به گزارش جام جم آنلاین خبر درگذشت جمعی از کوهنوردان در قله های تهران یکی از تلخ ترین خبرهای روزهای گذشته بود. طی سال های گذشته چه در ایران و چه در کشورهای دیگر دنیا حوادث مختلفی در رابطه با کوهنوردان پدید آمده است.
قلههای مرتفع در دنیا هر کسی را جذب میکند اما تنها بخشی از مردم ریسک صعود به آنها را میپذیرند.
واقعیت این است که با هر گامی که این قله نوردها میپیماند تا یک قدمی مرگ میروند و حتی گاهی اوقات حوادث در مکانهایی از صعود رخ میدهد که انتظارش را نیز نداشتهاند.
همه ما نام اورست را شنیدهایم اما در ادامه میتوانید فهرستی از خطرناک ترین قلههای جهان را بخوانید که از اورست نیز خطرناکتر هستند .
۱-کوه آناپورنا
این کوه بخشی از رشته کوه هیمالیا است که ۸۰۹۱ متر ارتفاع دارد. اولین صعود به این کوه در سال ۱۹۵۰ رخ داد. تا کنون حدود ۳۰۰ نفر به این کوه صعود کردهاند ۷۳ نفر آنها از دنیا رفتهاند.
صعود به این کوه مستلزم تمرینهای سنگین و زیادی است.
۲-K2
این کوه در مرز میان پاکستان و چین قرار داشته و ۸۶۱۱ متر ارتفاع دارد. K2 که دومین قله مرتفع دنیا است یکی از سخت ترین قلهها برای صعود میباشد. حتی صعود از طریق راحت ترین راه به این قله بسیار سخت است و شیب های تند سنگین و ستونهای یخی بزرگی دارد که ممکن است ناگهان سقوط کنند.
سال ۲۰۲۰ آلوارا چاوز به عنوان اولین ساکن آمریکای لاتین توانست به این قله راه پیدا کند. این در حالی بود که یکی از همراهان او در بین مسیر سقوط کرده و جان خود را از دست داد.
۳-نانگا پاربات
این قله جزو رشته کوههای هیمالیا محسوب شده و در کشور پاکستان قرار دارد. ارتفاع پاربات ۸۱۲۶ متر است و نهمین قله مرتفع دنیا محسوب میشود با این حال در سختی صعود با K2 رقابت میکند.
پس از ابتدای مسیر صعود به خط الراس منتهی به قله برخورد میکنید و در منطقه جنوبی آن بزرگترین منظره کوهستانی جهان با ۱۵ هزار فوت قرار دارد. قله این کوه پادشاه کوهستانها نام دارد و کوهنوردان نیز به آن لقب آدم خوار میدهند.
۴-کانگچنجونگا
این کوه جزئی از رشته کوه هیمالیا است که در مرز نپال و هند قرار دارد. ارتفاع این قله ۸۵۶۸ متر است که سومین قله مرتفع دنیا محسوب میشود.
تقریبا ۲۰ درصد کوهنوردانی که قصد دارند به این قله صعود کنند جان خود را از دست میدهند که نشان دهنده سختی مسیر و آب و هوای بد آن است.
۵- ایگر
این کوه در کشور سوییس قرار داشته و بخشی از رشته کوه آلپ است. ارتفاع ایگر ۳۹۶۷ متر است و یکی از بزرگترین بخشهای رشته کوه آلپ محسوب میشود.
اولین صعود به این قله در سال ۱۹۳۸ رخ داده است .بخش جنوبی این قله دیوار مرگ نام دارد و سال ۱۹۷۵ با فیلمی که پیرامون آن ساخته شد، شهرت زیادی پیدا کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت