با هرکه صحبت کردیم از عملکرد شجاعانه و موثر این نیروی مبارز بخصوص در مقابل ارتش مخوف داعش تقدیر میکرد و داستان مبارزههای نیروهای الحشد الشعبی، نقل مجالس بود. برخی از ایام روز و حتی در شبها، پیکر شهدای گرانقدر این نیروی مردمی، با فریادهای لبیک یا حسین(ع) توسط جوانان پرشور تشییع میشد و همه با ندای «راهت ادامه دارد»، همپیمانی خود را با شهدا برای ادامه مسیر الهی آنان اعلام میکردند.
در بخش زیادی از بلوار میانی بزرگراه نجف ـ کربلا، تصاویر شهدای عراق نصب شده و بوی شهادت فضای این سرزمین تاریخی را عطرآگین کرده بود. بیتردید نیروی الحشد الشعبی با کارکرد بسیار مثبتی که در مبارزه با داعش و حفظ امنیت ملی عراق داشته، حق بزرگی بر گردن مردم این کشور دارد و پر بیراه نیست اگر الحشد الشعبی را آبروی عراق بدانیم. این نیروی مردمی با رای اکثریت قاطع نمایندگان مجلس عراق، اعم از شیعه و سنی و کرد رسمیت یافته و به عنوان یک ارتش مردمی، دارای پایگاه اجتماعی ارزندهای در میان مردم عراق بوده و به عنوان یکی از نهادهای قانونی و حقوقی، مخلصانه از امنیت، جان، ناموس و تمامیت ارضی این سرزمین دفاع میکند. یکی از نیروهای نظامی میگفت الحشد الشعبی واقعا یک نیروی مردمی، فرامذهبی و فراقومی است، چون غیر از شیعیان، امروز 33 درصد از این نیروها از نیروهای سنی هستند و همچنین نیروهای مسیحی، ایزدی، شبک و ترکمان و همه طیفهای ملت عراق در الحشد الشعبی حضور دارند.
به گفته وی، اگر نیروهای الحشد الشعبی نبودند، «داعش» نهتنها به بغداد بلکه به کشورهای پیرامونی و حتی به نقاط مختلف دنیا میرسید و جهان امنیت خود را مدیون نیروهایی است که با تروریسم داعش و دست پروردگان آمریکا و عربستان، مبارزه کردهاند. افرادی که با ما صحبت کردند، معتقد بودند اگر مرجعیت دینی عراق، بموقع برای تشکیل الحشد الشعبی فتوا صادر نمیکرد، وضعیت اسفناکی داشتیم و خدا را شکر که مرجعیت دینی عراق میزان خطر را درک کند و با صدور فتوا و فراخواندن نیروهای مردمی برای دفاع از عراق، الحشد الشعبی را تشکیل داد و همت و شجاعت جوانان و مردان قهرمان ما، باعث شکست تروریسم شد.
آنچه در حاشیه سفر به عراق و زیارت عتبات عالیات دیدم این بود که الحشد الشعبی به عنوان مهمترین نهاد مردمی و به عنوان حافظ امنیت عراق به عنوان نیروی موثر و آیندهساز، باقی خواهد ماند و بیدلیل نیست که بسیاری از مردم و مسئولان عراق معتقدند ماموریتهای الحشد الشعبی نباید فقط به مبارزه با داعش و دیگر گروههای تروریستی منحصر شود و این نیروها باید به صورت سازمانیافته در ساختن عراق هم مشارکت کنند.
امروز الحشد الشعبی یک قدرت نهادینه شده است و پدیدآورندگان و حامیان اصلی داعش بخصوص آمریکا و برخی از کشورهای عرب قادر نخواهند بود، مانع حضور موثر این نیروی مردمی در تحولات آینده عراق و منطقه باشند. فکر میکنم الحشد الشعبی در آینده هم حافظ قدرت و اعتبار و آبروی عراق بوده و سربازان سلحشور آن، از سرزمین، آبرو و مقدسات عراق دفاع کنند. آیندگان درباره این قهرمانان بسیار نقل کرده و نسلهای بعدی در عراق، در قصههای خود قهرمانیهای پدران خود را روایت خواهند کرد.
محسن پاکآئین
کارشناس ارشد بینالملل
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم