کارشناسان شرکت «کارآفرینان وادی فن‌آور درایت» با ارائه اپلیکیشن «مازادا» راهکارهای خلاقانه‌ای برای توانمندسازی و ایجاد فرصت‌های آموزشی برابر برای بانوان ابداع کرده‌اند

مهارت‌ آموزی و درآمدزایی برای بانوان با مازادا

«اسپری جوهر با قابلیت پاک‌شوندگی سریع» با کاربردهای مختلف در صنایع و کشاورزی تازه‌ترین اختراع یک جوان خوش‌فکر ایرانی است

جوهری که آسان پاک می‌شود!

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در بعد‌ازظهر یک روز گرم تابستانی مشغول رانندگی باشید و زاویه تابش آفتاب طوری باشد که نتوانید با آفتابگیر خودرو مانع آن شوید.
کد خبر: ۱۳۱۱۱۹۵

از طرف دیگر دودی‌کردن شیشه‌های خودرو نیز علاوه‌بر اینکه مغایر با قوانین راهنمایی و رانندگی کشور است، دید راننده را هم تا حدودی کاهش می‌دهد.

در چنین شرایطی چگونه می‌توان بدون ایجاد مزاحمت و کاهش دید راننده، جلوی تابش نور مستقیم را گرفت؟ علی احمدحسینی، کارشناس ارشد صنایع و مخترعی است که راه‌حل مناسبی برای رفع این معضل پیدا کرده است؛ اسپری جوهر با قابلیت پاک‌شوندگی سریع!

حسینی درباره ماجرای شکل‌گیری ایده اختراعش به جام‌جم می‌گوید: «از سال ۹۵ با یک شرکت دانش‌بنیان که در زمینه مواد و متالوژی فعالیت می‌کرد و در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان مستقر بود، شروع به همکاری کردم؛ اما بعد از گذشت دو سال به این همکاری پایان دادیم و تصمیم گرفتم به‌صورت انفرادی به فعالیتم ادامه دهم. در سال ۹۸ با همسرم که دانشجوی مقطع دکتری رشته عمران است، مشغول کار روی نوعی بتن رنگی شب‌نما با مقاومت بالا در برابر حرارت‌دهی بودیم که توانستیم به یک قابلیت جدید در ایزوپروپیل‌ها دست پیدا کنیم؛ این خاصیت بعدها برای من در ثبت اختراع بسیار مفید واقع شد و شاید بتوان گفت نقطه آغاز برای ایده ساخت چنین محصولی از این پروژه شکل گرفت.»

اسپری جوهر موقت با ویژگی‌های منحصربه‌فرد

مخترع «اسپری جوهر با قابلیت پاک‌ شوندگی سریع» در خصوص ویژگی‌های این محصول می‌گوید: «ساخت نمونه آزمایشگاهی از این محصول که با کمک همسرم صورت گرفت، تقریبا هشت ماه طول کشید. بعد از آن حدود یک سال را هم صرف اخذ تأییدیه‌ها و طبقه‌بندی‌های بین‌المللی برای اختراعم کردم و سرانجام با تأیید پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ، در سال ۹۹ موفق به ثبت این اختراع شدم.»

حسینی می‌افزاید: «مهم‌ترین ویژگی اسپری جوهر، قابلیت پاک‌شوندگی آسان آن است. برای نمونه، در همان شرایطی که منجر به کورشدن دید راننده به‌دلیل تابش مستقیم نور خورشید می‌شود، کافی است مقداری از این محصول را روی شیشه خودرو اسپری کنیم تا لایه‌ای دودی ایجاد شود. این لایه نه‌تنها مانع تابش مستقیم نور در چشم راننده می‌شود، بلکه در میزان دید او نیز هیچ محدودیتی به‌وجود نمی‌آورد و دید راننده شبیه به حالتی است که از عینک دودی استفاده می‌کند. حالا قسمت منحصربه‌فرد این فرآیند، پاک‌شدن لایه دودی از روی شیشه خودرو با استفاده از یک دستمال است. همچنین از دیگر ویژگی‌های اسپری جوهر، می‌توان به امکان تولید آن در بیش از ۲۰ رنگ مختلف اشاره کرد. بسته‌بندی این محصول نیز به‌شکل قوطی اسپری افشانه است که کاربرد آن را بسیار آسان می‌کند.»

او در ادامه ضمن اشاره به ساختار علمی محصولش، خاطرنشان می‌کند: «محصولی که اختراع کرده‌ام، نوعی اسپری جوهر همگن و یکنواخت با گرانروی (ویسکوزیته) مطلوب است که از ایزوپروپیلن، رزین پُلی‌وینیل و پیرولیدون با ترکیب پروپلانت ساخته شده است. هرچند می‌دانم این توضیح اجمالی جنبه تخصصی دارد و ممکن است برای عموم مردم قابل فهم نباشد، ولی قصد دارم ساختار اختراعم را افشا کنم تا کارشناسان و متخصصانی که ممکن است خواننده این گزارش باشند، احتمالا در صنایع مرتبط دیگری بتوانند روی این ساختار کار کنند و این اطلاعات به درد بخشی از صنعت بخورد، از این توضیح علمی استفاده کردم. از طرفی دیگر با اشاره به این ساختار، حتی ممکن است کاربردهای جدید و خاصی هم برای محصول اسپری جوهر پیدا شود.»

انجمنی از نخبگان که رایگان کار می‌کنند!

حسینی درباره مشکلاتی که بر سر راه مخترعان وجود دارد، به جام‌جم می‌گوید: «متاسفانه مراحل ثبت اختراع و تجاری‌سازی اختراعات در کشورمان بسیار کند و حتی در مواردی طاقت‌فرساست. از مسئولان و تصمیم‌گیرندگان در این حوزه تقاضا دارم تمهیداتی را درنظر بگیرند که از برخی تشریفات و مکاتبات کم‌اهمیت‌تر چشم‌پوشی شود تا با تسهیل این روند، به‌نوعی از مخترعان حمایت کنند.»

جوهری که آسان پاک می‌شود!

او در انتهای صحبت‌هایش به تشکیل گروهی از نخبگان جوان اشاره و تأکید می‌کند این گروه حاضرند به‌شکل رایگان کمک‌حال صنعت کشور باشند.

وی در ادامه می‌گوید: «اعضای این گروه ۳۲نفره ما را نخبگانی تشکیل می‌دهند که هریک از آنها در رشته‌های تحصیلی خودشان بسیار حاذق هستند. ادعای این گروه از نخبگان جوان این است که هرگونه مشکلی که در صنعت کشور وجود داشته باشد را حداکثر در سه ماه برطرف خواهند کرد و برای این‌کار هم هیچ‌گونه وجهی دریافت نمی‌کنند. درواقع فلسفه وجودی این گروه این است که به‌نوعی وقف کشور باشند و به‌طور کامل و با بالاترین میزان تعهد، در مواقع بحرانی یا برای هر نوع ضرورتی که در صنایع کشور وجود داشته باشد، وارد عمل شوند و به‌طور کاملا رایگان و در سه ماه، آن مشکل فناورانه را برطرف کنند.»

کاربرد اسپری جوهر در انتخابات و کشاورزی

این مخترع جوان در خصوص برخی از دیگر کاربردهایی که برای اختراعش درنظر گرفته است می‌گوید: «از اسپری جوهر می‌توان در تبلیغات نیز استفاده کرد. برای مثال در زمان انتخابات، دیوار‌نویسی‌ها به‌شدت رواج می‌یابد و در سطح شهرها شاهد تبلیغات فراوانی هستیم که با استفاده از اسپری، رنگ بر روی دیوارها نقش می‌بندد و برای مدت زمانی طولانی چهره شهرها را زشت و ناخوشایند می‌کند. اسپری جوهر در این مورد هم کاربرد دارد؛ اگر تبلیغات دیواری با استفاده از این محصول انجام گیرند، به‌راحتی با بارش باران از بین می‌روند. حتی در تابستان‌ها هم که شاهد بارش باران نیستیم، زمانی که این دیوارنوشته‌ها حدود یک ماه در معرض تابش نور خورشید قرار داشته باشند، کم‌کم محو شده و از بین می‌روند.»

جوهری که آسان پاک می‌شود!

حسینی در ادامه به کاربرد اسپری جوهر در صنعت کشاورزی اشاره می‌کند و می‌گوید: «یکی دیگر از کاربردهای اختراع بنده می‌تواند در کشاورزی و به‌ویژه گلخانه‌ها باشد. معمولا در فصل تابستان از نوعی پوشش توری روی گلخانه‌ها استفاده می‌شود که اگر این کار را با استفاده از پاشش جوهر انجام دهند، به‌دلیل سبک بودن مواد به‌کار رفته در این محصول، حدود یک‌سوم هزینه قبلی را می‌پردازند و در عین حال با سرعت بسیار بیشتری می‌توانند کار پوشش گلخانه‌ها را انجام دهند. همچنین از این محصول می‌توان در حوزه آموزش نیز بهره گرفت؛ به این صورت که در مقاطع تحصیلی پایین‌تر، مانند مهدهای کودک، به‌جای نقاشی با ماژیک بر روی تخته‌های وایت‌بُرد، کودکان می‌توانند با استفاده از اسپری جوهر روی دیوارهای خاصی که به‌همین منظور در نظر گرفته می‌شود، نقاشی بکشند و دیگر کسی نگران کثیف‌شدن یا پاک‌نشدن نقاشی از روی دیوار نخواهد بود.»

فراز سهیلی آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها