با وجود تمام تاکیدها، تعریض جاده ایلام ـ مهران به کندی پیش می‌رود

جاده استراتژیک اربعین در دست‌انداز منابع مالی

تنها چند ماه بیشتر به اربعین حسینی و گم شدن جاده ایلام ـ مهران زیر بار سنگین ترافیک خودروهای زائران کربلا باقی نمانده، این درحالی است که تعریض و بهسازی این جاده باریک و قدیمی که مناسب چنین ترافیک حجیم و کمرشکنی نیست، همچنان با کندی به‌پیش می‌رود و ظاهرا امسال هم به پایان نخواهد رسید.
کد خبر: ۱۰۶۰۷۳۸
جاده استراتژیک اربعین در دست‌انداز منابع مالی

به گزارش جام‌جم، جاده ایلام ـ مهران یکی از راه‌های ارتباطی مهم و استراتژیک در استان ایلام و همچنین کشور است که روزانه شاهد تردد زیاد مسافران و زائران و عبور صدها کامیون حامل کالاهای صادراتی و مواد نفتی بین دو کشور ایران و عراق است که حجم سنگینی از ترافیک و گاه حوادث و تصادفات ناگواری را هم به دنبال دارد. به این حجم از ترافیک، در سال‌های اخیر، ترافیک حاصل از تردد میلیونی زائران کربلا نیز افزوده شده و همه اینها درحالی است که این مسیر با مسافتی درحدود 85 کیلومتر، از شرایطی نامناسب برخوردار است و به دلیل باریک، قدیمی و کوهستانی بودن (در بخشی از مسیر) و همچنین برخورداری از نقاط حادثه‌خیز فراوان، به یکی از مشکلات جدی زائران و همچنین پرحادثه‌ترین محور ارتباطی استان ایلام تبدیل شده است.

به گفته سرهنگ رضا همتی‌زاده، رئیس پلیس راه استان ایلام، بیش از 17 درصد تصادفات استان ایلام در محور ایلام ـ مهران ثبت شده است.

علاوه بر حوادثی که در این مسیر رخ می‌دهد، معطلی چند ساعته زائران اربعین در ترافیک جاده، چند سالی است که شرایط مسیر ایلام ـ مهران را پیچیده‌تر کرده است، از همین روی از دو سال پیش مسئولان کشور درصدد تعریض و چهاربانده کردن آن برآمدند و از سال پیش بخشی از مسیر تعریض و اصلاح شدکه البته همچنان جوابگوی حجم تردد زائران و مسافران و کامیون‌های حامل بار نیست و باعث ترافیک‌های سنگین می‌شود.

البته عملیات اجرایی چهار بانده کردن محور ایلام ـ مهران همچنان امسال هم ادامه دارد، اما گفته می‌شود که مشکلات اعتباری بزرگ‌ترین مانع بهره‌برداری کامل و سریع این مسیر است وشاید امسال نیز به اتمام نرسد.

مشکل مالی داریم

سیدکمال‌الدین میرجعفریان، مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام درخصوص میزان پیشرفت این طرح به مهر می‌گوید: از مسیر 110 کیلومتری قابل تعریض جاده ایلام ـ مهران بیش از 50 کیلومتر چهار بانده شده و بقیه مسیر نیز توسط شش پیمانکار در حال چهار بانده شدن است که البته مشکلات اعتباری باعث شده بهره‌برداری کامل از پروژه به اربعین امسال نرسد.

وی می‌افزاید: هم اکنون بیش از 200میلیارد تومان قرارداد جدید برای پروژه بسته شده که اگر به پروژه تزریق شود قطعا در اربعین سال 97 شاهد بهره‌برداری کامل پروژه خواهیم بود.

شاپور پولادی، معاون عمرانی استانداری ایلام نیز وعده می‌دهد تا اربعین امسال بیش از 75 درصد مسیر ایلام ـ مهران چهار بانده می شود و کل پروژه تا سال آینده به بهره‌برداری کامل می‌رسد.

وی هم به وجود مشکلات مالی و اعتباری اشاره کرده و در عین حال خاطرنشان می‌کند سعی شده از راه‌های مختلف به پروژه اعتبار تزریق شود که قطعا با تزریق اعتبارات مالی، پروژه تعطیل و متوقف نمی‌شود.

نظر متفاوت استاندار ایلام

در این میان استاندار ایلام، ظاهرا از همه خاطرجمع‌تر است، زیرا که به جام‌جم می‌گوید: پروژه چهار بانده کردن مسیر ایلام ـ مهران طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، پیش می‌رود و نگرانی خاصی هم بابت تامین اعتبار مورد نیاز آن وجود ندارد.

محمدرضا مروارید با اشاره به طول 80کیلومتری جاده ایلام ـ مهران می‌افزاید: بازسازی و تعریض 20 کیلومتر از مسیر ایلام ـ مهران سال قبل شروع شده و به پایان رسیده، اجرای عملیات 30کیلومتر برای امسال برنامه‌ریزی شده که تا زمان اربعین به پایان خواهد رسید و 30‌کیلومتر باقیمانده مسیر نیز تا اربعین سال آینده بازسازی و بهره‌برداری خواهد شد.

وی علت سه ساله شدن اجرای طرح را وجود سه مقطع ده کیلومتری کوهستانی، به همراه یک تونل 900 متری عنوان کرده و می‌گوید: در مجموع بازسازی کل مسیر تا اربعین سال 97 به بهره‌برداری می‌رسد، هرچند احتمال دارد که یکی از سه مسیر ده کیلومتری کوهستانی موجود که در پنج کیلومتری شهر ایلام واقع شده و از روستای مهدی‌آباد آغاز می‌شود به‌خاطر وجود تونل و سختی مسیر تا پایان سال 97 به بهره‌برداری نرسد.

استاندار ایلام یادآور می‌شود که عملیات اصلاح و تعریض جاده از هر دو نقطه آغازین و پایانی مسیر یعنی شهر ایلام و شهر مهران آغاز شده، طوری که از 20 کیلومتر تعریض شده در سال گذشته، 15 کیلومتر مربوط به مسیر مهران به طرف ایلام و پنج کیلومتر مسیر ابتدایی شهر ایلام به سمت مهران است، و دلیل آن هم این بود که این دو بخش ورودی و خروجی شهرها بود و مشکلات زیادی داشت و ابتدا کار عملیاتی آنها انجام شد تا بخش زیادی از بار ترافیکی جاده کاهش پیدا کند.

مروارید به موضوع تامین اعتبار طرح هم اشاره کرده و با بیان این‌که کل اعتبار طرح 180 میلیارد تومان است که تاکنون 30 تا 40 میلیارد آن تامین شده است، می‌گوید: مشکل تامین اعتبار گرچه وجود دارد، اما مسئولان و بویژه اقای نوبخت قول داده‌اند که این اعتبار بیشتر از طریق اوراق خزانه تامین خواهد شد و از سویی چون بخشی از مسیر دست قرارگاه خاتم است، درخصوص تامین اعتبار آن قسمت هم هیچ نگرانی نداریم.

استاندار ایلام در عین حال یادآور می‌شود که به دلیل تکمیل نشدن بازسازی مسیر ایلام ـ مهران، امسال هم برای کاستن از بار ترافیکی در زمان اربعین، از مسیر ایلام- ملکشاهی - مهران در کنار مسیر ایلام - مهران چون سال‌های گذشته کمک خواهیم گرفتم به این ترتیب که یک مسیر برای رفت و یک مسیر برای بازگشت درنظر گرفته خواهد شد.

صدور کد رهگیری برای زائران اربعین حسینی

مقدمات سفر زیارتی بزرگ و میلیونی اربعین از همین حالا و چند ماه مانده به اربعین آغاز شده، به طوری که در یکی از اولین گام‌ها، مدیرکل دفتر حمل و نقل و راهداری کشور از راه‌اندازی سامانه اطلاعاتی زائران اربعین حسینی(ع) در کشور خبر داده است.

محمد شهرکی ثانوی در نشست هم‌اندیشی مدیران کل راهداری یزد، خوزستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و خراسان شمالی، این خبر را اعلام کرده و گفته: راه‌اندازی این سامانه برای تسهیل ناوگان حمل و نقل صورت گرفته و در این سامانه پس از ثبت اطلاعات زائران کد رهگیری در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

به گفته وی، برنامه‌ریزی برای ایمن‌سازی راه‌ها، مرمت و بازسازی بزرگراه‌ها و نصب دوربین برای شناسایی رانندگان متخلف، توسعه راه‌ها و پارکینگ‌ها و تامین سوخت وسایل حمل و نقل ویژه زائران اربعین حسینی(ع) از مهم ترین مسائلی است که باید برای آنها برنامه‌ریزی شود.

فاطمه مرادزاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها