به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از تبیان؛ تنها راه نجات جامعه و مردم ما این است که در سایه اعتقاد راسخ به خدواند و براساس رهنمودهای ائمه(ع) در صحنه باشیم و راههای مواجهه با خطرات و مشکلات را از لابلای سخنان ائمه(ع) به دست آورده و عمل کنیم و اگر در این راه قدم برداریم، به پیروزیهایی که منتظرش هستیم، خواهیم رسید.
این مطلب را حجتالاسلام و المسملین “سیدمحمد هاشمیراستی”، رئیس مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در نشست علمی “سیری در نهجالبلاغه” عنوان کرد.
در این نشست علمی که در سالن اجتماعات مرکز تبیان در هرات برگزار شده بود، علما، فرهنگیان، دانشجویان و اقشار مختلف جامعه حضور داشتند.
رئیس مرکز تبیان در هرات گفت که بعد از قرآن، نهج البلاغه ارزشمندترین کتابهاست، در حدی که بعضی از علما نهجالبلاغه را اخالقرآن نامیدهاند. این کتاب در تمام ابعاد زندگی برای ما راهها و طرحهای دقیق و روشنکنندهای دارد.
قسمتی از خطبهی اول نهجالبلاغه “الحَمْدُ للهِ الَّذَی لاَ یَبْلُغُ مِدْحَتَهُ القَائِلُونَ، وَلاِ یُحْصِی نَعْمَاءَهُ العَادُّونَ، ولاَ یُؤَدِّی حَقَّهُ الُمجْتَهِدُونَ، الَّذِی لاَ یُدْرکُهُ بُعْدُ الهِمَمِ، وَلاَ یَنَالُهُ غَوْصُ الفِطَنِ، الَّذِی لَیْسَ لِصِفَتِهِ حَدٌّ مَحْدُودٌ، وَلاَ نَعْتٌ مَوْجُودٌ، وَلا وَقْتٌ مَعْدُودٌ، وَلا أَجَلٌ مَمْدُودٌ.فَطَرَ الْخَلائِقَ بِقُدْرَتِهَ، وَنَشَرَ الرِّیَاحَ بِرَحْمَتِهِ، وَوَتَّدَ بِالصُّخُورِ مَیَدَانَ أَرْضِهِ”.
ترجمه: “حمد باد خداوندى را که سخنوران در ثنایش فرو مانند و شمارندگان از شمارش نعمتهایش عاجز آیند و کوشندگان هر چه کوشند، حق نعمتش را آنسان که شایسته اوست، ادا کردن نتوانند. خداوندى، که اندیشههاى دور پرواز او را درک نکنند و زیرکان تیزهوش ، به عمق جلال و جبروت او نرسند. خداوندى که فراخناى صفاتش را نه حدّى است و نه نهایتى و وصف جلال و جمال او را سخنى درخور نتوان یافت، که در زمان نگنجد و مدت نپذیرد. آفریدگان را به قدرت خویش بیافرید و بادهاى بارانزاى را بپراکند تا بشارت باران رحمت او دهند و به صخرههاى کوهساران، زمینش را از لرزش بازداشت”.
هاشمی با اشاره به قسمتی از خطبه اول نهجالبلاغه گفت که در این خطبه یک دوره کامل جهانبینی نوشته شده و صفات جمال و کمال خداوند مورد توجه قرار گرفته است. در قسمت دیگر این خطبه از آفرینش جهان هستی و همچنین اهمیت سنت نبوی و مساله حج نیز سخن به میان آمده است.
وی گفت: “درس مهمی که این خطبه برای زندگی امروز ما دارد، این است که اگر فرد مومن میخواهد در تمام عرصههای زندگی موفق باشد و بر مشکلات فائق آید، باید بر مبنای جهانبینی الهی خدا را با تمام وجود شناخته باشد”.
حضرت علی(ع) میفرماید: “کسی که عظمت و بزرگی خدا را با تمام وجود احساس کند، غیر خدا هر که باشد و هر چه باشد، در نظرش پست و حقیر خواهد بود”.
این عالم دینی و فعال فرهنگی در غرب کشور افزود که میبینیم که در معاشرتهای اجتماعی افرادی در برابر انسانهای صاحب نام و ثروتمند دچار تملق و چاپلوسی میشوند. این تملق و چاپلوسی در برابر نام و شهرت و ثروت دیگران، به گفتهی حضرت علی(ع) “این خود باختگی در برابر دنیای دیگری، ریشه در خدانشناسی آنان دارد”.
هاشمی تصریح کرد که البته ما موظف هستیم که براساس آموزههای دینی به بزرگان احترام داشته باشیم اما مقولهی خود باختگی در برابر دنیا چیز دیگری است.
رئیس مرکز تبیان در هرات در ادامه تاکید کرد که نهج البلاغه چراغ راه ما برای عبور از مشکلات و سختیهایی است که بر سر راه ما قرار میگیرد.
به باور هاشمی، در شرایط فعلی جامعه با مشکلات فراوانی چون ناامنی مواجه است و تروریستان به دشت در حال توسعه کارشان هستند اما برای مقابله با این مشکل، باید نیروی مقاومت مردمی تشکیل شود.
او بر این باور است که “تا نیروهای مقاومت مردمی تشکیل نشوند و عملا وارد مبارزه با تروریزم نگردند، این مشکلات ادامه پیدا خواهند کرد”.
از سویی هم در این شب و روزها دیده میشود که برخی از مردم پس از ختم اذان، درب مساجد را بسته و دیگر به کسی اجازه داخل شدن نمیدهند. هاشمی در این باره میگوید که راه دور شدن از خطر این نیست که مساجد و تکایا را تعطیل و مراسم مذهبی را برگزار نکنیم، مطمئن باشیم که این خطرات درب خانههای یکایک ما خواهد آمد
این فعال فرهنگی تاکید کرد که “اگر ما یک قدم عقبنشینی کنیم، شکی نیست که دشمن ده قدم جلوتر خواهد آمد”.
وی گفت: درست است که تامین امنیت یکی از مهمترین وظایف دولت است اما ما دیدیم که دولت و حکومت نمیتواند از پس این قضیه بر آید، باید دست روی دست گذاشته و بنشینیم. وقتی دولت میگوید که در توانش نیست که درب هر مسجد یک سرباز بگذارد، ناگزیر هستیم که این هستههای مقاومت مردمی را تشکیل دهیم. اما چرا با اینکه بسیاری از بزرگان در جلسات مختلف این موضوع را بیان کردهاند، این قضیه محقق نمیشود.
هاشمی افزود: چطور میشود که تروریزم در جاهای دیگر در قویترین شکل خودش در برابر جوانان توان مقابله ندارند اما در افغانستان اینطور گسترده و وسیع عمل میکنند.؟ دلیلش واضح و روشن است. ما تحرک نداریم. علما، مراکز فرهنگی و احزاب سیاسی در این زمان حساس کار روشن، مشخص و سرنوشتسازی را انجام نمیدهند.
وی یادآور شد که “تنها راه این است که ما با تأسی از کلام مولا(ع) در نهج البلاغه و با اعتماد راسخ به خداوند، این هسته مقاومت مردمی را از راههای قانونی شکل بدهیم”. اگر این هسته مقاومت شکل بگیرد، کمک خوبی برای نیروهای مسلح کشور خواهد بود و تامین امنیت مطلوب توسط جوانان به دست خواهد آمد. این نیاز زمانی رفع میشود که ما اعتقاد راسخ به وجود خداوند داشته باشیم.
او در ادامه اذعان داشت که “اگر متکی به قدرت خداوند باشیم، دیگر نباید ترس و وحشتی داشته باشیم”. با ایمان، اعتقاد و معرفت خداوند اگر حرکت کنیم و با اتکا به این قدرت طرحها و نقشهها را دنبال کنیم، به نتایج مطلوب خواهیم رسید.
یا عالم دینی در غرب کشور در پایان تاکید کرد که تنها راه نجات جامعه و مردم ما این است که در سایه اعتقاد راسخ به خدواند و براساس رهنمودهای ائمه(ع) در صحنه باشیم و راههای مواجهه با خطرات و مشکلات را از لابلای سخنان ائمه(ع) به دست آورده و عمل کنیم و اگر در این راه قدم برداریم، به پیروزیهایی که منتظرش هستیم، خواهیم رسید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس انستیتوپاستور ایران در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
علی بخشیزاده، معاون صدای رسانهملی در گفتوگو با «قابکوچک» مطرح کرد