به گزارش جام جم آنلاین از سیناپرس، بر اساس مطالعات ویژه و جدید انجام شده، یک الگوریتم هوش مصنوعی توانسته است تا در تشخیص مغزهای سالم و مغزهایی که با بیماری دستبهگریبان هستند، دقت 86 درصدی از خود برجای بگذارد.
دانشمندان معتقدند که این ابزار عیبیابی میتواند بهزودی و در مدتزمانی کمتر از یک دهه آینده، به یک محصول تجاری محبوب بدل شود.
این تحقیقات توسط فردی به نام «ماریانا لا روکا» در دانشگاه باری در ایتالیا انجام شده است. هدف اصلی این کار این بوده است که دانشمندان شرایط درک نشانههای آلزایمر را بررسی کرده و دریابند که آیا میتوانند این بیماری را پیش از شکلگیری وضعیت نهایی آن شناسایی کنند یا خیر.
«لا روکا» الگوریتم خود را بر روی 38 بیمار مبتلا به آلزایمر و 29 فرد دیگر که بیماری خاصی نداشتند، اعمال کرده و آنها را به کمک این سیستم اسکن کرده بود. پس از فاز نخست این آزمایشها نیز در فاز دوم آن شاهد آزمایش این الگوریتم بر روی 148 فرد دیگر بودیم که 52 نفر به بیماری آلزایمر مبتلا بوده و 48 نفر با مشکلات اندک درزمینهٔ شناسایی روبرو بودند.
شایانذکر است که نشانههای آلزایمر شامل مواردی مانند گم کردن اشیاء عادی و پرمصرفی مانند کلید و عینک است.
همچنین فراموش کردن لغات در میان گفتن جملات نیز در کنار فراموش کردن رخدادهای مهم و گم کردن مسیر در مکانهایی که فرد آنها را میشناسد، یکی دیگر از نشانههای این بیماری است.
این الگوریتم توانست تا بهخوبی از عهده شناسایی بیماران برآمده و در 86 درصد از موارد، بهدرستی وجود بیماری یادشده را درک کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت