مصباحی مقدم در گفتگو با جام جم آنلاین:

تصویب پالرمو و CFT خود تحریمی است /تکذیب ارسال پیام از طرف رهبری درخصوص FATF

از زمان مطرح شدن پیوستن ایران به اف ای تی اف دولتمردان با طرح مباحث مختلفی در راستای زیان های وارده بر فعالیت های اقتصادی کشور بر آن هستند تا جامعه را نگران عدم تصویب لوایح اف ای تی اف کنند.
کد خبر: ۱۲۳۴۵۲۲
تصویب پالرمو و CFT خود تحریمی است /تکذیب ارسال پیام از طرف رهبری درخصوص FATF

آنچه توسط آقای جهانگیری در خصوص تصویب پالرمو و سی اف تی عنوان شد با رد قاطع سران نظام بیانگر عدم الحاق جمهوری اسلامی ایران به این کنوانسیون ها بود.

حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گو با جام جم آنلاین در خصوص عدم تصویب لوایح اف ای تی اف و شائبه های مطرح شده پیرامون آن توضیحاتی ارائه داده که در ادامه می خوانیم.

گمانه زنی های برخی افراد حاکی از آن است که عدم تصویب برخی از لوایح ذیل اف ای تی اف ناشی از نگرانی های مبارزه با پولشویی و عدم اهتمام مسئولین به مبارزه با فسادهای مالی است،پاسخ شما به این شائبه افکنی ها چیست؟

موضوع تصویب لوایح اف ای تی اف به دنبال تصویب چهار قانون در ایران موضوعیت یافت؛ دو قانون مبارزه با پولشویی و قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم که پیش از این به تصویب مجلس شورای اسلامی و با رفع چند ایراد مطرح شده از سوی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید و به مرحله اجرا و قانونی شدن رسید. قانون تصویب شده از تمامی مولفه های لازم در برخورد و مبارزه با مفاسد اقتصادی در داخل کشور برخوردار است و آنچه توسط برخی مبنی بر اینکه ایران از عدم تصویب لوایح اف ای تی اف نگران ایجاد شفافیت است کاملا ناآگاهانه و غلط است چرا که کشور از قوانین مبسوط و کارآمدی در راستای ایجاد شفافیت و مبارزه با معاملاات غیر شفاف و داد و ستدهای رانت محور برخوردار است، لذا آنچه توسط این دسته عنوان می شود یا دال بر ناآگاهی یا برگرفته از اهداف سیاسی است. اگر مقصود عنوان کنندگان این اتهام زنی ها تصویب قوانین مبارزه با پولشویی وتامین مالی تروریسم در داخل کشوراست این دو قانون به صورت کاملا تخصصی و بسیار عملیاتی به عنوان دو قانون ملی تصویب وواجب الاجراست.

تصویب دو لایحه پالرمو و سی اف تی نیز همچنان خبر ساز است،تازه ترین خبر در این خصوص چیست؟

قطعا لوایح اف ای تی اف را مطابق با خواسته غرب و دشمنان کشور تصویب نمی کنیم، بلکه آنچه مصلحت ملی ما اقتضاء می کند را در دستور کار قرار می دهیم.اما در خصوص پیوستن به این دو کنوانسیون عرض کنم که در حال حاضرپالرمو بر سی اف تی مقدم است؛ هر چند این دو لایحه به لحاظ مضمون شباهت زیادی به دو لایحه مصوب داخلی ما دارد اما آنچه ذیل این دو لایحه عنوان می شود مناسب و در راستای اهداف آمریکا و جهان غرب است. قانون مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم که به عنوان یک قانون بین المللی مطرح شده به عنوان اهرمی در اختیار آمریکا و کشورهای همسوی آنها علیه ماست.

با توجه به اینکه عده ای براین موضوع تاکید می کنند که آیا ایران تافته جدا بافته ای از سایر کشورهای دنیاست که به اف ای تی اف پیوسته اند چه پاسخ قانع کننده ای برای این پرسش دارید؟

بله. قطعا ایران تافته جدا بافته نسبت به دویست کشوری است که به این کنوانسیون ها پیوسته اند. براین اساس ایران تافته جدا بافته ای است چرا که اساسا نوع دشمنی آمریکا با ایرانی ها متفاوت از سایر کشورهاست واصلا قابل مقایسه نیست. آمریکا با اهرم تحریم و فشارهای بین المللی بر آن بود تا از نظر سیاسی؛ اقتصادی و روانی ملت ایران را تحت فشارهای همه جانبه ای قرار دهد؛ آمریکایی ها به خوبی می دانند که توانایی جنگ نظامی با ایران را ندارند؛ لذ با تحریم های اقتصادی فشارهای مضاعفی به ایران وارد کرده اند؛ از این جهت در حالی که تحریم های شدیدی بر ملت ایران تحمیل شده تصویب لایحه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در وهله اول به معنای بستن راه دور زدن تحریم ها به دست خودمان است!از سوی دیگر آنچه به عنوان مبارزه با تروریسم توسط جهان غرب مطرح می شود یک دروغ بزرگ است چرا که بزرگترین نهادهای تروریستی مورد حمایت امریکا قرار دارند که یکی از آنها رژیم صهیونیستی و خاندان سعودی هستند که مورد حمایت تام و تمام آمریکا قرار دارند. در ماجرای قتل آقای جمال خاشقچی در سفارت عربستان در ترکیه که با اره تکه پاره شد همه دنیا شاهد ادعای پوچ مبارزه با تروریسم بودند؛ منافع غربی ها در صورت ایستادن در برابر سعودی ها به خطر می افتاد از این رو در برابر چننی قتل فجیعی اغماض کرده و از کنار آن به سادگی گذشتند. شاهد دیگر حمایت آمریکا وکشورهای اروپایی از جمعیت تروریستی به نام منافقین در کشورهای اروپایی است؛ تروریست هایی که هفده هزار نفر از شخصیت ها و مردم بیگناه را به قتل رسانده اند در پناه دنیای غرب همچنان مشغول توطئه علیه جمهوری اسلامی ایران هستند؛ لذا آنچه به عنوان مبارزه با تروریسم بیان می شود دروغ است؛ چرا که غربی ها مصادیق مورد نظر خود را تنها تروریستی می خوانند و با تصویب این لوایح به دنبال زیر سوال بردن ما هستند. تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تصویب لوایح یاد شده به معنای آن است که با دست خودمان در سطح جهان هر معامله ای که به نفع سپاه پاسداران باشد را به عنوان تامین مالی تروریسم زیر تیغ غربی ها قرار دهیم. قطعا مثال از این مقوله فراوان است تا وقتی نگاه غرب به جمهوری اسلامی ایران دشمنی وتوطئه است نمی توان به این دو کنوانسیون اعتماد کرد؛ از این رو مجمع تشخیص مصلحت نظام دراین باره به جمع بندی نهایی نرسد تا به این دو کنوانسیون رای بدهد؛ از اواخر سال گذشته که موضوع پالرمو در مجمع تشخیص مطرح شد و اعضای مجمع هم که نظر یکسانی دراین باره داشتند با تاکید وزیر اقتصاد به عنوان نماینده دولت که خواستار عدم رای گیری بود به تعویق افتاد. طبع در عدم پاسخ دهی دولت به یازده سوال مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص پالرمو زمان از دست رفت و لایحه پالرمو مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت که ایراد توسط مجلس شورای اسلامی اصلاح نشده؛ بنابراین مجمع تشخیص هم نتوانست به جمع بندی برسد.
بی تردید نظر شورای نگهبان نسبت به لایحه پالرمو مبناست به این معنا که این لایحه از دور خارج شده است. در خصوص سی اف تی نیز باید گفت هنوز تا زمان مقرر وقت لازم برای رسیدگی بیشتر وجود دارد که آیا تصویب آن ضرورتی دارد یا خیر؟

برخی از دولتمردان عدم تصویب لوایح یاد شده را به معنای عدم وخیم ترشدن فشارهای اقتصادی و عدم همکاری نهادهای مالی و پولی دنیا با ایران عنوان می کنند این موضوع تا چه حد حقیقت دارد؟

تصور نمی کنم انچه که از تحریم ها توسط آمریکا بر ما تحمیل شده جای تحمیل تحریم یا فشار اقتصادی دیگری گذاشته باشد. اروپا نیز در مدت زمان تشدید تحریم ها نشان داد که به آمریکا وفادار است. قطعا با پیوستن به این کنوانسیون ها هیچ گونه تخفیف تحریمی به ما داده نمی شود و امکان مبادله از طریق سوئیفت وجود ندارد و درهای سوئیفت به روی ما بسته است. در حالی که ایران تحت شدیدترین تحریم ها قرار دارد و فروش نفت بسیار کاهش یافته اما سالانه 40 هزار میلیارد دلار صادرات غیر نفتی و معادل آن واردات داریم؛ یعنی ما در این جهان و در فشار تحریم ها زندگی می کنیم، لذا پیوستن به این کنوانسیون ها به منزله دردسر درست کردن برای خودمان و عدم بهره مندی از دور زدن تحریم ها خواهد بود.

گزارش آقای جهانگیری در خصوص تصویب لوایح مورد نظر نیز رد شد دراین باره چه اظهار نظری دارید؟

گزارش اقای جهانگیری مبنی بر تصویب لوایح توسط سران سه قوه توسط سخنگوی قوه قضاییه تکذیب شد و قطعا هیچ گونه پیام یا موضوعی از سوی مقام معظم رهبری درخصوص تصویب لوایح اف ای تی اف به دست ما نرسیده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها