات جدید، اختلالات تغذیه ای با افزایش خطر ابتلاء به رتینوپاتی دیابتی در افراد مبتلا به دیابت مرتبط است؛ رتینوپاتی دیابتی وضعیتی است که در صورت عدم درمان میتواند باعث کوری شود.
دیابت با غلظت بالای گلوکز در خون مشخص میشود که به نوبه خود میتواند منجر به آسیب بافتی در چندین قسمت بدن از جمله قلب، پا و چشم شود.
شایعترین بیماری چشمی در بین افراد مبتلا به دیابت رتینوپاتی است که در آن تغییرات ریز عروقی در شبکیه میتواند منجر به اختلال بینایی و حتی نابینایی شود. خطر رتینوپاتی دیابتی بر افراد مبتلا به انواع دیابت تأثیر میگذارد.
محققان دانشگاه آنگلیا راسکین انگلستان دادههای چندین مطالعه را با بیش از ۱۱۰۰ شرکتکننده بررسی کردند و دریافتند که افراد مبتلا به دیابت که دارای اختلال تغذیهای بودند، ۲.۹۴ برابر بیشتر از افراد دیگر که مبتلا به دیابت بودند اما اختلال تغذیهای نداشتند، در معرض ابتلاء به رتینوپاتی دیابتی بودند.
با این حال، محققان رابطه آماری معنی داری بین اختلال پرخوری و رتینوپاتی دیابتی پیدا نکردند.
اختلالات تغذیهای مورد بررسی در این مطالعه شامل بی اشتهایی عصبی، وضعیتی است که در آن افراد سعی میکنند با کاهش مصرف غذا یا ورزش بیش از حد وزن خود را تا حد امکان پایین نگه دارند، و پرخوری عصبی، که در آن فرد سعی میکند غذا را از بدن با استفراغ یا استفاده از ملین ها خارج نماید.
پزشکانی که با افراد مبتلا به دیابت سر و کار دارند باید رفتارهای غذایی آنها را به دقت زیر نظر داشته باشند تا هر گونه رفتار غذایی غیرطبیعی را به سرعت برای کاهش خطر رتینوپاتی دیابتی و در نتیجه نابینایی در صورت عدم درمان بررسی کنند.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد