به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، یک پژوهشگر سابق ناسا میگوید که میخواهد به انسانها کمک کند خود را از نظر ژنتیکی اصلاح کنند تا نژاد جدیدی از ابر انسان خلق شود.
دکتر جوسیا زینر 36 ساله، ماه گذشته وقتی به عنوان اولین شخصی که DNA خود را اصلاح کرده شناخته شد، به تیتر نخست تمام رسانهها تبدیل شد.
این زیست شیمیدان تلاش کرد با حذف یک پروتئین که مانع رشد عضله در بازوی چپش میشد و از راه تزریق ژن DIY، به خود قدرت فوقالعاده بدهد.
دکتر زینر در گفتگو با گاردین ادعا میکند ما «برده ژنومهایمان هستیم» و باور دارد بشریت با کمک گسترش مهندسی ژنتیک DIY، نژاد جدیدی از بشر مافوق قوی، ایجاد خواهد کرد.
زینر ادامه داد: روزی را تصور میکنم که مردم به مکانهایی مانند سالن تتو میروند و به جای انجام تتو، برخی ژنها که آنها را عضلانی میسازد یا رنگ مو و یا چشمشان را تغیر میدهد، انتخاب میکنند.
این محقق سابق ناسا افزود:DNA ماهیت یک نژاد را تعریف میکند و من تصور میکنم طولی نمیکشد که در آینده، نژادهای بشر در اثر این اصلاحات، تقریبا به نژاد جدیدی تبدیل شوند.
بهرغم هشدارهای سازمان غذا و داروی آمریکا مبنی بر اینکه فروش محصولات ژندرمانی بدون تصویب قانونی، ممنوع است، دکتر زینر، کیتهای مهندسی ژنتیک پایهای را به صورت آنلاین میفروشد.
زینر، بنیانگذار و مدیرعامل یک شرکت مهندسی ژنتیک به نام «اُدین» (The Odin) است.
این زیستشیمیدان کالیفرنیایی، یک راهنمای رایگان برای مردمی که میخواهند کیتهای مقدماتی او را بگیرند و روی خودشان تست کنند، منتشر کرده است.
زینر افزود: این کار، خیلی علمی- تخیلی و جعلی به نظر میرسد اما ما از دهه 1990، در حال اصلاح انسانها با استفاده از ژندرمانی بودهایم که البته به دلایل پزشکی شامل تعداد کمی از افراد بوده است. من میخواهم به انسانها کمک کنم خود را از نظر ژنتیکی اصلاح کنند.
زینر، حرفه علمی خود را با یک فلوشیپ برای همکاری با زیستشناسی ترکیبی ناسا، مهندسی باکتریها برای کمک به رشد زندگی در مریخ آغاز کرد.
این محقق 36 ساله سپس برنامه ناسا را رها کرد تا کار روی فناوریهای مهندسی ژنتیک انسان را شروع کند و از آن زمان، به یک شخصیت برجسته در جنبش رو به رشد «هک زیستی» تبدیل شده است.
در این فرایند گروههایی از دانشمندان، مهندسان و فعالان باتجربه در زیستفناوری از جمله اصلاح DNA انسان برای خلق ابرانسان، حضور دارند.
زینر، به دنبال شاهکار خود در زمینه اصلاح ژن DIYدر ماه نوامبر که به صورت آنلاین پخش میشد، اذعان کرد که تاکنون اثرات آزمایش خود را ندیده است.
او در مصاحبهای گفت که آزمایشهای مشابه روی حیوانات، پس از چهار تا شش ماه درمان نتیجه دادهاند.
در فناوری ژنتراپی زینر از «Crispr-Cas9» –ابزاری برای اصلاح دقیق DNA استفاده شده بود.
این فناوری، شامل یک آنزیم برش دهنده DNA و یک تگ کوچک است که محل برش را برای آنزیم مشخص میکند.
دانشمندان با اصلاح این تگ قادر هستند آنزیم را به مناطق خاصی از DNA هدایت و برشهای دقیقی ایجاد کنند که میتواند با غیرفعال کردن ژنها آنها را سرکوب کند.
زینر در پایان گفت که انتظار دارد پس از این آزمایش،DNA در برخی از سلولهای عضله بازویش، تغییر کند اما اضافه کرد که آزمایشی در تایید این موضوع ندارد و همچنین در مورد داشتن شانسی برای تغییر اندازه بازویش، مردد است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد