به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، کمیسیون انتخابات عراق شنبهشب پس از پایان شمارش صندوقهای باقیمانده و بازشماری آرای برخی از مراکز انتخابی، نتایج اولیه را به صورت کامل اعلام کرده، اما تغییری در اصل نتایجی که چند روز پیش اعلام شده بود، ایجاد نشده است.
طبق اعلام رسمی کمیسیون انتخابات عراق، تعداد کرسیهای هر کدام از ائتلافها و احزاب و گروههای عراقی به شرح زیر است:
جریان صدر ۷۳ کرسی
ائتلاف التقدم (محمد الحلبوسی) ۳۷ کرسی
ائتلاف دولت قانون (نوری المالکی) ۳۴ کرسی
حزب دموکرات ۳۲ کرسی
ائتلاف الفتح (۱۷ کرسی)
همپیمانی کردستان (۱۶ کرسی)
ائتلاف عزم (خمیس خنجر) ۱۴ کرسی
امتداد (جریان تشرینیها) ۹ کرسی
الجیل الجدید ۹ کرسی
اشراقه کانون ۶ کرسی
العقد الوطنی ۵ کرسی
ائتلاف قوا الدوله (العبادی و حکیم) ۴ کرسی
تصمیم ۵ کرسی
جماهیرنا هویتنا ۳ کرسی
جنبش حسم ۲ کرسی
المشروع الوطنی ۱ کرسی
جنبش حقوق ۱ کرسی
بلادی الوطنیه ۱ کرسی
تیار الفراتین ۱ کرسی
تجمع سند ۱ کرسی
الوفاة والتغییر ۱ کرسی
النهج الوطنی-الفضیلة ۱ کرسی
الجماهیر الوطنی ۱ کرسی
المنتج الوطنی ۱ کرسی
جبهة ترکمان ۱ کرسی
العدل الکردستانی ۱ کرسی
التحالف العربی ۱ کرسی
الامال ۱ کرسی
اقتدار وطن ۱ کرسی
حزب الوطن ۱ کرسی
اهالی واسط ۱ کرسی
مستقلها ۴۰ کرسی
با توجه به نتایج منتشر شده در وبسایت کمیسیون انتخابات عراق، بازشماری آرا و شمارش صندوقهای باقیمانده هم تغییری در نتایج انتخابات پارلمانی عراق ایجاد نکرده است و جریان صدر با ۷۳ کرسی با تفاوت معناداری از سایر رقبا پیش است.
کمیسیون انتخابات عراق همزمان با انتشار این نتایج اعلام کرد که مأموریت این کمیسیون حفاظت از آرا است و در این خصوص تحت تأثیر درگیریهای سیاسی قرار نگرفته است. کمیسیون انتخابات همچنین اعلام کرد که نتایج منتشر شده، نهایی نیست، بلکه «اولیه» است و میتوان در صورت اعتراض شکایت کرد.
روز شنبه، «عبدالحسین الهنداوی» مشاور نخست وزیر عراق در امور انتخابات عراق از پایان شمارش دستی آرا خبر داد و گفت که نتایج به دست آمده با نتایج شمارش الکترونیکی تطابق دارد.
این در حالی است که کمیساریای عالی انتخابات عراق که متولی برگزاری انتخابات یکشنبه را برعهده داشت، دوشنبه نتایج شمارش الکترونیک این انتخابات را اعلام کرد که نشان از کاهش کرسیهای برخی از ائتلافهای انتخاباتی داشت.
از سوی دیگر، ائتلاف الصدر اگرچه با این نتیجه بیشترین کرسی را در مقایسه با سایر رقبای خود به دست آورده است، اما برای تشکیل فراکسیون بزرگتر پارلمانی باید بتواند با دیگر گروههای پارلمانی ائتلاف تشکیل دهد، از همین روی ناظران میگویند که مقتدی صدر از شانس زیادی برای تشکیل فراکسیون بزرگتر برخوردار نیست.
عراق یکشنبه هفته گذشته پنجمین انتخابات پارلمانی بعد از سقوط رژیم بعث را برگزار کرد که میزان مشارکت آن بیش از ۴۱ درصد اعلام شد.