رمزگشایی از حوادث طیونه

کد خبر: ۱۳۴۲۴۸۴
شهادت و زخمی شدن ده‌ها نفر از تظاهرکنندگانی که نسبت به اقدامات بازپرس و قاضی پرونده انفجار
بندر بیروت معترض بودند، تاسفبار است. امروز جامعه لبنان در اندوه افرادی به سر می‌برد که خواستار کشف حقیقت و جلوگیری از سیاسی شدن یک پرونده و دخالت‌های خطرناک در آن بوده‌اند. اما در خصوص آنچه در منطقه الطیونه گذشت، نکاتی وجود دارد که باید مدنظر قرارگیرد.

نخست این‌که آمریکا پس از شکست و عقب‌نشینی از منطقه (که نمونه آن را در افغانستان شاهد بودیم) سعی دارد موازنه قدرت را با استناد به روش‌های دیگری بر هم بزند. واشنگتن و تل‌آویو در طول سال‌های گذشته، نه تنها نتوانستند به موفقیتی در مواجهه با مقاومت دست پیدا کنند، بلکه بر شدت آسیب‌پذیری صهیونیست‌ها در این معادله افزوده شد. آنچه به‌تازگی در نزدیکی کاخ دادگستری لبنان رخ داد، در همین قالب و چارچوب باید مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

مساله دوم، به شکست سیاسی و اقتصادی دشمنان لبنان باز می‌گردد. نیرو‌های خارجی همواره در محاسبات خود دچار اشتباه می‌شوند و آنچه آن‌ها را به دخالت بیشتر در لبنان سوق می‌دهد، اضطراب و نگرانی درباره تغییر شرایط لبنان است. آن‌ها (آمریکا و رژیم‌صهیونیستی) پس از سوخت‌رسانی به لبنان و در هم شکسته شدن محاصره اقتصادی بیروت به این نتیجه رسیده‌اند که تحریم اقتصادی یا ایجاد بن‌بست و مانع در شکل‌گیری دولت لبنان، هر دو با شکست مواجه شده است. از این رو، واشنگتن و تل‌آویو از طریق مهره‌های خود در بیروت به دنبال راهکار‌های جایگزین رفته‌اند.

توطئه اخیر در لبنان و آنچه در جریان تظاهرات معترضان به روند بررسی پرونده انفجار بندر بیروت گذشت، قطعه و مصداقی از استراتژی ناامن‌سازی داخلی لبنان از سوی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی محسوب می‌شود. اساسا مواضعی که این روز‌ها از سوی سفرای آمریکا و فرانسه در بیروت اتخاذ می‌شود نیز در همین خصوص و چارچوب بوده است. غربی‌ها منابع قدرت خود را در منطقه از دست داده‌اند؛ چراکه توازن قدرت در منطقه دیگر به نفع آن‌ها نیست و زمانی که محور مقاومت هر روز قدرتمندتر می‌شود، آن‌ها هرگونه اقدامی از جمله ایجاد جنگ داخلی در لبنان را صورت می‌دهند تا این توازن قوا را بار دیگر به سود خود بر هم بریزند. با این حال، گروه‌های مقاومت نگاه هوشمندانه‌ای به اوضاع دارند و بازی دشمنان را به‌خوبی رصد می‌کنند. این همان رمز موفقیت گروه‌های مقاومت محسوب می‌شود.
 
ناصر قندیل تحلیلگر مسائل بین‌الملل / روزنامه جام جم 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها