نظر سازمان لیگ درباره حضور تماشاگران در دربی

این «90 به 10» جنجالی

در چشم به هم‌زدنی، روز برگزاری شهرآورد بزرگ پایتخت می‌رسد، ولی از همین حالا طرفداران گیج هستند. آنها نمی‌دانند قانون 90 به 10 روی سکوها اجرا می‌شود یا نه؟ سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال که می‌گویند اجرای قانون قطعی است.
کد خبر: ۱۲۲۸۲۶۴

مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در این باره به روزنامه جام‌جم می‌گوید: «این مساله در آیین نامه ما وجود دارد. باید طبق آن قانون 90 به 10 برگزار شود. ما مگر در شهرهای دیگر و برای بازی‌های بزرگ این قانون را اجرا نمی‌کنیم؟ مثلا در بازی تراکتور و پرسپولیس یا استقلال و سپاهان اجرا نمی‌شود؟ می‌شود؛ بنابراین باید در شهرآورد هم این قانون اجرا شود.»
با وجود تاکید فدراسیون ولی به نظر می‌رسد باشگاه استقلال که بازی رفت را میزبانی خواهد کرد، گیج شده و نمی‌داند دقیقا چکار کند. آنها نمی‌دانند باید قانون را قبول کنند یا نه؟ اگر قبول کنند یک نگرانی خواهند داشت و اگر قبول نکنند، دو چندان نگران خواهد شد. اما چرا؟
نگرانی استقلال
اگر استقلال قانون را قبول کند، نزدیک به 70 هزار و 200‌صندلی در اختیارش قرار می‌گیرد. بازی روز یکشنبه برگزار می‌شود و آبی‌ها نگران هستند مبادا نتوانند ظرفیت 90 درصدی را تکمیل کنند. به هر حال استقلال فصل را بد شروع کرده و ممکن است برای شهرآورد طرفداران این‌قدر انگیزه نداشته باشند که به ورزشگاه بروند. مدیران استقلال به شدت نگران این موضوع هستند.
اگر رد کنند
اگر استقلال قانون را قبول نکند در آن صورت به ضرر خود عمل کرده است. سازمان لیگ می‌گوید در بازی رفت و برگشت شهرآورد قانون 90 به 10 اجرا خواهد شد. بنابراین اگر استقلال نتواند 90 درصد بلیت فروشی کند، در دیدار برگشت قافیه را به حریف خواهد باخت. پرسپولیسی‌ها از همین حالا می‌گویند کاملا آماده هستند تا بازی برگشت را با همین قانون برگزار کنند. فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ بلیت فروشی را به خود باشگاه‌ها سپرده‌اند، بنابراین آنها هستند که باید بلیت‌ها را به طرفداران بفروشند. استقلال از سویی نگران است 90 درصد بازی رفت پرنشود و از سوی دیگر، هم نگران است مبادا در بازی برگشت قانون درست اجرا شود و آنها فقط 10 درصد تماشاگر داشته باشند.
ابهام در فروش بلیت به قرمزها
یکی از ابهامات بزرگی که از روز اول طرح این قانون به وجود آمد، ماجرای خرید بلیت توسط هواداران رقیب بود. مثلا این‌که در شهرآوردی که استقلال میزبان است، پرسپولیسی‌ها بخشی از بلیت را بخرند یا برعکس. ساز‌و‌کار لازم برای اجرای این پروژه مشخص نشده. فقط سازمان لیگ می‌گوید دو باشگاه باید سامانه هواداری خود را راه بیندازند و از آن طریق بلیت‌فروشی کنند، چون به آنها واگذار شده است. سعید فتاحی، رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ در این باره می‌گوید: «وقتی باشگاه سامانه هواداری داشته و هوادار هم ثبت‌نام کرده باشد، می‌تواند از همان طریق بلیت را به هوادار خودش بفروشد. فقط یک هفته به شروع دربی باقی مانده و الان زمان مناسبی است که بتوانند حداقل بلیت‌فروشی را سر و سامان دهند. می‌توانند عیب و ایراد سامانه خود را برطرف کنند یا به هوادار بگویند فقط بعد از ثبت‌نام می‌توانند بلیت بگیرند. کد ملی هوادار هم آنجا وارد می‌شود و دیگر هوادار رقیب نمی‌تواند بلیت بخرد، چون در این صورت دیگر نمی‌تواند بلیت بازی‌های خودشان را تهیه کند.»
درخواست استقلال رد شد
استقلالی‌ها باید سریعا دست به کار شوند. فدراسیون و سازمان لیگ تاکید دارند که قانون 90 به 10 اجرا می‌شود. این یعنی اگر استقلال نتواند بلیت بفروشد، سکوهایش خالی خواهد ماند و به هر حال این اتفاق برای باشگاه پرطرفداری مثل آنها خوب نیست. آبی‌ها می‌گویند چون بازی رفت روز یکشنبه بوده، دیدار برگشت هم باید وسط هفته باشد تا تبعیضی به وجود نیاید. آنها معتقدند اگر بازی آخر هفته بود، طرفداران زیادی می‌آمدند ولی چون یکشنبه است، سخت می‌توان هوادار را به استادیوم کشاند. سازمان لیگ اما این موضوع را رد کرد و روز گذشته تاریخ دربی برگشت را اعلام کرد که بر این اساس روز پنجشنبه 17 بهمن این بازی انجام می شود.
فرهنگ‌سازی نمی‌خواهد؟
سازمان لیگ و فدراسیون در حالی همه چیز را به باشگاه‌ها واگذار کرده‌اند که خیلی‌ها اعتقاد دارند هنوز فرهنگ‌سازی برای اجرای این قانون مهم صورت نگرفته است. خود فتاحی دیروز گفت: «همه باید کمک کنند که این فرهنگ جا بیفتد.» حالا یک سوال کلیدی پیش می‌آید؛ امنیت آن 10‌درصد هوادار چطور باید مقابل 90 درصد حفظ شود؟ فصل گذشته در بازی سپاهان و پرسپولیس همین قانون اجرا شد و نتیجه‌اش چه بود؟ درگیری و زخمی شدن نزدیک به 300 هوادار. بنابراین به نظر می‌رسد ابتدا باید فرهنگ‌سازی در این زمینه صورت گیرد و سپس فدراسیون روی اجرای آن تاکید داشته باشد. تمام اهالی فوتبال نگران این موضوع هستند و می‌گویند هنوز فضا برای اجرای چنین قانونی آماده نیست.
امکانات مهیاست؟
برای اجرای قانون 90 به 10 امکانات نیاز است. فدراسیون فوتبال می‌گوید گیت‌های طبقه دوم هم نصب شده و در روز بازی شهرآورد پذیرای هواداران خواهد بود. این گیت‌ها اما در دو هفته گذشته نشان دادند طرح استاندارد سازی ورزشگاه‌ها می‌تواند با شکست روبه‌رو شود. در بازی پرسپولیس و پارس جنوبی مشکلات عدیده‌ای در این زمینه به‌وجود آمد و بعضی هواداران بلیت داشتند ولی گیت آنها را نمی‌پذیرفت. عده‌ای هم بلیت نداشتند و لابه‌لای گیت‌ها که قفل شده بوده، با حرکات عجیب و غریب رد می‌شدند. حالا چه تضمینی است این مشکل فنی برای شهرآورد پیش نیاید؟ سعید فتاحی جواب می‌دهد: «متاسفانه عده‌ای بدون خرید بلیت به ورزشگاه می‌روند. با این‌که ما چند بار اعلام کردیم نروید، ولی دوباره این کار را می‌کنند. شک نکنید اگر کسی بلیت الکترونیکی خریده به طور قطع می‌تواند بدون مشکل وارد ورزشگاه شود. کسانی که بلیت نمی‌خرند چنین مشکلاتی به وجود می‌آورند.»
خیلی‌ها معتقدند از فینال لیگ قهرمانان سال گذشته که فدراسیون و وزارت ورزش مجبور به اجرای الزامات استاندارد شدند باید کار ادامه پیدا می‌کرد. در این مدت هم فرهنگسازی و همین‌طور اطلاع‌رسانی لازم صورت می‌گرفت تا همه چیز مهیای فصل جدید شود، اما این اتفاق رخ نداد تا حالا فدراسیون بخواهد ضربتی این طرح را اجرا کند. طرفداران حتی هنوز با خرید بلیت، سرجای خود نمی‌نشینند. فدراسیون اعلام کرد مثلا اگر فردی بلیت صندلی چهار را بخرد و در آنجا مشکلی به‌وجود آید، فردی که بلیت این صندلی را خریده باید جوابگو باشد چون دوربین‌های مدار بسته کل ورزشگاه را زیر نظر دارد. منتهی در همین هفته‌های ابتدایی نه‌تنها در تهران که در استان‌های دیگر هم خیلی‌ها سرجای خود ننشستند.

سعید اکبری

ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها