روزنامه الشرق الاوسط در این خصوص می نویسد:" اشرف غنی به دلیل خلق و خوی خاص خود و تغیرات سریع( در تصمیم گیری های خود)، هرگز از سوی طالبان مورد پذیرش قرار نگرفت و بنابراین، مذاکرات صلح میان دولت او و طالبان پیشرفت خاصی نداشت. اشرف غنی مدعی بود که با فساد گسترده مبارزه خواهد کرد ، اقتصاد فلج شده را اصلاح می کند و کشور را به قطب تجاری منطقه ای بین آسیای مرکزی و جنوبی تبدیل می کند - اما نتوانست اکثر این وعده ها را محقق سازد! بسیار از شاخصه های فساد دولتی در افغانستان نشان می دهد که دولت غنی، یکی از فاسد ترین دولتهای این کشور بوده است.
نتیجه بازی در زمین آمریکا
بهتر است جهت درک بهتر موضوع، مروری بر سوابق علمی اشرف غنی داشته باشیم. رئیس جمهور سابق افغانستان فردی آموزش دیده در ایالات متحده و دارای مدرک دکترا از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک است .اشرف غنی در مجله فارین پالیسی در سال 2010 به عنوان یکی از "100 اندیشمند برتر جهان در جهان" انتخاب شد.او تقریباً یک ربع قرن را در خارج از افغانستان طی دهه های پرتلاطم حکومت شوروی ، جنگ داخلی و سالهای قدرت طالبان گذراند.در آن دوره ، او به عنوان یک چهره دانشگاهی در ایالات متحده مشغول به تدریس شد و بعدها، در سازمان ملل متحد و بانک جهانی نیز به عنوان یک چهره آکادمیک شناخته شده مسئولیتهایی گرفت.
چند ماه پس از اشغال افغانستان توسط ایالات متحده آمریکا( در سال 2001 میلادی) ، وی از سمت های بین المللی خود کناره گیری کرد و به کابل بازگشت تا مشاور ارشد حامد کرزای رئیس جمهور سابق افغانستان شود. وی در سال 2002 به عنوان وزیر دارایی افغانستان خدمت کرد ، اما با کرزی درگیر شد و در سال 2004 به ریاست دانشگاه کابل منصوب شد .در سال 2009 میلادی، او در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد اما نفر چهارم شد و از راهیابی به ارگ ریاست جمهوری در کابل بازماند. با توجه به ممنوعیت کرزی برای سومین بار در انتخابات ، غنی دومین مبارزات انتخاباتی موفق خود را در سال 2014 آغاز کرد و با حمایت ایالات متحده، به این خواسته خود دست یافت. او در سال 2019 مجدداً انتخاب شد.
وقتی غنی حکومت سوریه را محکوم به نابودی می دانست!
موسسه لگاتوم در سال 2012 میلادی، به رونمایی از تحقیقی مشترک از "اشرف غنی" و " کلارا لوخارت" پرداخت. موضوع این تحقیق و سخنرانی ، "آماده سازی سوریه برای دوران گذار از حکومت اسد" بود! اشرف غنی در آن تحقیق، سرنگوی حکومت بشار اسد در سوریه را پیش فرض و مولفه های قطعی دانسته و مولفه های "گذار به دوران پسا اسد" در سوریه را در ابعاد اقتصادی تشریح کرده بود. اکنون در سال 2021 میلادی قرار داریم و 9 سال از نگارش آن تحقیق توسط غنی می گذرد! نه تنها حکومت بشار اسد در سوریه سقوط نکرده است، بلکه به واسطه موفقیت در نبرد با تروریستهای داعش و جبهه النصره، توانسته است حکومت خود را تثبیت کند. در مقابل، اشرف غنی که در این تحقیق، نسخه " سوریه بدون اسد " را برای مخاطبان خود تشریح و حتی مولفه های رسانه ای،تبلیغاتی، اقتصادی و بین المللی این روند ( سقوط حکومت سوریه) را نیز ترسیم نموده بود، در بدترین وضعیت ممکن و بدون آنکه به وعده های حداقلی خود در خصوص صیانت از شهروندان افغان و حکومت و موجودیت کشورش متعهد باشد، از کابل و ارگ ریاست جمهوری فرار کرد!
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت