رادیو جبهه چطور شکل گرفت؟

«در جبهه چه می‌گذرد»، «پیام جبهه»و... نام برنامه‌هایی است که در طول هشت سال دفاع مقدس از رادیو پخش می‌شد اما در میان تمام این برنامه‌ها رادیو جبهه جزو برنامه‌هایی بود که توانسته بود عملیات‌های جنگی، اخبار جنگ و... را به‌خوبی پوشش دهد و رزمنده‌ها در زمان‌هایی که دمی فراغت پیدا می‌کردند را با موسیقی‌ها و برنامه‌های گوناگونش همراه سازد.
کد خبر: ۱۲۲۹۴۹۵

چهار سال پس از شروع جنگ بود که جبهه‌ها حالت راکد و فرسایشی به خود گرفته بود و به همین دلیل احساس می‌شد رزمنده‌ها احتیاج به روحیه و انگیزه دارند. در آن زمان صبح‌ها از همان یک موج رادیویی که وجود داشت برنامه خانواده و از این دست برنامه‌ها پخش می‌شد که چندان مورد پسند رزمنده‌ها نبود و برایشان جذابیتی به همراه نداشت. درنتیجه در آن زمان بود که شورای عالی تبلیغات سازمان صدا و سیما تصمیم گرفت برنامه‌ای تهیه کند که برای رزمنده‌ها جذابیت داشته باشد و از سوی دیگر به آنها انگیزه، صبر، بردباری، استقامت و شور حماسی بدهد که بتوانند در عملیات‌ها به‌خوبی عمل کنند.
اسفند 63 بود که تیمی تحقیقاتی برای این موضوع راهی جبهه‌های جنگ شد و از آبان 64
بود که کلید رادیو جبهه نیز زده شد. سکان هدایت آن نیز به حمیدرضا خزائی که در آن زمان جوانی 34 ساله بود، محول شد. مهران دوستی و محمدحسین نورشاهی یک روز در میان به عنوان گوینده حضور داشتند.
از سوی دیگر گزارشگران فعالی نیز در رادیو جبهه حضور داشتند که با حضورشان در خط مقدم تلاش می‌کردند اخبار خط مقدم را به‌گوش مردم و رزمندگان برسانند. کار اصلی رادیو جبهه این بود که اطلاعات را به کل جبهه منتقل می‌کرد. در آن زمان چون در همه نقاط جبهه نمی‌توانستند امواج رادیو را دریافت کنند، روی برخی از خودروها هم بلندگو می‌گذاشتند و با صدای بلند اخبار و اطلاعات رادیو را پخش می‌کردند تا همه رزمندگان آن را بشنوند. ضمن این‌که گزارش، مصاحبه با رزمندگان و مسؤولان، نمایش‌های کوتاه و موسیقی‌های حماسی از جمله برنامه‌هایی بود که هر روز از ساعت 8 و 30 تا 11 و 30 دقیقه علاوه بر این زمان عملیات‌ها در طول موج رادیو سراسری و رادیو جبهه یکی می‌شد تا همه مردم در جریان آنها قرار بگیرند.
از سوی دیگر یکی از کاربردهای موفق رادیو جبهه این بود که پل ارتباطی میان رزمندگان و خانواده‌هایشان بود، به طوری که در برخی موارد نامه‌ها و پیغام‌ خانواده‌ها یا رزمندگان در رادیو خوانده و بیان می‌شد .
حمیدرضا خزائی به‌عنوان اولین مدیر رادیو جبهه، جزو آغازگران این رادیوی پرمخاطب بود که در نهایت تا پایان جنگ و اعلام قطعنامه ادامه یافت. رادیویی که در طول فعالیتش به جز خزائی، دو مدیر دیگر به نام‌های جمشید خلقی و محمدحسین حرمی را نیز به خود دید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها