به گزارش جام جم آنلاین، واردات واکسن کرونا به ایران از ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شد اما روند این واردات تا مردادماه سال جاری به کندی پیش رفت، ولی از آن زمان تاکنون ورود واکسن تسریع شده است؛به طوری که عمده واردات در همین مدت اتفاق افتاده است.
آخرین گزارشی که معاون فنی گمرک ایران از وضعیت واردات واکسن اعلام کرده است، نشان میدهد که تا هشتم مهرماه، ۷۹ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۶۶۰ دوز واکسن در ۶۰ مرحله وارد ایران شده که در فاصله مرداد تا هشتم مهرماه ۸۳ درصد واکسنها وارد کشور شده است که این آمار برای شهریور و مهر به ۶۶ درصد میرسد.
همچنین هشت درصد در تیرماه، یک درصد خرداد، پنج درصد اردیبهشت، دو درصد فروردین سال جاری وارد شده و در سال گذشته نیز یک درصد در اسفند و کمتر از یک درصد نیز در بهمن ماه بوده است.
اما اینکه از این بیش از ۷۹.۳ میلیون دوز کدام واکسن و به چه تعداد وارد ایران شده است، بررسی جزئیات این واردات از این حکایت دارد که بیشترین میزان مربوط به سینوفارم از چین با ۶۹ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۳۹۶ دُز در ۳۶ مرحله است.
همچنین از چین یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۶۰۰ دوز واکسن آسترازنکا (کوواکس) به ایران وارد شده است.
در سایر واردات صورت گرفته، از روسیه تاکنون ۱۵ محموله وارد شده که یک میلیون و ۳۷۰ هزار دوز اسپوتنیک و ۹۶۳ هزار دوز آسترازنکا بوده است.
از ژاپن نیز دو میلیون و ۹۱۱ هزار و ۸۱۰ دوز در سه محموله آسترازنکا و از کره جنوبی یک محموله ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دوزی (کوواکس) وارد کشور شده است.
از ایتالیا نیز یک میلیون و ۴۵۲ هزار دوز (کوواکس) و از اتریش ۶۵۰هزار دوز آسترازنکا به ایران وارد شده است.
هند هم فقط یک محموله ۱۲۵ هزار دوزی واکسن بهارات به ایران ارسال داشته است.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد