به گزارش جام جم آنلاین از سیناپرس، به تازگی یک حفره بسیار بزرگ در قطب جنوب ایجاد شده است که که دانشمندان هیچ تفسیر و توضیحی برای آن ندارند.
این حفره که دارای ابعادی در حدود 91 هزار کیلومتر مربع است، از کشورهایی مانند هلند وسیع تر بوده و بررسیهای دانشمندان نشان میدهد که این حفره در ماه سپتامبر حدود 60 هزار کیلومتر مربع بوده و سپس به 80 هزار کیلومتر مربع، افزایش یافت.
این حفره بسیار بزرگ که «پلی نیا» به معنی منطقه آزاد در دریایی یخزده نام گرفته است، بزرگترین حفره گزارش شده در دریای «ودل» از دهه 70 میلادی به بعد است که حدود 5 برابر بزرگتر از وسیع ترین حفره مشاهده شده در این منطقه است.
این حفره توسط پژوهشگران مرکز مشاهده و مدلسازی آب هوایی و کربن اقیانوس جنوبی که از زیر مجموعههای دانشگاه پرینستون محسوب میشود، کشف و شناسایی شده است.
به باور محققان این منطقه عاری از یخ بوده و ممکن است دلیل پیدایش آن نیز تغییرات آب و هوایی و اقلیمی باشد.
به هر حال هنوز دلیل شکل گیری این حفره از نظر علمی مشخص نشده و تردیدهای زیادی درباره آن وجود دارد.
باید در نظر داشت بررسیهای مستقیم میدانی در این منطقه بسیار دشوار است و دانشمندان امیدوارند به کمک روباتهای ویژه شناسایی که به شکل زیردریاییهای کوچک طراحی شدهاند، به بررسی مستقیم منطقه فوق بپردازند.
در همین راستا تاکنون یک شناور روباتیک به منطقه اعزام شده و اندازه گیریها و اطلاعات به دست آمده از آن در حال پردازش و استفاده توسط دانشمندان است.
پژوهشگران امیدوارنند به این ترتیب قادر به شناسایی و کشف دلیل شکل گیری این پدیده عجیب باشند.
مشابه این حادثه حدود 40 سال پیش نیز رخ داده بود که خوشبختانه هم اکنون امکانات بسیار بیشتری برای مطالعه و بررسی آن وجود دارد.
کنت مور از پزوهشگران دانشگاه تورنتو درباره این پدیده اعلام کرد: «این حفره صدها کیلومتر دورتر از لبههای یخ قرار دارد، اگر امکان تصویربرداری و مشاهده ماهوارهای وجود نداشت ما هیچگاه نمیتوانستیم از وجود آن با خبر شویم. این پدیده بسایر عجیب است و انگار در صفحه یخ یک حفره با دستگاه پانچ ایجاد شده است.»
مهمترین موضوعی که در حال حاضر توجه دانشمندان را به خود جذب کرده است، میزان و نوع تغییرات آب و هوائی در شکل گیری این حفره است.
پژوهشگران انتظار ظهور و مشاهده این حفره را نداشته و از سوی دیگر این حفره طی دو سال دو برابر شده است که احتمالا دلیل آن تغییر در شرایط اقیانوس منجمد شمالی به دلیل اقدامات انسانی و تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین باشد.
سلین هیوز، پژوهشگر دانشگاه گوتنبرگ نیز در رابطه با این پدیده اعلام کرد: «ما دقیقا نمیدانیم چه اتفاقی در حال رخ دادن است زیرا هنوز امکانات کافی برای مشاهده مستقیم رویدادهای اقیانوس منجمد جنوبی را در اختیار نداریم.»
به باور پژوهشگران این حفره به رشد خود ادامه داده و با افزایش گرما در بهار و تابستان نیمکره جنوبی، بزرگتر خواهد شد. در این مدت پژوهشگران به مطالعات و بررسی های خود برای کشف دلیل این رخداد عجیب ادامه خواهند داد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم